Uniswap (UNI) Vásárlási Információ

Egy darab Uniswap (UNI) ára az aktuális árfolyam szerint $10.161. Az elmúlt órában az árfolyam +1.25 százalékot emelkedett, míg a tegnapi árhoz képest -0.9%-ot az árfolyam csökkenés. A tőzsdéken 275029593.894 dolláros a 24 órás kereskedési volumene, ami 50.32% változást jelent a tegnapi adatokhoz képest.

Uniswap Projekt Ismertető
Uniswap (UNI) – Egy decentralizált pénzügyi protokoll

Uniswap (UNI) egy decentralizált pénzügyi protokoll, amelyet kriptovaluták cseréjére használnak. Az Uniswap az Ethereum blokkláncon épül, ami egy kiemelkedő okosszerződés platform. A protokoll az automatizált, decentralizált pénzügyi (DeFi) tokenek kereskedelmének elősegítéséről ismert.

Uniswap-t 2018 novemberében hozta létre Hayden Adams, egy korábbi Siemens gépészmérnök, akit egy Ethereum alapító Vitalik Buterin által írt bejegyzés inspirált. Az Uniswap célja, hogy a tokenek kereskedelmét automatizáltan és teljesen nyitottan tartsa minden token birtokos számára, miközben javítja a kereskedés hatékonyságát a hagyományos tőzsdékkel szemben.

Az Uniswap egy úgynevezett automatizált likviditási protokoll modell alapján működik. Ez jelentős eltérés a hagyományos tőzsdei modelltől, mivel az Uniswap nem használ rendelési könyvet a tokenek árának meghatározására vagy a vevők és eladók összepárosítására. Ehelyett az Uniswap egy matematikai egyenletet és tokenekből, valamint ETH-ból (Ethereum kriptovalutája) álló medencéket használ ugyanezen feladat elvégzésére.

A protokoll saját tokenje, az UNI, 2020 szeptemberében került bevezetésre, mint irányítási token. Ez azt jelenti, hogy az UNI birtokosok szavazhatnak a protokoll változásaira, mint például frissítésekre és a kincstár alapjainak felhasználására. Az UNI bevezetése követte a decentralizált pénzügyi etoszt, amely a hatalmat a fejlesztőktől a felhasználók felé osztja szét.

A likviditási medence az Uniswap egyik alapvető fogalma. Bárki likviditási szolgáltatóvá válhat, ha egyenértékű mennyiségű két tokent helyez el egy medencében. Cserébe a szolgáltatók kereskedési díjakat szereznek az ő medencéjükben történő kereskedésekből, arányosan az összes likviditásban betöltött részesedésükkel. Ez a mechanizmus ösztönzi a felhasználókat, hogy hozzájáruljanak a platform likviditásához, biztosítva, hogy mindig legyen elegendő likviditás a kereskedések lebonyolításához.

Az Uniswap által használt árazási mechanizmus az Állandó Termék Piaci Készítő Modell néven ismert. Ez az Automatizált Piaci Készítő (AMM) modell egyik változata. Az x*y=k képlet azt tartja fenn, hogy a két biztosított token mennyiségének szorzata állandó marad. Ez a modell lehetővé teszi az Uniswap számára, hogy mindig biztosítson likviditást, függetlenül a rendelés nagyságától vagy a piac aktuális mélységétől, bár a nagy rendelések befolyásolhatják az árat.

Az Uniswap egyszerűsége és az a képessége, hogy bármely Ethereum-alapú tokent engedély nélkül listázhasson, az egyik legnépszerűbb decentralizált tőzsdévé tette. Inspirációt adott számos más DeFi projektnek, amelyek hasonló AMM modelleket használnak.

Az UNI token maga több felhasználási esetet is magában foglal. Elsősorban irányítási célokra használják, lehetővé téve a birtokosok számára, hogy szavazzanak a kulcsfontosságú protokoll döntésekre és a jövőbeli frissítésekre. Ezenkívül az UNI bizonyos likviditási medencékben stake-elhető a jutalmak megszerzésére, és kereskedhető mind centralizált, mind decentralizált tőzsdéken.

A biztonság kritikus aspektusa az Uniswap tervezésének. A protokoll nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy a kódja nyilvánosan elérhető a vizsgálatra, és harmadik felek által auditált. Azonban a felhasználóknak továbbra is óvatosnak kell lenniük, mivel a platform decentralizált jellege miatt nincs központi hatóság, amely beavatkozhatna felhasználói hiba vagy csalások miatt elveszett alapok esetén.

Az Uniswap az élen járt a DeFi mozgalomban is, amelynek célja egy mindenki számára nyitott pénzügyi rendszer létrehozása, amely minimalizálja a központi hatóságokban való bizalomra és rájuk való támaszkodásra való szükségességet. A DeFi projektek által, mint az Uniswap, fejlesztett technológiák potenciálisan inkluzívabb pénzügyi rendszereket hozhatnak létre a jövőben.

A piaci hatást tekintve az Uniswap kulcsszereplő volt a 2020 és 2021-es DeFi robbanásban. Milliárdok dollár értékű forgalmat bonyolított le, és újító megközelítése a likviditás és a kereskedés terén jelentős tényező volt a DeFi gyakorlatok szélesebb körű elfogadásában.

Összefoglalva, az Uniswap UNI tokenje nem csak egy kriptovaluta, hanem egy olyan változás képviselete, amely megmutatja, hogyan cserélhetnek az emberek eszközöket és vehetnek részt a pénzügyi rendszerekben. Decentralizált, automatizált és engedély nélküli rendszere új szabványt állított fel a pénzügyi világban lehetséges dolgokra nézve. Ahogy a DeFi tér tovább fejlődik, az Uniswap valószínűleg központi szereplő marad, elősegítve az innovációt és az elfogadást ebben a virágzó szektorban.

További információ: Hivatalos weboldal


Online Uniswap Eladóhelyek

Binance logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Ajándék akár 100 USDT értékben
  • A legnagyobb kriptovaluta váltó
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BINANCE-RŐL

A Binance a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, ahol 100-nál is tobb kriptovalutát vásárolhatunk gyorsan és egyszeruen. Bővebben

Bybit logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Akár 5000 dollárnyi ajándék és bónusz
  • Maximim 100 USDT veszteség jóváírás
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BYBIT-RŐL

A Bybit a Forma 1-es Red Bull Racing szponzoraként a világ egyik legnagyobb váltója, ahol minden nagyobb valutapár megtalálható és Magyarországról is gyorsan vételezheto. Bővebben

Kucoin logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Regisztrációs ajándék akár 700 USDT értékben
  • 500+ megvásárolható kriptovaluta
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A KUCOIN-RÓL

A Kucoin az altcoin vásárlók nagy kedvence, mert a Bitcoin és a tobbi nagy kriptopénz mellett, tobb, mint 800 féle egzotikus valuta is megvásárolható rajta. Bővebben

OKX váltó logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

AZ OKX-RŐL

Az évi 50 millió embert kiszolgáló OKX a világ legnagyobb, megbízható váltói kozé tartozik, ahol magyarok is nyithatnak számlát. Bővebben

ELÉRHETŐ MENNYISÉG: 1000000000 darab UNI van forgalomban a piacon jelenleg.

Hol tudok Uniswap kriptovalutát vásárolni?

Jelenleg 9 helyen lehet venni a nagyobb váltók közül. Mindegyik opció gyors és magyarok számára is igénybe vehető forintszámlás bankkártyával.


Hogyan, milyen fizetési módokkal tudok vásárolni?

Az általunk ajánlott helyeken tudsz venni UNI-t bankkártyás fizetéssel és kriptovalutával is. Vagy a bankszámládról is utalhatsz be forintot vagy más devizát. Inkább a kártyás fizetés az ajánlott, mert beutalásnál előszőr át kell váltani a forintot dollárba, majd abból fogunk tudni kriptót venni. Bankkártyával viszont közvetlen tudunk kriptót váltani.

Mennyi ideig tart venni?

Ha még nem vagy beregisztrálva egy kripto piac weboldalára sem, akkor regisztrációval együtt 5-10 percet vesz igénybe a vásárlás. Ha már tag vagy valahol, akkor 2 kattintás és készen vagy.


Hol tudom biztonságosan tárolni a megvásárolt UNI-t?

Minden az oldalon javasolt váltó biztosít saját digitális kripto tárcát (crypto wallet), amely segítségével az adott tőzsdén tudod tárolni a megvett kriptódat. Így csak akkor kell Metamask-ot,Trust Wallet-ot vagy egyéb tárcát használnod, ha direkt ott szeretnéd tartani a coinokat.


Milyen kriptovalutákért cserébe tudok UNI-t venni?

Ez tőzsdénként változik, az alábbi listán láthatod, hogy melyik váltón milyen valutapárokkal kereskedhető:

Binance:

AUD, BNB, BTC, BUSD, ETH, EUR, TRY, USDT,

Bitstamp:

BTC, EUR, USD,

Bybit:

USDT,

Coinbase:

BTC, EUR, GBP, USD,

Cryptocom:

D365, D36500, USD, USDT,

Kraken:

XETH, XXBT, ZEUR, ZUSD,

Kucoin:

KCS, USDT,

Mexc:

ETH, USDC, USDT,

Okx:

BTC, ETH, USDC, USDT,