Optimism (OP) Vásárlási Információ

Egy darab Optimism (OP) ára az aktuális árfolyam szerint $2.178. Az elmúlt órában az árfolyam +0.27 százalékot emelkedett, míg a tegnapi árhoz képest -12.28%-ot az árfolyam csökkenés. A tőzsdéken 434982287.51 dolláros a 24 órás kereskedési volumene, ami 90.82% változást jelent a tegnapi adatokhoz képest.

Optimism Projekt Ismertető
Optimizmus (OP) egy 2. rétegű skálázási megoldás az Ethereum számára

Az Optimizmus (OP) egy 2. rétegű skálázási megoldás az Ethereum számára, amelynek célja az Ethereum hálózat skálázhatóságának, sebességének és költséghatékonyságának javítása. Az Optimista Rollupok koncepciójára épül, amelyeket úgy terveztek, hogy csökkentsék a terhelést az Ethereum fő láncán (1. réteg) azáltal, hogy az ügyleteket a láncról lebonyolítják és időszakosan küldik be az ügyletadatokat a fő lánchoz. Ez a megközelítés lehetővé teszi az Optimizmus számára, hogy gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat kínáljon, miközben kihasználja az alapul szolgáló Ethereum blokklánc biztonságát.

Az Optimizmus alapötlete

Az Optimizmus mögötti alapötlet az Ethereum skálázhatóságának korlátainak kezelése. Ahogy az Ethereum népszerűsége nőtt, olyan kihívásokkal szembesült, mint a hálózati torlódás, a magas gáz díjak és a lassabb tranzakcióidők. Ezek a problémák megnehezítették az Ethereum számára a nagy áteresztőképességű alkalmazások, mint a decentralizált pénzügyi (DeFi) platformok és játékok támogatását. Az Optimizmus megoldása az, hogy a tranzakciók feldolgozásának nagy részét a láncról lebonyolítja, és csak a végső állapotot küldi be az Ethereum fő lánchoz.

Optimista Rollupok működése

Az Optimista Rollupok úgy működnek, hogy alapértelmezés szerint minden tranzakciót érvényesnek tekintenek, és csak vitás esetben futtatják le a számításokat. Ez ellentétben áll más skálázási megoldásokkal, mint a ZK-Rollupok, amelyek előre biztosítanak kriptográfiai bizonyítékokat a tranzakciók érvényességéről. Az "optimista" megközelítés lehetővé teszi egy egyszerűbb és hatékonyabb rendszer kialakítását, de bevezet egy kihívási időszakot, amikor a tranzakciókat vitathatják, ha csalás gyanúja merül fel.

Az Optimizmus hálózatának natív tokene az OP

Az Optimizmus hálózatának natív tokene az OP, amely több célra szolgál az ökoszisztémán belül. Az OP-t használják a tranzakciós díjak fizetésére a hálózaton, hasonlóan ahhoz, ahogy az Ether (ETH) használatos az Ethereum fő láncon. Ezenkívül az OP-t a kormányzásra használják, lehetővé téve a tokentulajdonosok számára, hogy szavazzanak azokra a javaslatokra, amelyek befolyásolják az Optimizmus hálózat fejlesztését és irányát. Ez összhangban van a kriptovaluta terület szélesebb trendjével a decentralizált kormányzás és a közösség által vezérelt döntéshozatal felé.

Optimizmus előnyei

Az Optimizmus egyik kulcsfontosságú előnye az Ethereum fejlesztői ökoszisztémájával való kompatibilitása. Mivel az Ethereumra épül, a fejlesztők könnyen áttelepíthetik meglévő okosszerződéseiket és decentralizált alkalmazásaikat (dAppokat) az Optimizmusra jelentős módosítások nélkül. Ez ahhoz vezetett, hogy egyre több projekt választja az Optimizmuson való telepítést, hogy kihasználja annak skálázhatósági előnyeit, miközben megőrzi az Ethereum robusztusságát és biztonságát.

Az Optimizmus hálózat és a közösség

Az Optimizmus hálózat hangsúlyozza a közösség fontosságát és lépéseket tett annak biztosítására, hogy nyitott és hozzáférhető maradjon. A projektnek van egy közjavak finanszírozási modellje, ahol a tranzakciós díjak egy részét a szélesebb ökoszisztémát szolgáló projektek támogatására fordítják. Ez a modell arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy olyan infrastruktúrát és alkalmazásokat fejlesszenek, amelyek hozzájárulnak a hálózat egészségéhez és növekedéséhez.

Biztonság az Optimizmus hálózaton

Az Optimizmus az Ethereum erős biztonsági garanciáit örökli a rollup architektúrája miatt. Állapotának az Ethereum fő lánchoz való rögzítésével az Optimizmus ugyanazt a biztonsági szintet élvezi az támadásokkal szemben, mint maga az Ethereum. Azonban a felhasználóknak tudatában kell lenniük, hogy az Optimista Rollupokra jellemző kihívási időszak késleltetést okoz a tranzakciók véglegesítésében, ami bizonyos felhasználási eseteknél fontos szempont lehet.

Az Optimizmus hálózat népszerűsége és elfogadottsága

Az Optimizmus hálózat jelentős figyelmet és elfogadottságot kapott a kriptovaluta közösségen belül. Számos DeFi projektet, tárcát és infrastruktúra-szolgáltatót vonzott, létrehozva egy élénk ökoszisztémát, amely kihasználja skálázási képességeit. Ahogy az Ethereum skálázási megoldások iránti igény tovább nő, az Optimizmus jól pozicionált, hogy jelentős szerepet játsszon az Ethereum hálózat és a szélesebb blokklánc táj evolúciójában.

Következtetés

Összefoglalva, az Optimizmus ígéretes megközelítést képvisel az Ethereum skálázására, egyensúlyt kínálva az hatékonyság, biztonság és fejlesztőbarátság között. Az Optimista Rollupok használata gyakorlati megoldást nyújt a blokklánc skálázhatóságának kihívásaira, és a kormányzati tokenje, az OP, kulcsfontosságú szerepet játszik a hálózat működésében és a közösségi elkötelezettségben. Ahogy a kriptovaluta tér folyamatosan fejlődik, az Optimizmus valószínűleg fontos szereplő marad a skálázhatóbb, decentralizáltabb és felhasználóbarátabb blokklánc ökoszisztéma építésének küldetésében.

További információ: Hivatalos weboldal


Online Optimism Eladóhelyek

Binance logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Ajándék akár 100 USDT értékben
  • A legnagyobb kriptovaluta váltó
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BINANCE-RŐL

A Binance a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, ahol 100-nál is tobb kriptovalutát vásárolhatunk gyorsan és egyszeruen. Bővebben

Bybit logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Akár 5000 dollárnyi ajándék és bónusz
  • Maximim 100 USDT veszteség jóváírás
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BYBIT-RŐL

A Bybit a Forma 1-es Red Bull Racing szponzoraként a világ egyik legnagyobb váltója, ahol minden nagyobb valutapár megtalálható és Magyarországról is gyorsan vételezheto. Bővebben

Kucoin logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Regisztrációs ajándék akár 700 USDT értékben
  • 500+ megvásárolható kriptovaluta
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A KUCOIN-RÓL

A Kucoin az altcoin vásárlók nagy kedvence, mert a Bitcoin és a tobbi nagy kriptopénz mellett, tobb, mint 800 féle egzotikus valuta is megvásárolható rajta. Bővebben

OKX váltó logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

AZ OKX-RŐL

Az évi 50 millió embert kiszolgáló OKX a világ legnagyobb, megbízható váltói kozé tartozik, ahol magyarok is nyithatnak számlát. Bővebben

ELÉRHETŐ MENNYISÉG: 4294967296 darab OP van forgalomban a piacon jelenleg.

Hol tudok Optimism kriptovalutát vásárolni?

Jelenleg 8 helyen lehet venni a nagyobb váltók közül. Mindegyik opció gyors és magyarok számára is igénybe vehető forintszámlás bankkártyával.


Hogyan, milyen fizetési módokkal tudok vásárolni?

Az általunk ajánlott helyeken tudsz venni OP-t bankkártyás fizetéssel és kriptovalutával is. Vagy a bankszámládról is utalhatsz be forintot vagy más devizát. Inkább a kártyás fizetés az ajánlott, mert beutalásnál előszőr át kell váltani a forintot dollárba, majd abból fogunk tudni kriptót venni. Bankkártyával viszont közvetlen tudunk kriptót váltani.

Mennyi ideig tart venni?

Ha még nem vagy beregisztrálva egy kripto piac weboldalára sem, akkor regisztrációval együtt 5-10 percet vesz igénybe a vásárlás. Ha már tag vagy valahol, akkor 2 kattintás és készen vagy.


Hol tudom biztonságosan tárolni a megvásárolt OP-t?

Minden az oldalon javasolt váltó biztosít saját digitális kripto tárcát (crypto wallet), amely segítségével az adott tőzsdén tudod tárolni a megvett kriptódat. Így csak akkor kell Metamask-ot,Trust Wallet-ot vagy egyéb tárcát használnod, ha direkt ott szeretnéd tartani a coinokat.


Milyen kriptovalutákért cserébe tudok OP-t venni?

Ez tőzsdénként változik, az alábbi listán láthatod, hogy melyik váltón milyen valutapárokkal kereskedhető:

Binance:

BNB, BTC, BUSD, ETH, EUR, TRY, TUSD, USDT,

Bybit:

USDT,

Coinbase:

USD, USDT,

Cryptocom:

D36500, USD, USDT,

Kraken:

ZEUR, ZUSD,

Kucoin:

USDC, USDT,

Mexc:

USDC, USDT,

Okx:

USDC, USDT,