Bybit: Regisztráció és Használat Ismertetése

Bybit regisztráció és vásárlás ismertetése

A Bybit a világ nagy kriptovaluta tőzsdéinek az egyike, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magyar felhasználók között is. Mindent elmond a cég komolyságáról, hogy a 3x világbajnok Max Verstappent is a csapatában tudó Forma 1-es csapat, a Red Bull Racing egyik főszponzora is. A 2021-ben indult tőzsdei platformjukon gyakoriak a kereskedő versenyek és rendkívül aktívak a közösségi médiában is.WEBOLDAL: https://www.bybit.com

ALAPÍTÁS DÁTUMA: 2017

FŐHADISZÁLLÁS: Dubai, Egyesült Arab Emírségek

LISTÁZOTT KRIPTOVALUTÁK SZÁMA: 200+

PIACOK: Spot, Futures trading

TRANZAKCIÓS DÍJAK: Egységes 0.1% eladásnál és vételnél is spot-on

FIZETÉSI MÓDOK: Bankkártyás és egyéb hitelkártyás fizetés, bankszámlás beutalás, kriptovalutás fizetés

KIUTALÁSI MÓDOK: Bankszámlára, kripto pénztárcába utalás

KIUTALÁSI IDEJE: 3-5 nap

WITHDRAWAL LIMIT: Indulásnál napi 20000 USDT, havi maximum 100000 USDT, ami később változhat

Hogyan lehet regisztrálni a Bybit-en? Mennyi ideig tart?

A Bybit-re itt tudsz regisztrálni magánszemélyként az email címed (vagy telefonszámod) és egy jelszó megadásával. A regisztráció 1 perc alatt megvan. Fontos, hogy mindenképp valós email címet adj meg, mert a biztonsági kódokat és visszaigazoló leveleket ide küldik majd. A jelszóra is figyelj oda. Mivel ez keresedési platform, ahol pénzt fogsz tárolni, ezért erős jelszót használj, ezzel is minimalizálva bármiféle visszaélést. Az email és jelszó megadása után egy érvényesítő kódot küldenek, amit meg kell adnod a portálra való belépéshez.

Bybit számla egyenlegfeltöltése

Bankkártyás fizetéssel

A Bybit-nek van egy úgynevezett 'One Click Buy' funkciója a gyors és egyszerű kártyás vásárlások lebonyolítására. A funkció a 'Buy Crypto' menüpontból nyílik, ami egyből betölti majd a 'one Click Buy' fülecskét, amin már ott is van a felület, ahol kiválaszthatjuk mit szeretnénk venni. Ez a leggyorsabb módja az egyenlegünk feltöltésének, vagy devizás kriptovaluta vásárlásra. A bybites kártyás vétel után azonnal a tárcánkba kerül a megvásárolt coin. (Banki utalásnál ez több nap is lehet. Ha fontos számunkra az aktuális árfolyamon történő vétel, pl. mert azt gondoljuk hirtelen emelkedni fog egy árfolyam, akkor ez a legjobb mód. Sajnos mire egy utalás megérkezik, bőven megemelkedhet valaminek az ára, amit mindig érdemes figyelembe venni.)

Banki átutalással

A bybit támogatja a SWIFT tranzakciókat és lehetséges magyar bankszámláról vagy Revolutról eurót beutalni rá. Viszont ki kell emelni, hogy ez a lassabb és nehezebb opció a vásárlásra. Nincs azonnal utalás, ezért napokba is beletelhet mire a magyar bankodból megérkezik a pénz. Ez roppant kellemetlen is tud lenni, mert addig egy Bitcoin árfolyam 20 százalékot is tud menni felfelé, amiről ennyi idő alatt értelemszerűen lemarad az ember. FONTOS: bankból jövő utalásnál kizárólag olyan számláról utalhatunk be, ami igazoltan a mi tulajdonunk. Nem utalhatunk be például egy rokonunk bankszámlájáról a saját Bybit fiókunkba.Hogyan tudok kriptovalutát venni a Bybit platformján?

A legfontosabb leszögezni, hogy a gyakorlatban elkülönül az amikor fiat pénzért, tehát valutáért pl. euróért vásárolunk Bitcoint vagy más kriptót, vagy a már birtokunkban lévő kriptovalutát adjuk el, azzal kereskedünk egy másik coin ellenében. Az egyik egy sima online fizetés, az utóbbihoz pedig a Bybit trading platformján történik a weboldalon vagy az appon belül.

Vásárlás bankártyával

Ahogy fentebb volt utalva rá, a Bybit 'One Click Buy' funkciója lehetővé teszi a villámgyors kártyás vásárlást. Ami a legajánlottabb vásárlási forma, ha kezdők vagyunk és még nem vettünk ilyesmit korábban. A sikeres tranzakció lezárultával közvetlen a Bybit tárcánkba kerül a vásárolt valuta.

Vásárlás bankártyával Bybit-en

Vásárlás egyenlegre feltöltött devizával

Ebben az esetben a vásárlás két részből áll. Először eurót kell töltenünk az egyenlegünkre (ami történhet hitelkártyával vagy banki utalással), majd a SPOT market-en belül tudunk venni kriptót. Pl. az egyenlegünkön van 1000 dollárunk, és Bitcoint szeretnénk venni, akkor a BTCUSD valutapár oldalán kell leadnunk egy vételi megbízást, ami az aktuális piaci áron azonnal megtörténik.

Vásárlás kriptovalutával a kereskedési platformon

Ebben az esetben már van kriptónk és azért cserébe szeretnénk másikat. A trading platform részen, a Spot marketen több, mint 100 féle coint tudunk venni. Az egyetlen dolog, amire oda kell figyelni, hogy legyen olyan valutapár, ahol az általunk eladni kívánt coin van a venni kívánttal párban. Pl. ha ETH-t szeretnénk SOL-ért cserébe, akkor az ETHSOL párt kell keressük. Viszont, ha nincs ETHSOL pár, akkor először el kell adnunk USDT-ért az Ethert, és utána tudunk a SOLUSDT poolban Solana-t venni.

Bybit Spot market kereskedési felület
Mennyi ideig tart a vásárlás?

Ha még nincs Bybit fiókod, akkor regisztrációval együtt 5-10 percet vesz igénybe a vásárlás mindegyik esetben, KIVÉTEL ezalól a bankszámláról vagy Revolutról történő beutalás. Ha már érvényes profilod van, és van pénz az egyenlegeden vagy kártyával veszed, akkor pár másodperc venni valamit.


Vásárlás után hol jelenik meg a vásárolt coin?

A Bybit külön biztosít ingyenes tárcákat a sima SPOT és a tőkeáttétes piacaira is. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy neked nem kell semmilyen más külső szolgáltatást igénybe venned. Gyakorlatilag ez is része annak, hogy fullos az egész szolgáltatáscsomag, ami a regisztrációval jár. Továbbá, minden Bybit fiók tud kriptovaluta utalásokat indítani a legnagyobb blockchaineken tárolt account-okra is, illetve fogadhat is utalásokat ezekről a helyekről. Ennek azért van gyakorlati jelentősége, mert nem vagyunk odaláncolva a szolgáltatóhoz. Ha szeretnénk, akkor bármikor bárhova áthelyezhetjük az értékeinket.


Mi a különbség a kereskedés és a devizás vásárlás között?

Vásárlás alatt azt értjuk, amikor bankkártyával veszünk mondjuk BTC-t. A kártyánkról forint lesz levonva, cserébe a Bybit számlánkon pedig megjelenik a Bitcoin. Kereskedés esetén már birtokolunk kriptovalutát, amit eladunk valamiért cserébe. Például Bitcoint USDT-ért, amit dollárra váltva utalhatunk a bankszámlánkra.


Kereskedési díjak, tranzakciós fee-k Bybit-n

A Bybit eltérő árazást alkalmaz a különböző piacain a tranzakciós díjak tekintetében. Az számít tranzakciós díjnak, amit a szolgáltatónak fizetünk alkalmanként, amikor eladunk vagy veszünk egy kriptovalutát másik kriptovalutáért vagy depositolunk, blockchain-re kiküldünk. Minél nagyobb tételben kereskedünk, annál kevesebb lesz a fizetendő díjunk. Mivel a legtöbb user nem kereskedik millió dollárokkal, ezért itt az alapértelmezett díjak ismertetjük meg. A Spot kereskedési díj jelenleg egységesen 0.10% taker es maker oldalon is. (a taker aki pl. Bitcoint vesz, a maker pedig Bitcoin-t ad el egy poolban). Tehát mondjuk, ha 1000 USDT-t adunk el, akkor 1 USDT lesz a tranzakció ára. A Bybit Derivatives szolgáltatásán belül pedig 0.01% a maker és 0.06% a taker fee.


Milyen kriptovalutákat lehet venni a Bybit platformján?

Mennyiségét tekintve a Bybit kínálata átlagos, viszont a nagy kriptovalutákat tekintve nagyon stabil.

Bybit-en listázott coinok:

AAVE, ACS, ADA, ALGO, APE, APT, ARB, ATOM, AVAX, AXS, BABYDOGE, BCH, BEN, BNB, BOB, BTC, BTC3S, BUSD, CGPT, CHZ, COMP, CTC, CWAR, CYBER, DAI, DOGE, DOT, DYDX, EOS, EOS3L, EOS3S, ETH, ETHW, FTM, FXS, GMT, HNT, ICX, LADYS, LDO, LINK, LTC, LUNA, LUNC, MANA, MATIC, MEE, MINA, MKR, MNT, MPLX, MVL, NEAR, OMG, ONE, OP, PEPE2, PYUSD, QNT, RPL, SAND, SD, SEI, SEILOR, SHIB, SOL, SOLO, SSV, STETH, SUI, SUSHI, TAMA, TRIBE, TRX, UNI, USDC, USDT, USTC, WLD, XLM, XRP, XRP3S, XTZ,


Szolgálatások listája

A Bybit, ahogy a többi nagyobb tőzsde is, nem csak kereskedéssel foglalkozik. Elérhetőek még rajta WEB3-as és DeFi szolgáltatások is. A teljes kép összerakásához összegyűjtöttük, hogy mik a fontosabb feature-i a platformjuknak.

One Click Buy: Kriptó vásárlás bankkártyával

Auto-Invest Automatizált befektetési funkciók, akár lekötéssel

USDT Perpetual: Tőkeáttétes kereskedés USDT alapon

Trading Bots: Automatizált kereskedő robotok

Convert: Kripto konvertálás A-ból B-be tranzakciós díjak nélkül

Trading API: Fejlesztői API programozóknak programozott kereskedéshez

Copy Trading: A sikeres felhasználók kereskedését lemásoló és a saját portfolónkon alkalmazó intelligens funckió

ByVotes: Szavazás a kedvenc kriptóidra

Demo trading: Demo számla, hogy csak akkor kezdj el élesben kereskedni, amikor már biztos vagy magadban

Trade GPT: Mesterséges intelligencia alapú kereskedés

Crypto Loans: DeFi szolgáltatás, kripto hitel

Launchpad: Részvétel a legújabb tokenek indulási akcióiban

ApeX: WEB3-as DEX szolgáltatás több blokkláncon

NFT-k

ByBit card A Bybit saját bankkártyája, amire cashback-et biztosít


Tudom használni magyar nyelven?

Jelenleg nincsen hivatalos magyar fordítás hozzá, ezért is igyekeztünk a lehető legtöbb infót beletenni ebbe az útmutatóba. Alternatív tanácsként, ha egyik elérhető nyelvet sem értjük, akkor célszerű a Google Chrome valamelyik fordító pluginját igénybevenni a használathoz. Onnantól fogva, hogy megtanultuk mi hol van, már nem kell különösebben érteni.


Milyen ügyfélszolgálat van?

Többféle supportot és oktatóanyagot tudunk igénybe venni. Sajnos nincsen magyar nyelven elérhető, ezt érdemes figyelembe venni annak, aki nem beszél angolul. Az általános kérdéesekkel, technikai információkkal kapcsolatban rengeteg útmutató, használati utasítás van, ami szinte az összes funkció használatát lefedi. Emellett van 0-24-es chat support is.

Hol érem el a supportot?

Egy füllhalgató ikont kell keresned a jobb alsó sarokban a website-on, az appon belül pedig a főoldalon a felső sorban van.


Biztonsági beállítások és funkciók

Biztonság terén a Bybit hozza a kötelezőt és még annál is többet. Gyakorlatilag minden divatos biztonsági funkcióval rendelkezik, amiből mindenki magának választhatja ki (a kötelezők mellett), hogy mit szeretne belőle használni. Van egy és kétfaktoros azonosítás, email és sms kódok, Google Two Factor Authentication és az adathalász támadások elleni védelemért felelős 'Anti-phising Code' is. Továbbá támogatja a YubiKey-t és az utalási whitelist-eket is.


Vélemények

A Bybit hatalmas terjeszkedésbe kezdett 2023-ban Magyarországon, a legnépszerűbb hazai kripto influencerekkel csináltak együttműködéseket és folyamatosan bónuszokat adnak az új felhasználóiknak, ha azok az ő platformjukat használják. Igyekszenek kapcsolatot tartani a közösséggel, versenyeket rendeznek, aktívan támogatják az eSportot és a Forma 1-et, ami kiegészülve a kiváló technológiájukkal összességében elégedett véleményeket szül róluk szerte a közösségi platformokon. Az a véleményünk, ha a Bybit továbbra is ilyen tempóban fejleszt és folytatja a marketingjét, akkor szép esélye van rá, hogy felérjen akár a Binance mellé is. Funkcionalitásban már így is egy szinten vannak gyakorlatilag.