Terra (LUNA) Vásárlási Információ

Egy darab Terra (LUNA) ára az aktuális árfolyam szerint $0.561. Az elmúlt órában az árfolyam -0.85%-ot esett, míg a tegnapi árhoz képest -12.57%-ot az árfolyam csökkenés. A tőzsdéken 48312719.428 dolláros a 24 órás kereskedési volumene, ami 6.1% változást jelent a tegnapi adatokhoz képest.

Terra Projekt Ismertető
Terra (LUNA) – egy blokklánc protokoll

A Terra (LUNA) egy blokklánc protokoll, amely fiat-pénzekhez kötött stabilcoinokat használ az árstabil globális fizetési rendszerek működtetésére. Ötvözi a fiat pénznemek árstabilitását és széles körű elfogadottságát a Bitcoin cenzúra-ellenállóságával, és gyors, valamint megfizethető elszámolást kínál.

A Terra fejlesztése

A Terra fejlesztése 2018 januárjában kezdődött, és hivatalos főhálózata 2019 áprilisában indult el. A hálózatot Daniel Shin és Do Kwon hozta létre, utóbbi a Terraform Labs vezérigazgatója, amely a Terra mögött álló cég. A projekt célja a blokklánc technológia és a kriptovaluta gyors elfogadásának előmozdítása, a használhatóság és az árstabilitás középpontba helyezésével.

A Terra natív tokene, a LUNA

A Terra natív tokene, a LUNA, a protokoll stabilcoinjainak árstabilitásának fenntartására szolgál. A LUNA birtokosai képesek továbbá benyújtani és szavazni a kormányzati javaslatokra, ezzel a token kormányzati funkciót is ellát.

A Terra stabilcoinjai

A Terra protokoll különböző stabilcoinokat bocsát ki, mint például a TerraUSD (UST), amely az amerikai dollárhoz van kötve, a TerraKRW (KRT), amely a koreai wonhoz, és mások, amelyek specifikus fiat pénznemekhez vannak kötve. Ezeket a stabilcoinokat algoritmikusan stabilizálja a LUNA, hogy áruk folyamatosan összhangban maradjon a képviselt fiat pénznemmel.

A stabilizációs mechanizmus

A stabilizációs mechanizmus a következőképpen működik: amikor egy Terra stabilcoin ára túl magas a kötéséhez képest, a protokoll ösztönzi a felhasználókat, hogy égessenek el LUNA-t a stabilcoin több példányának kibocsátására, növelve annak kínálatát és csökkentve az árát a kötéshez. Fordított esetben, amikor a stabilcoin ára túl alacsony, a felhasználókat ösztönzik, hogy égessenek el stabilcoint LUNA kibocsátására, csökkentve a stabilcoin kínálatát és növelve annak árát.

Ez a rendszer úgy van kialakítva, hogy skálázható és érzékeny legyen a piac igényeire, lehetővé téve a LUNA és a stabilcoinok létrehozását vagy megsemmisítését szükség szerint a kötésük fenntartása érdekében. A Terra protokoll egy úgynevezett "Seigniorage" rendszert is használ, amely a stabilcoin kibocsátásából származó profit. Ezt a profitot a Terra ökoszisztéma növekedésének finanszírozására használják, beleértve az új alkalmazások fejlesztését és a felhasználók számára nyújtott ösztönzőket.

A Terra alkalmazásai

A Terrán épülő jelentős alkalmazások közül kiemelkedik a Chai, egy mobilfizetési alkalmazás, amely jelentős népszerűségre tett szert Dél-Koreában. A Chai a Terra stabilcoinjait használja az e-kereskedelmi fizetések lebonyolítására. Az alkalmazás a Terra hálózat által nyújtott stabilitásból és alacsony díjakból profitál, így vonzóvá válik mind a kereskedők, mind a fogyasztók számára.

A Terra konszenzus mechanizmusa

A Terra egy Proof of Stake (PoS) modellt használ, ahol a LUNA birtokosok képesek a tokenjeiket stake-elni a tranzakciók validálására és jutalmak megszerzésére. Ez a PoS rendszer nemcsak energiatakarékos a Bitcoinhoz hasonló hálózatok által használt Proof of Work (PoW) rendszerekhez képest, hanem lehetőséget is nyújt a LUNA birtokosoknak, hogy részt vegyenek a hálózat biztonságában és kormányzásában.

A Terra ökoszisztéma

A Terra ökoszisztéma az interoperabilitásra való összpontosítása és más blokkláncokkal való integrációja miatt is figyelemre méltó. Ez lehetővé teszi az érték zökkenőmentes cseréjét különböző hálózatok között, ami alapvető a blokklánc technológia széles körű elfogadásához.

A Terra pénzügyi vonatkozásai

A Terra jelentős érdeklődést váltott ki mind a kiskereskedelmi, mind az intézményi befektetők körében. A kettős tokennel rendelkező rendszer és a stabilcoinok mindennapi tranzakciókban való elfogadásának potenciálja meggyőző használati esetet kínál. Ráadásul a LUNA kormányzati aspektusa lehetővé teszi a befektetők számára, hogy beleszóljanak a hálózat jövőbeli fejlesztésébe, összehangolva a felhasználók és befektetők érdekeit.

A Terra és a LUNA kihívásai

Azonban, mint minden kriptovaluta, a Terra és a LUNA is piaci volatilitásnak és szabályozási ellenőrzésnek van kitéve. Az innovatív megközelítés a stabilcoin kötések fenntartására különböző piaci körülmények között lett tesztelve, és bár ellenállónak bizonyult, nem mentes a kihívásoktól.

Következtetés

Összefoglalva, a Terra egy újszerű megközelítést képvisel a fiat pénznemek előnyeinek és a blokklánc technológiai előnyeinek ötvözésében. Az árstabilitásra, a felhasználói élményre és a gyors elfogadásra való összpontosítása révén jelentős szereplővé vált a kriptovaluta térben. A LUNA token központi szerepet tölt be a Terra ökoszisztémában, biztosítva a stabilitást, a kormányzást és az ösztönzőket a felhasználók és befektetők számára. Ahogy a világ továbbra is felfedezi a blokklánc technológia és a kriptovaluták potenciálját, a Terra innovatív megoldásai és növekvő ökoszisztémája figyelemre méltó projektnek számít.

További információ: Hivatalos weboldal


Online Terra Eladóhelyek

Binance logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Ajándék akár 100 USDT értékben
  • A legnagyobb kriptovaluta váltó
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BINANCE-RŐL

A Binance a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, ahol 100-nál is tobb kriptovalutát vásárolhatunk gyorsan és egyszeruen. Bővebben

Bybit logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Akár 5000 dollárnyi ajándék és bónusz
  • Maximim 100 USDT veszteség jóváírás
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BYBIT-RŐL

A Bybit a Forma 1-es Red Bull Racing szponzoraként a világ egyik legnagyobb váltója, ahol minden nagyobb valutapár megtalálható és Magyarországról is gyorsan vételezheto. Bővebben

Kucoin logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Regisztrációs ajándék akár 700 USDT értékben
  • 500+ megvásárolható kriptovaluta
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A KUCOIN-RÓL

A Kucoin az altcoin vásárlók nagy kedvence, mert a Bitcoin és a tobbi nagy kriptopénz mellett, tobb, mint 800 féle egzotikus valuta is megvásárolható rajta. Bővebben

OKX váltó logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

AZ OKX-RŐL

Az évi 50 millió embert kiszolgáló OKX a világ legnagyobb, megbízható váltói kozé tartozik, ahol magyarok is nyithatnak számlát. Bővebben

ELÉRHETŐ MENNYISÉG: 1186707049 darab LUNA van forgalomban a piacon jelenleg.

Hol tudok Terra kriptovalutát vásárolni?

Jelenleg 7 helyen lehet venni a nagyobb váltók közül. Mindegyik opció gyors és magyarok számára is igénybe vehető forintszámlás bankkártyával.


Hogyan, milyen fizetési módokkal tudok vásárolni?

Az általunk ajánlott helyeken tudsz venni LUNA-t bankkártyás fizetéssel és kriptovalutával is. Vagy a bankszámládról is utalhatsz be forintot vagy más devizát. Inkább a kártyás fizetés az ajánlott, mert beutalásnál előszőr át kell váltani a forintot dollárba, majd abból fogunk tudni kriptót venni. Bankkártyával viszont közvetlen tudunk kriptót váltani.

Mennyi ideig tart venni?

Ha még nem vagy beregisztrálva egy kripto piac weboldalára sem, akkor regisztrációval együtt 5-10 percet vesz igénybe a vásárlás. Ha már tag vagy valahol, akkor 2 kattintás és készen vagy.


Hol tudom biztonságosan tárolni a megvásárolt LUNA-t?

Minden az oldalon javasolt váltó biztosít saját digitális kripto tárcát (crypto wallet), amely segítségével az adott tőzsdén tudod tárolni a megvett kriptódat. Így csak akkor kell Metamask-ot,Trust Wallet-ot vagy egyéb tárcát használnod, ha direkt ott szeretnéd tartani a coinokat.


Milyen kriptovalutákért cserébe tudok LUNA-t venni?

Ez tőzsdénként változik, az alábbi listán láthatod, hogy melyik váltón milyen valutapárokkal kereskedhető:

Binance:

AUD, BIDR, BNB, BRL, BTC, BUSD, ETH, EUR, GBP, TRY, USDT, UST,

Bybit:

USDT,

Cryptocom:

D365, D36500,

Kraken:

ZEUR, ZUSD,

Kucoin:

USDC, USDT,

Mexc:

USDC, USDT,

Okx:

USDC, USDT,