Internet Computer (ICP) Vásárlási Információ

Egy darab Internet Computer (ICP) ára az aktuális árfolyam szerint $10.95. Az elmúlt órában az árfolyam +0.05 százalékot emelkedett, míg a tegnapi árhoz képest -11.81%-ot az árfolyam csökkenés. A tőzsdéken 132951391.162 dolláros a 24 órás kereskedési volumene, ami 18.53% változást jelent a tegnapi adatokhoz képest.

Internet Computer Projekt Ismertető
Internet Computer (ICP)

Az Internet Computer (ICP) egy forradalmi blockchain innováció, amelynek célja az internet funkcionalitásának kiterjesztése egy olyan decentralizált környezet létrehozásával, ahol a felhasználók nem csak weboldalakat és alkalmazásokat hozhatnak létre, hanem különféle internetes szolgáltatásokat és okosszerződésekkel működő rendszereket is, hagyományos webszerverek vagy kereskedelmi felhőszolgáltatások nélkül.

A DFINITY Alapítvány által fejlesztett, amely egy non-profit szervezet Zürichben, Svájcban, az Internet Computer 2021 májusában indult el többéves kutatás és fejlesztés után. A projekt ambiciózus célja, hogy forradalmasítsa az internet működését egy decentralizált, globális számítási platform létrehozásával.

Architektúra és Technológia

Az Internet Computer magját egy újszerű protokoll alkotja, amelyet ICP-nek hívnak, ami az Internet Computer Protocol rövidítése. Ezt a protokollt úgy tervezték, hogy lehetővé tegye a világ különböző pontjain található független adatközpontok számára, hogy összekapcsolódjanak és létrehozzanak egy egységes, erőteljes virtuális blockchain számítógépet. Az ICP token az Internet Computer blockchain natív használati tokene, amelyet tranzakciók feldolgozására, résztvevők jutalmazására és a hálózaton való kormányzás elősegítésére használnak.

Az Internet Computer architektúrája egyedülálló abban, hogy olyan struktúrát használ, amelyet kanisztereknek neveznek, amelyek hasonlóak az okosszerződésekhez, de kibővített képességekkel rendelkeznek. A kaniszterek autonóm, skálázható számítási egységek, amelyek képesek kódot végrehajtani, adatokat tárolni és felhasználói interakciókat kezelni. Úgy tervezték őket, hogy végtelenül skálázhatóak legyenek, lehetővé téve a nagy teljesítményű számítást és adattárolást.

Konszenzus Mechanizmus

Az Internet Computer egy újszerű konszenzus mechanizmust alkalmaz, amelyet Küszöbrelének neveznek, kombinálva a Hálózati Idegrendszerrel (NNS). A Küszöbrelé felelős egy véletlenszerű jelző létrehozásáért, amely meghajtja a hálózat konszenzusát és lánc kulcs technológiáját, amely biztonságos kommunikációt tesz lehetővé a csomópontok és kaniszterek között. Az NNS viszont egy decentralizált kormányzási rendszer, amely kezeli a hálózatot és annak protokolljait, beleértve az ICP token gazdaságát is.

Skálázhatóság és Sebesség

Az Internet Computer egyik legjelentősebb előnye a skálázhatósága és sebessége. A platform úgy lett tervezve, hogy tranzakciókat és okosszerződés műveleteket websebességgel dolgozzon fel, másodperceken belül elérve a véglegességet. Ez éles ellentétben áll sok hagyományos blockchainnel, amelyek hálózati torlódástól és lassú tranzakcióidőktől szenvedhetnek.

Decentralizáció és Biztonság

Az Internet Computer új szintre emeli a decentralizációt azzal, hogy nem támaszkodik néhány nagy adatközpontra. Ehelyett egy világszerte növekvő független adatközpontok hálózatát használja, amely hozzájárul egy biztonságosabb és ellenállóbb infrastruktúrához. A platform biztonságát tovább erősítik a fejlett kriptográfia és biztonságos protokollok, amelyek biztosítják, hogy az alkalmazások és az adatok védve legyenek a támadásokkal szemben.

Tokenomika és Kormányzás

Az ICP token központi szerepet játszik az Internet Computer ökoszisztémájában. A NNS-en keresztül való kormányzásban való részvételre, adatközpontok és csomópontszolgáltatók jutalmazására, valamint a hálózaton történő tranzakciók elősegítésére használják. Az ICP tokenomikája úgy van kialakítva, hogy ösztönözze a növekedést és a részvételt, egy deflációs modell segítségével, amely csökkenti a tokenek kínálatát idővel, ahogy azokat a hálózati műveletekhez használják.

Fejlesztői Élmény és Elfogadás

Az Internet Computer egy zökkenőmentes fejlesztői élményt kíván nyújtani azzal, hogy egy keretrendszert kínál az alkalmazások közvetlenül a blockchainen való építéséhez és telepítéséhez. Ez megszünteti a hagyományos tárhely és felhőszolgáltatások szükségességét, csökkentve a fejlesztők költségeit és bonyolultságát. A platform támogatja a különböző programozási nyelveket, beleértve a Motokot, egy kifejezetten az Internet Computer számára tervezett nyelvet.

Az Internet Computer elfogadása növekszik, ahogy a fejlesztők és vállalatok elkezdik felismerni a decentralizált internet lehetőségeit. A platformon már számos alkalmazást építettek, a közösségi médiától a decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazásokig.

Következtetés

Az Internet Computer jelentős előrelépést jelent a blockchain technológia és maga az internet evolúciójában. Egy decentralizált infrastruktúrát biztosítva a következő generációs internetes szolgáltatások számára, kihívást jelent a centralizált felhőszolgáltatók status quo-jával szemben, és új paradigmát kínál az alkalmazások építéséhez és tárhelyéhez. Fejlett technológiájával, kormányzási modelljével és a fejlesztői élményre való összpontosításával az Internet Computer jelentős szereplővé válhat a blockchain területén és a jövő decentralizált internetjének alapvető rétegévé válhat.

További információ: Hivatalos weboldal


Online Internet Computer Eladóhelyek

Binance logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Ajándék akár 100 USDT értékben
  • A legnagyobb kriptovaluta váltó
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BINANCE-RŐL

A Binance a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, ahol 100-nál is tobb kriptovalutát vásárolhatunk gyorsan és egyszeruen. Bővebben

Kucoin logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Regisztrációs ajándék akár 700 USDT értékben
  • 500+ megvásárolható kriptovaluta
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A KUCOIN-RÓL

A Kucoin az altcoin vásárlók nagy kedvence, mert a Bitcoin és a tobbi nagy kriptopénz mellett, tobb, mint 800 féle egzotikus valuta is megvásárolható rajta. Bővebben

OKX váltó logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

AZ OKX-RŐL

Az évi 50 millió embert kiszolgáló OKX a világ legnagyobb, megbízható váltói kozé tartozik, ahol magyarok is nyithatnak számlát. Bővebben

ELÉRHETŐ MENNYISÉG: 519142855.9981737 darab ICP van forgalomban a piacon jelenleg.

Hol tudok Internet Computer kriptovalutát vásárolni?

Jelenleg 7 helyen lehet venni a nagyobb váltók közül. Mindegyik opció gyors és magyarok számára is igénybe vehető forintszámlás bankkártyával.


Hogyan, milyen fizetési módokkal tudok vásárolni?

Az általunk ajánlott helyeken tudsz venni ICP-t bankkártyás fizetéssel és kriptovalutával is. Vagy a bankszámládról is utalhatsz be forintot vagy más devizát. Inkább a kártyás fizetés az ajánlott, mert beutalásnál előszőr át kell váltani a forintot dollárba, majd abból fogunk tudni kriptót venni. Bankkártyával viszont közvetlen tudunk kriptót váltani.

Mennyi ideig tart venni?

Ha még nem vagy beregisztrálva egy kripto piac weboldalára sem, akkor regisztrációval együtt 5-10 percet vesz igénybe a vásárlás. Ha már tag vagy valahol, akkor 2 kattintás és készen vagy.


Hol tudom biztonságosan tárolni a megvásárolt ICP-t?

Minden az oldalon javasolt váltó biztosít saját digitális kripto tárcát (crypto wallet), amely segítségével az adott tőzsdén tudod tárolni a megvett kriptódat. Így csak akkor kell Metamask-ot,Trust Wallet-ot vagy egyéb tárcát használnod, ha direkt ott szeretnéd tartani a coinokat.


Milyen kriptovalutákért cserébe tudok ICP-t venni?

Ez tőzsdénként változik, az alábbi listán láthatod, hogy melyik váltón milyen valutapárokkal kereskedhető:

Binance:

BNB, BTC, BUSD, ETH, EUR, RUB, TRY, USDT,

Coinbase:

BTC, EUR, GBP, USD, USDT,

Cryptocom:

D36500, USD, USDT,

Kraken:

ZEUR, ZUSD,

Kucoin:

BTC, USDT,

Mexc:

USDT,

Okx:

USDC, USDT,