OKX: Regisztráció és Használat Ismertetése

OKX regisztráció és vásárlás ismertetése

A OKX az egyik legnépszerűbb kriptovaluta váltó Európában és világszinten is az abszolót nagyok közé tartozik. 300-nál is több coint lehet rajta venni, így a legtöbb felhasználó igényeit maximálisan kielégíti a teljes szolgáltatáscsomagjával. Több, mint 20 millió felhasználó látogatja a világ 100 országából, ami az aktív marketingjének is köszönhető. Az egyik fő támogatói az angol McClaren Racing forma 1-es istállónak és a Manchester City focicsapatának. Magyarországon is egyre népszerűbb a könnyű egyenlegfeltöltésnek és legális elérhetőségnek köszönhetően. Az újonnan regisztrált tagok ajándékokat nyerhetnek a Mistery boxokkal.WEBOLDAL: https://www.okx.com

ALAPÍTÁS DÁTUMA: 2017

FŐHADISZÁLLÁS: Seychelle Szigetek

LISTÁZOTT KRIPTOVALUTÁK SZÁMA: 300+

PIACOK: Spot, Margin és Futures trading

TRANZAKCIÓS DÍJAK: Egységes 0.1% az általános userek számára

FIZETÉSI MÓDOK: Bankkártyás és egyéb hitelkártyás fizetés, bankszámlás beutalás, kriptovalutás fizetés

KIUTALÁSI MÓDOK: Bankszámlára, kripto pénztárcába utalás

KIUTALÁSI IDEJE: 3-5 nap

WITHDRAWAL LIMIT: napi 10000 USDT

Hogyan lehet regisztrálni a OKX-ra? Mennyi ideig tart?

A OKX-ra itt tudsz regisztrálni magánszemélyként az email címed és egy jelszó megadásával. Az alap regisztráció pillanatok alatt megvan. Fontos, hogy a valós emailedet adjad meg, mert közvetlenül ezután fogsz kapni egy azonosítókódot emailben és ezzel kell majd tovább lépned.

OKX regisztráció illusztrálása
OKX számla egyenlegfeltöltése

Bankkártyás fizetéssel

A OKX egyenlegünkre kártyás fizetéssel tudunk a leggyorsabban devizát feltölteni, majd abból kriptovalutát venni a platformon. 93 féle fiat devizából tudunk választani, többek között magyar forintból, dollárból és euróból is.

Banki átutalással

A OKX támogatja a SWIFT tranzakciókat és lehetséges magyar bankszámláról is eurót utalni az egyenlegünkre. Fontos, hogy ez a lassabb és nehezebb opció a vásárlásra. Nincs azonnal utalás, ezért napokba is beletelhet mire az itthoni magyar vagy más EU-s bankodból megérkezik a pénz. Ez elsőre nem tűnik jelentősnek, viszont tapasztalatból mondhatjuk, hogy a kezdő kriptósoknak azért kell erre odafigyelniük, mert amíg megérkezik a pénzünk, addig negatív esetben nagyot ugorhat a kívánt coin árfolyama és kevesebbet fogunk érte kapni, akkor amikor lesz miből venniük.Hogyan tudok kriptovalutát venni a OKX platformján?

Háromféleképpen tudunk Bitcoint vagy más altcoint venni a OKX-en. Vehetünk kriptót a Visa vagy Mastercard kártyákkal, illetve devizáért (euro, dollár, stb...) is. Utóbbi esetében két lépésből áll a dolog, mert a beérkezett fiat valutát át kell még váltani a kívánt kriptovalutára.

Vásárlás bankártyával

Ha gyorsan szeretnénk kriptovalutát venni, akkor erre a legcélszerűbb megoldás a OKX 'Express Buy'. Ennek a funkciónak a segítségével pár kattintással vehetünk bármit az OKX kínálatából úgy, mintha csak egy egyszerű online fizetést csinálnánk valami webshopban. Ha gyorsan kell és nem szeretnél napokat várni a banki utalásra, akkor ez lesz a jó megoldás. Kompatibilis PayPal-al és a webes kereskedelemben szokásos Visa és Mastercard kártyákkal.

Vásárlás bankártyával OKX-en

Vásárlás egyenlegen tárolt devizával

A kártyás fizetéshez képest ebben az esetben közbe kell iktatnunk egy plusz lépést. Kezdésnek eurót kell utalni az egyenlegünkre banki utalással, miután beérkezett a pénz, akkor fogunk tudni SPOT market-en coinokat vásárolni. Pl. ha van feltöltve 1000 dollárunk, és abból Bitcoint szeretnénk venni, akkor a BTCUSD valutapár oldalán kell leadnunk egy vételi megbízást, ami az éppen aktuális árfolyamon lesz realizálva.

Vásárlás kriptovalutával a kereskedési platformon

Ilyenkor már rendelkezünk az OKX fiókunkban valami kriptóval. A 'Trade' menüpont alatt, a 'Basic Trading > Spot' opciójának a kiválasztásával jutunk be az OKX általános kereskedői platformjára. Itt tudunk kriptopénzeket adni-venni az aktuális árfolyamokon vagy LIMIT order megbízásokat leadni.

OKX Spot market kereskedési felület
Mennyi ideig tart a vásárlás?

Kártyás fizetéssel 1-2 perc. Beutalással, majd egyenlegről történő vásárlással pár nap is lehet az utalás miatt. A kereskedői felületen, MARKET order esetén két kattintás, de ennek ugye feltétele, hogy legyen már valami kriptónk az egyenlegen.


Vásárlás után hol jelenik meg a vásárolt coin?

A OKX külön biztosít ingyenes tárcákat a sima SPOT és a tőkeáttétes piacaira is. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy neked nem kell semmilyen más külső szolgáltatást igénybe venned, a regisztációval alanyi jogon jár, hogy tárolhatod náluk a kriptódat. Továbbá, minden OKX fiók tud kriptovaluta utalásokat indítani a legnagyobb blockchaineken tárolt account-okra is, illetve fogadhat is utalásokat ezekről a helyekről. Itt nagyon fontos megnézni, hogy pontosan milyen láncokkal kompatibilis a rendszer, mert a blockchain utalásokat nem lehet visszacsinálni. Ha rossz helyre utalunk, az úgy marad örökre.


Mi a különbség a kereskedés és a devizás vásárlás között?

Vásárlás alatt azt értjuk, amikor bankkártyával veszünk valamilyen coint. A OKX forintot von le a kártyánkról, ami ha sikeresen megtörténik ,akkor ki is utalja a megvásárolt mennyiséget a fiókunkba. Trading, azaz kereskedés esetén már van valami kriptónk, amit eladunk egy másikért cserébe.


Kereskedési díjak, tranzakciós fee-k OKX-n

Az OKX a kereskedési díjaknál kétféle felhasználói csoportot különít el. Az átlag felhasználókat, akik 'Regular User'-ként vannak hivatkozva ás a VIP tagokat, akik 'VIP User' néven futnak. A csoportbeosztások a kereskedési forgalmunktól függenek, ahogy a lentebbi ábra is mutatja majd. Nagyon fontos, hogy pl. a Kucoinnal, Binance-el ellentétben az OKX-en nem ugyanazok a fee-k a takerek és a makerek számára. Itt a makerek mindig kevesebbet fizetnek (ők azok, akik likviditást tesznek egy kereskedési poolba, tehát BTC-t (ami a pool base asset-ja) adnak stable coinért cserébe).

Regular users - fee mértéke: makers: 0.08%-0.06%, takers: 0.1%-0.08%

Vip users - fee mértéke: makers: 0.06%-0.00%, takers: 0.08%-0.02%

OKX tranzakciós díjak listája

Milyen kriptovalutákat lehet venni a OKX platformján?

Az OKX-en több, mint 300 coin van listázva.

Teljes lista:

1INCH, AAVE, ACA, ACH, ADA, AERGO, AGLD, AIDOGE, AKITA, ALCX, ALGO, ALPHA, ANT, APE, API3, APM, APT, AR, ARB, ARG, AST, ASTR, ATOM, AUCTION, AVAX, AXS, AZY, BABYDOGE, BADGER, BAL, BAND, BAT, BCH, BETH, BICO, BIGTIME, BLOK, BLUR, BNB, BNT, BONE, BORA, BORING, BRWL, BSV, BTC, BTM, BTT, BZZ, CAPO, CEEK, CEL, CELO, CELR, CETUS, CFG, CFX, CGL, CHE, CHZ, CITY, CLV, COMP, CONV, CORE, COVER, CQT, CRO, CRV, CSPR, CTC, CTXC, CVC, CVP, CVX, DAI, DAO, DASH, DCR, DEP, DGB, DHT, DIA, DOGE, DOME, DORA, DOSE, DOT, DYDX, EGLD, ELF, ELON, EM, ENJ, ENS, EOS, ERN, ETC, ETH, ETHW, EURT, FAME, FIL, FITFI, FLM, FLOKI, FLOW, FLR, FODL, FORTH, FRONT, FSN, FTM, FXS, GAL, GALA, GALFT, GARI, GAS, GEAR, GF, GFT, GHST, GLM, GLMR, GMT, GMX, GOAL, GODS, GOG, GRT, HBAR, HC, HNT, ICP, ICX, ID, IGU, ILV, IMX, INT, IOST, IOTA, IQ, JOE, JPG, JST, KAN, KAR, KCAL, KDA, KINE, KISHU, KLAY, KNC, KONO, KP3R, KSM, LAMB, LAT, LBR, LDO, LEASH, LEO, LET, LHINU, LING, LINK, LITH, LON, LOOKS, LPT, LQTY, LRC, LSK, LTC, LUNA, LUNC, MAGIC, MANA, MASK, MATIC, MDT, MENGO, METIS, MILO, MINA, MKR, MLN, MOVEZ, MOVR, MRST, MXC, MXT, MYRIA, NEAR, NEO, NFT, NMR, NULS, NYM, OAS, OKB, OKDOT1, OKDOT2, OKT, OM, OMG, OMI, OMN, ONE, ONT, OP, ORB, ORBS, ORDI, OXT, PCI, PEOPLE, PEPE, PERP, PHA, PICKLE, PIT, PNK, POLS, POLYDOGE, POR, PRQ, PSTAKE, QOM, QTUM, RACA, RADAR, RAY, RDNT, REN, REP, REVV, RIO, RNDR, RON, RPL, RSR, RSS3, RVN, SAITAMA, SAMO, SAND, SC, SD, SHIB, SIS, SKEB, SKL, SLP, SNT, SNX, SOL, SPELL, SSV, SSWP, STARL, STC, STETH, STORJ, STX, SUI, SUN, SUSHI, SWEAT, SWFTC, T, TAKI, TAMA, THETA, THG, TON, TRA, TRB, TRX, TUP, TURBO, UMA, UNI, USDC, USDT, USTC, UTK, VELA, VELO, VELODROME, VRA, VSYS, WAVES, WAXP, WBTC, WGRT, WIFI, WIN, WLD, WNCG, WOO, WSB, WSM, WXT, XAUT, XCH, XEC, XEM, XETA, XLM, XMR, XNO, XPR, XRP, XTZ, YFI, YFII, YGG, ZBC, ZEC, ZEN, ZIL, ZKS, ZRX,


Szolgálatások listája

A OKX a kereskedés mellett kínál WEB3 és decentralizált pénzügyi megoldásokat is, amelyeket érdemes ismerni, ha használni is szeretnénk a kriptonkat és nem csak tartani.

Express Buy: Instant kártyás vásárlási lehetőség

Copy Trading Sikeres kereskedők kereskedési stratégiájának a lemásolása automatizálva

Spot Trading

Futures: Tőkeáttétes kereskedés

Trading Bot Marketplace: Piactér automatizált kereskedő robotok számára

DApp-ok (DeFi): IBC Transfer, Liquid Staking, OKT Chain Swap

OTC Marketplace

OKB: Saját token ökoszisztéma


Tudom használni magyar nyelven a OKXt?

Egyelőre nincsen sajnos magyar nyelvű fordítás. Megoldásnak azt javasoljuk, hogy próbáld a Google Chrome böngésző valamelyik fordító pluginját igénybevenni.


Milyen ügyfélszolgálat van?

A weboldalukon a tudástárban 'Self-services' néven találhatóak meg nagyon részletes, az oldal és a tranzakciók működését részletesen megmagyarázó segédanyagok. Ha itt nem találunk választ a problémánkra, akkor természetesen van online elérhető chat alapú ügyfélszolgálat is.

Hol érem el a supportot?

Egy kékszínű szövegdobozra kattints a jobb lenti sarokban. Ezután betöltődik egy chat ablak és elkezdheted leírni a problémádat.


Biztonsági beállítások és funkciók

A OKX minden olyan biztonsági funkcióval rendelkezik, ami 2023-ban iparági követelménynek számít. Van emailes ellenőrzés, mobilos ellenőrzés sms-ben, IP cím blokkolási lehetőségek, adathalászat elleni kódok és természetesen kereskedési PIN kód, Google Authenticator bekötés.

OKX biztonsági beállítások

Vélemények

A OKX már nem csak egy feltörekvő titán. Már régen odaért a legnagyobbak közé és nagyon úgy néz ki, hogy ott is marad. Technológialig up-to-date, a felhasználói felületeinek nagyon jól áll a fekete-fehér monokróm design. Az online közönségüket gőzerővel építik, aminek egyre több felhasználó az eredménye, ami nagyobb igényekhez és jobb szolgáltatási színvonalhoz fog vezetni már rövid távon.