XRP (XRP) Vásárlási Információ

Egy darab XRP (XRP) ára az aktuális árfolyam szerint $0.615. Az elmúlt órában az árfolyam +0.19 százalékot emelkedett, míg a tegnapi árhoz képest -2.74%-ot az árfolyam csökkenés. A tőzsdéken 2002500988.322 dolláros a 24 órás kereskedési volumene, ami 5.22% változást jelent a tegnapi adatokhoz képest.

XRP Projekt Ismertető

A Ripple (XRP), ami magasan a magyarok egyik kedvenc kriptovalutája, nem egy tipikus altcoin. Ahogy 2023-ban hatalmasakat ugrott az XRP árfolyama, úgy az eddiginél is nagyobb reflektorfényt kapott. A projekt komolyságáról mindent elmond, hogy milyen partnerek csatlakoztak a céghez a vizíóinak a megvalósításához. Olyan világszerte jegyzett és ismert pénzügyi intézményekkel léptek partnerségre, mint a Santander Bank, ami Nyugat-Európa egyik hatalmas bankja, az American Express, ami szintén egy világszerte ismert, százmillíók által igénybe vett szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi mamut. Bár ugyanazt a blokklánc-technológiát és decentralizációs hozzáállást követi, mint a Bitcoin és az Ethereum, a Ripple-nek külön küldetése van: forradalmasítani a határokon átnyúló fizetések világát.

A Ripple kezdetei

A Ripple-t, az XRP kriptopénz mögött álló vállalatot 2012-ben alapította Chris Larsen és Jed McCaleb. A Ripple küldetése a kezdetektől fogva egyértelmű volt: a blokklánc-technológia kihasználásával gyorsabbá, olcsóbbá és hatékonyabbá tenni a határokon átnyúló pénzügyi tranzakciókat. A Bitcoinnal ellentétben, amelyet decentralizált digitális valutaként hoztak létre, a Ripple célja az értékátvitel megkönnyítése volt, elsősorban a bankok és más pénzügyi intézmények számára.

Az XRP kriptovaluta

Az XRP a Ripple hálózat natív kriptovalutája. Központi szerepet játszik a tranzakciók megkönnyítésében, és hídként szolgál azokban az esetekben, amikor a két fiat valuta közötti közvetlen konverzió nem hatékony. Pl. egy magyar forint és kuvaiti dínár tranzakcióban

Az XRP működése a következő:

Villámgyors és olcsó tranzakciók: Az XRP tranzakciókat pár másodperc alatt feldolgozzák a node-ok, így az egyik leggyorsabb blokklánc. Emellett az XRP-tranzakciók általában nagyon alacsony díjakkal is járnak a versenytárs technológiákhoz képest.

Likviditási megoldások: Az XRP hídként működik a különböző valuták között, lehetővé téve a pénzügyi intézmények számára, hogy igény szerint likviditáshoz jussanak. Így a bankoknak nem kell nagy mennyiségű devizát a számláikon tartaniuk, ami csökkenti a költségeket és javítja a tőke kihasználásának a hatékonyságát.

Decentralizáció: A Ripple célja, hogy decentralizálja a hálózatát, de érdemes megjegyezni, hogy az XRP nagy részét továbbra is maga a vállalat ellenőrzi. (Ez a központosítás vitás pont a közösségen belül.)

Escrow számlák: Az XRP-t gyakran letéti számlákon tárolják a kínálat biztosítása érdekében. Ez azt jelenti, hogy minden hónapban meghatározott mennyiségű XRP-t szabadítanak fel a letéti számlákról, ami hozzájárul a stabilitásához.

RippleNet: A globális fizetési hálózat

A Ripple zászlóshajó terméke a RippleNet, egy globális hálózat, amely összeköti a bankokat, a fizetési szolgáltatókat, payment processor-okat és más pénzügyi intézményeket. A RippleNet célja, hogy biztonságos, gyors és költséghatékony megoldást nyújtva egyszerűsítse a határokon átnyúló tranzakciókat. Íme a RippleNet néhány kulcsfontosságú jellemzője:

xCurrent: Az xCurrent a RippleNet által kínált megoldások egyike, amely a valós idejű elszámolásra és a tranzakciók végponttól végpontig tartó nyomon követésére összpontosít. Lehetővé teszi a bankok számára, hogy átláthatóan és biztonságosan kommunikáljanak egymással és validálják a fizetéseket, pénzmozgásokat.

xRapid: Az xRapid az XRP-t hídvalutaként használja a határokon átnyúló tranzakciók megkönnyítésére. A megoldás célja a likviditáskezeléssel kapcsolatos költségek és idő csökkentése. Különösen hasznos az átutalások és a kis értékű fizetések esetében.

xVia: Az xVia a vállalkozások és a fizetési szolgáltatók számára készült, lehetővé téve számukra a RippleNet előnyeinek elérését, beleértve a gyorsabb és olcsóbb határokon átnyúló fizetéseket. Felhasználóbarát API-t biztosít a fizetések küldéséhez.

A határokon átnyúló fizetésekre gyakorolt hatás

A Ripple megoldásai már elkezdtek valódi hatást gyakorolni a határokon átnyúló fizetési iparágra. A határokon átnyúló pénzküldés sokáig időigényes és költséges folyamat volt, gyakran több közvetítő bank bevonásával. A Ripple hálózata leegyszerűsíti ezt a folyamatot azáltal, hogy közvetlenül összekapcsolja az intézményeket, és megkerüli ezeket a folyamatokat lassító közvetítőket. A Ripple technológiája a pénzintézetek számára is vonzó. A költségek csökkentésében és a határokon átnyúló fizetések sebességének növelésében rejlő lehetőségei számos partnerséghez és együttműködéshez vezettek. A RippleNethez csatlakozott többek között a Santander, a PNC Bank, a Standard Chartered és az American Express is.

Kihívások és ellentmondások

Ambiciózus céljai és jelentős eredményei ellenére a Ripple mindennapjai nem mentesek a kihívásoktól és ellentmondásoktól. Néhány a legfontosabb problémák közül:

Szabályozás, ellenőrzés: A Ripple jogi kihívásokkal nézett szembe az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) részéről, amely szerint az XRP-t értékpapírnak kellene minősíteni. Ez a 2023-ban sikeresen megnyert per árnyékot vetett a Ripple működésére az Egyesült Államokban, és néhány tőzsdén az XRP-t is törölni kellett a listáról, de mára már minden helyreállt és ez az árfolyamnak is jót tett.

Központosítási aggályok: A kritikusok aggályokat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy a Ripple az XRP jelentős része felett ellenőrzést gyakorol. A központosítás mértéke vitákat váltott ki a Ripple-hálózat decentralizáltsági szintjéről.

A Ripple és az XRP jövője

A Ripple és natív kriptopénzének, az XRP-nek a jövője fényes. A blockchain technológia adaptálása, valamint a gyorsabb, költséghatékonyabb nemzetközi tranzakciók iránti vágy arra utal, hogy a Ripple megoldásai fontos szerepet játszhatnak a globális pénzügyi környezetben.

További információ: Hivatalos weboldal


Online Xrp Eladóhelyek

Binance logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Ajándék akár 100 USDT értékben
  • A legnagyobb kriptovaluta váltó
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BINANCE-RŐL

A Binance a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, ahol 100-nál is tobb kriptovalutát vásárolhatunk gyorsan és egyszeruen. Bővebben

Bybit logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Akár 5000 dollárnyi ajándék és bónusz
  • Maximim 100 USDT veszteség jóváírás
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BYBIT-RŐL

A Bybit a Forma 1-es Red Bull Racing szponzoraként a világ egyik legnagyobb váltója, ahol minden nagyobb valutapár megtalálható és Magyarországról is gyorsan vételezheto. Bővebben

Kucoin logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Regisztrációs ajándék akár 700 USDT értékben
  • 500+ megvásárolható kriptovaluta
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A KUCOIN-RÓL

A Kucoin az altcoin vásárlók nagy kedvence, mert a Bitcoin és a tobbi nagy kriptopénz mellett, tobb, mint 800 féle egzotikus valuta is megvásárolható rajta. Bővebben

OKX váltó logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

AZ OKX-RŐL

Az évi 50 millió embert kiszolgáló OKX a világ legnagyobb, megbízható váltói kozé tartozik, ahol magyarok is nyithatnak számlát. Bővebben

ELÉRHETŐ MENNYISÉG: 99987762348 darab XRP van forgalomban a piacon jelenleg.

Hol tudok XRP kriptovalutát vásárolni?

Jelenleg 8 helyen lehet venni a nagyobb váltók közül. Mindegyik opció gyors és magyarok számára is igénybe vehető forintszámlás bankkártyával.


Hogyan, milyen fizetési módokkal tudok vásárolni?

Az általunk ajánlott helyeken tudsz venni XRP-t bankkártyás fizetéssel és kriptovalutával is. Vagy a bankszámládról is utalhatsz be forintot vagy más devizát. Inkább a kártyás fizetés az ajánlott, mert beutalásnál előszőr át kell váltani a forintot dollárba, majd abból fogunk tudni kriptót venni. Bankkártyával viszont közvetlen tudunk kriptót váltani.

Mennyi ideig tart venni?

Ha még nem vagy beregisztrálva egy kripto piac weboldalára sem, akkor regisztrációval együtt 5-10 percet vesz igénybe a vásárlás. Ha már tag vagy valahol, akkor 2 kattintás és készen vagy.


Hol tudom biztonságosan tárolni a megvásárolt XRP-t?

Minden az oldalon javasolt váltó biztosít saját digitális kripto tárcát (crypto wallet), amely segítségével az adott tőzsdén tudod tárolni a megvett kriptódat. Így csak akkor kell Metamask-ot,Trust Wallet-ot vagy egyéb tárcát használnod, ha direkt ott szeretnéd tartani a coinokat.


Milyen kriptovalutákért cserébe tudok XRP-t venni?

Ez tőzsdénként változik, az alábbi listán láthatod, hogy melyik váltón milyen valutapárokkal kereskedhető:

Binance:

AUD, BIDR, BKRW, BNB, BRL, BTC, BUSD, ETH, EUR, FDUSD, GBP, NGN, PAX, RUB, TRY, TUSD, USDC, USDT,

Bitstamp:

BTC, EUR, GBP, USD, USDT,

Bybit:

BTC, USDC, USDT,

Coinbase:

EUR, GBP, USD, USDT,

Cryptocom:

BTC, D365, D36500, PYUSD, USD, USDT,

Kucoin:

BTC, ETH, KCS, TUSD, USDC, USDT,

Mexc:

BTC, ETH, USDC, USDT,

Okx:

BTC, ETH, OKB, USDC, USDT,