Kriptovaluta Vásárlás Kisokos

Több, mint 600 megvásárolható kriptovaluta egy helyen fizetési módokkal, vásárlási útmutatóval.

Kriptovaluták listája

Kriptovaluta Tőzsdék

Minden, amit a magyar piacon elérhető kriptovaluta váltókról tudni érdemes, regisztrációs bónuszok és útmutatók.

Tőzsdék listája

Kriptovaluta Vétel Megbízható Forrásokból

+800 féle kripto

Gyakorlatilag a teljes piaci kínálatot eléred

4 Top Tőzsde

A 4 legnagyobb váltó kínálata egy helyen

Regisztrációs bónuszok

Ha rajtunk keresztül regisztrálsz, akkor bónuszokat kaphatsz

Vásárlói Kisokos

Részletes útmutatók a vásárlás menetéről, a tőzsdék használatáról

Magyarországon Elérhető Kriptovaluta Váltók

A magyarok számára nyitott, legjobb váltók ajánlatai egy helyen.

Binance logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Ajándék akár 100 USDT értékben
  • A legnagyobb kriptovaluta váltó
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BINANCE-RŐL

A Binance a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, ahol 100-nál is tobb kriptovalutát vásárolhatunk gyorsan és egyszeruen. Bővebben

Bybit logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Akár 5000 dollárnyi ajándék és bónusz
  • Maximim 100 USDT veszteség jóváírás
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BYBIT-RŐL

A Bybit a Forma 1-es Red Bull Racing szponzoraként a világ egyik legnagyobb váltója, ahol minden nagyobb valutapár megtalálható és Magyarországról is gyorsan vételezheto. Bővebben

Kucoin logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Regisztrációs ajándék akár 700 USDT értékben
  • 500+ megvásárolható kriptovaluta
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A KUCOIN-RÓL

A Kucoin az altcoin vásárlók nagy kedvence, mert a Bitcoin és a tobbi nagy kriptopénz mellett, tobb, mint 800 féle egzotikus valuta is megvásárolható rajta. Bővebben

OKX váltó logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

AZ OKX-RŐL

Az évi 50 millió embert kiszolgáló OKX a világ legnagyobb, megbízható váltói kozé tartozik, ahol magyarok is nyithatnak számlát. Bővebben

Gyakori Kérdések

A kriptovaluta váltással kapcsolatos fontos kezdőknek szóló informácíók részletesen kifejtve.

Mi az a kriptovaluta?

Digitális valuták, amelyek valamilyen valós anyagi vagy tárgyi értékkel bírnak.


Mi az a kriptovaluta tőzsde?

Olyan digitális, online látogatható platformok ahol magánszemélyek és cégek kereskedhetnek kriptovalutákkal. Ezeknek két fajtájuk ismert: A centralizált (CEX) és decentralizált (DEX) tőzsdék. Az ajánlott kereskedési helyszínek mindenképpen a CEX váltók, amelyek hivatalosan szabályozottak, jogi garanciák vonatkoznak rájuk és valós pénzügyi szolgáltatók állnak mögöttük. Ilyen ajánlott váltó: a Binance, Bybit, Kucoin és OKX. Ezek mind fogadnak magyarországi usereket is.


Miben különböznek a nagy tőzsdék?

A legfontosabb funkciók általában minden tőzsdén megtalálhatóak. Hatalmas verseny folyik a piacon a felhasználókért, ezért egy-egy új funkciót nagyon gyorsan le tudnak másolni a versenytársak. Egy mezei vásárló számára szinte teljesen mindegy, hogy melyik nagy váltóra regisztrál. Mi úgy tudjuk segíteni a választást, hogy összeállítottunk egy listát a legnépszerűbb, általunk leghasznosabbnak tartott platformokról, amelyek a Binance, OKX, Bybit és a Kucoin. Ezeken a helyeken gyakorlatilag ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtják nagyon magas szinten, a hivatalos szabályozásoknak megfelelően. Az apróbb különbségek a kereskedési díjakban, a külső dizájnban és a kriptovaluta párok mögötti likviditás méretében vannak.

Kínálat: Az egyik legáltalánosabb dolog, hogy mennyi féle kriptovalutát lehet kapni egy adott helyen. Ha nem csak a mainstream tokenek vásárlásában gondolkodunk, akkor mindenképp érdemes ellenőrzni regisztráció előtt, hogy megfelel-e számunkra az adott cég kínálata.

Withdraw, kiutalási limit: A withdrawal limit azt határozza meg, hogy egy nap vagy egy hónapban milyen értékben utalhatunk ki kriptót külső pénztárcákba vagy devizát a bankszámlánkra.

Likviditás: Minél nagyobb egy valutapár mögött a likviditás, annál nagyobb mennyiségű kriptót tudunk venni. Hiába szeretnénk 30 millió forintért Ethereumot venni olyan helyen, ahol az összesen eladásra kínált ETH 5 millió forintot ér. A nagy tőzsdéken tehát nem kell likviditási problémáktól félni.

Tranakciós díjak: Általában a legkissebb jutalékot mindig a legnagyobb tőzsdéken fizetjük. Olykor promóciós jelleggel egyes szolgáltatók, mint pl. a MEXC teljesen ingyenessé is teheti a kereskedést. A jellemző fee, általában 0.1%-0.2% körül szokott lenni. A Binance-n például 0.1%.

Elérhetőség: Minden általunk leellenőrzött cég biztosít iOS és Android mobil appot, így a mobilos elérés absyolút alapnak tekintendő. Ha egy váltónak nincsen normális alkalmazása, akkor kezdjünk el gyanakodni.


Hogyan lehet kriptovalutát vásárolni kezdőként?

Úgy bonyolítható le a kripto vásárlás gyorsan és egyszerűen, hogy kezdésnek beregisztrálunk valamelyik nagyobb tőzsdére, majd ott bankkártyával vagy a tőzsdei számlánkra történő banki beutalással tudunk kriptót venni. Az általunk ajánlott mindegyik kereskedést biztosító cég (Binance, Bybit, OKX, Kucoin) megbízható és kényelmes vásárlást tesz lehetővé a magyar felhasználók számára.


Hogyan tudok tőzsdén regisztrálni?

Pillanatok alatt lehet regisztrálni bármelyik nagy cég oldalára. Semmivel sem nehezebb, mint egy Tippmix vagy más sportfogadó oldalra belépni. A cégek érdeke, hogy ne riasszák el bonyolult regisztrációs folyamatokkal a felhasználókat.


Mivel tudok fizetni a kriptóért?

Ma már minden nevesebb kriptovaluta váltónál alapszolgáltatás, hogy sima bank vagy hitelkártyával tudunk fizetni. Ez a leggyorsabb mód a vásárlásra, akkor ha még nem birtokolunk semmilyen kriptót. Abban az esetben, ha már van valamilyen coinunk, akkor SPOT kereskedés keretében el tudjuk adni másik (kripto) valuta ellenében.

Ha valamiért nem tudunk bankkártyát használni, akkor a magyar vagy más országban vezetett bankszámlánkról is tudunk FIAT pénzt (devizát) beutalni. Ilyenkor a devizából, második lépésként kell váltsuk a kívánt kriptovalutát. Ezért ha még nem profi az ember, akkor mindenképpen a bankkártyás fizetés az ajánlott, mert így közvetlen tudunk Bitcoint, Ethereumot, stb-t... venni, ami azonnal ott lesz a fiókunkban a sikeres tranzakció után.


Mi a különbség a kereskedés és a devizás vásárlás között?

Vásárlás alatt azt értjuk, amikor bankkártyával veszünk kriptót. A kártyáról forint vagy a számlához tartozó devizanem lesz levonva, amiért megkapjuk a tőzsdéi számlánkra a Bitcoin-t. Kereskedés esetén már van kriptovalutánk, amit eladhatunk valami másért cserébe. Például Bitcoint XRP-ért, amit utána megint átválthatunk másra.


Mik a legnépszerűbb kriptovaluták?

Egyértelműen a Bitcoin, majd azután az Ethereum. Minden más csak ezek után jön.


Hol kell tárolni vásárlás után a kriptopénzt?

Minden általunk javasolt tőzsde ingyenes kripto-tárcát biztosít az ügyfeleinek, ahol minden vásárolt dolgot tárolni lehet és szinte bármilyen a tokennel kompatibilis blokkláncon megtalálható pénztárcába ki lehet utalni. Így egyáltalán nincs röghöz kötve az ember. A kereskedési platform segítségével adhat-vehet, ha pedig valami mást szeretne csinálni a pénzével, akkor kiutalja máshova.


Mit jelentenek a Deposit, Withdraw és Buy Crypto fogalmak?

Ezek általában kattintható menüpontként szerepelnek egymás mellett a tőzsdei platformok weboldalán, aminek oka van. Ez a három alapfunkció szinte minden tőzsdén jelen van. Ha nem kereskedsz aktívan, akkor kb. ennyire van szükséged. A Deposit azt jelenti, amikor kriptót vagy devizát utalunk a tőzsdei egyenlegre, a Withdraw amikor bankszámlára vagy blockchain pénztárcába utalunk ki, a Buy Crypto pedig a bankkártyás/egyenlegről történő vásárlást szokta jelenteni. Ezek elkülönülnek a spot és futures kereskedéstől.


Hogyan jut el a kripto nyereségem, hozamom a magyar bankszámlámra?

Ha szeretnénk realizálni a nyereséget, amit a kriptonk termelt és forintban akarjuk viszontlátni a bankszámlánkon, akkor csak annyit kell tenni, hogy átváltjuk a kriptovalutát devizába (forintra), majd kérvényezzuk, hogy utalják ki az általunk megadott számlára. A kiutalás hossza általában 1-3 nap valutaváltótól fuggoen.


Gyakori fogalmak a kriptopiac világában, amikkel érdemes megismerkedni

Deposit: Kriptovaluta elhelyezését jelenti egy blockchain címhez tartozó címen. A leggyakoribb eset, amikor saját magunk Binance vagy egyéb számlájára kapunk kriptovalutát mástól, vagy küldünk be saját magunknak.

Withdraw: Kripto vagy hagyományos pénz kiutalását jelenti a bankszámlánkra vagy másik kriptováltónál vezetett számlánkra.

HODL: Az angol 'hold' szóból származó mémesedett fogalom, ami a kriptós berekeken belul azt jelenti, hogy hosszútávon megtartunk egy kriptovalutát és befektetésként tekintunk rá.

FOMO: A „Fear of Missing Out” arra a szorongásra utal, hogy valaki elszalaszt egy jó lehetőséget, hogy megvásároljon vagy profitáljon egy eszköz drágulásából, árfolyam változásából.

FUD: Fear, Uncertainty, Doubt, azaz félelem, bizonytalanság, kétség, ami egy általános negatív piaci hangulatot vagy annak a mértékét jelenti.

ATH: Mindenkori legmagasabb ár.

Altcoin: Minden coin, ami nem Bitcoin. Más néven alternatív kriptovaluták.

Bull Market: Bika piac, amikor az árfolyamok emelkednek.

Bear Market: Medve piac, amikor az árfolyamok esnek.

Fiat: Minden hagyományos valuta. A forint, dollár, euró, font, stb...

Market Order: Az aktuális piaci áron leadott vásárlás.

Limit Order: Olyan tranzakció, amelyet egy meghatározott ár elérése után folytat le a rendszer. Pl. megadjuk, hogy abban az esetben vegyen 1 Bitcoint a rendszer, ha az árfolyam eléri a 30 ezres határt.

SPOT: Az úgynevezett SPOT Market-en tudunk kriptovalutapárokkal kereskedni a tőzsdéken. Ez gyakorlatilag egy standard elnevezés, ami szinte mindenhol ugyanaz. Pl. a spot marketen tudunk USDT-ért XRP-t venni, vagy eladni az Ethereumunkat Bitcoinért. Egy pár mindig két valuta szimbólumából áll, pl. BTCUSDT, XRPUSDT...

TA: Technikai analízis, amelyet egy adott coin árfolyamának az előrejelzésére használnak.

KYC: Know your customer, ami azt jelenti, hogy a kripto kereskedelemmel foglalkozó cégeknek tudniuk kell, hogy kik az ügyfeleik. Emiatt a szabályozás miatt szokták kérni a tőzsdék, hogy azonosítsuk magunkat valamilyen hivatalos irattal.