Ethereum Name Service (ENS) Vásárlási Információ

Egy darab Ethereum Name Service (ENS) ára az aktuális árfolyam szerint $21.487. Az elmúlt órában az árfolyam -0.92%-ot esett, míg a tegnapi árhoz képest -8.62%-ot az árfolyam csökkenés. A tőzsdéken 110621561.282 dolláros a 24 órás kereskedési volumene, ami 47.01% változást jelent a tegnapi adatokhoz képest.

Ethereum Name Service Projekt Ismertető
Ethereum Name Service (ENS)

Az Ethereum Name Service (ENS) egy decentralizált, nyílt és kiterjeszthető névrendszer, amely az Ethereum blokkláncon alapul. Az ENS elsődleges célja, hogy az ember által olvasható neveket, mint például az 'alice.eth', gépi azonosítókká fordítsa, mint az Ethereum címek, más kriptovaluta címek, tartalom hash-ek és metaadatok. Az ENS intelligens szerződéseken alapul az Ethereum blokkláncon, így biztonságos és decentralizált módot kínál erőforrások címzésére a blokkláncon belül és kívül.

Hogyan működik az ENS

Az ENS két fő komponensből áll: a nyilvántartásból és a feloldókból. A nyilvántartás egyetlen intelligens szerződés, amely minden domain és aldomain listáját tartja karban, és három kritikus információt tárol mindegyikről: a domain tulajdonosát, a domain feloldóját és az összes rekord gyorsítótárazási idejét a domain alatt.

A feloldók felelősek a nevek címekké történő fordításának folyamatáért. Egy feloldó egy intelligens szerződés, amely egy sor funkciót valósít meg, amelyek lekérdezhetők a névvel kapcsolatos részletek megszerzéséhez. Minden domain tulajdonos beállíthatja saját feloldóját és rekordjait, ami azt jelenti, hogy az 'alice.eth' tulajdonosa eldöntheti, hogy milyen címre vagy hash-re mutasson az adott domain.

ENS Domainek Megszerzése

Az ENS domain megszerzéséhez részt kell venni egy aukciós folyamatban, amelyet most már elsősorban Vickrey aukciós mechanizmuson keresztül bonyolítanak le. Ez azt jelenti, hogy a liciteket titkosan nyújtják be, és a legmagasabb ajánlattevő nyer, de a második legmagasabb ajánlat árát fizeti. Ez ösztönzi az ajánlattevőket, hogy valódi értéküket licitálják a domainért. Az aukció befejezése után a győztes a domain regisztrálásával követeli azt az ENS nyilvántartásban.

ENS és a Decentralizált Identitás

Az ENS egyik legizgalmasabb alkalmazása a decentralizált identitás területén van. Az ENS segítségével a felhasználók létrehozhatnak egy állandó, hordozható digitális identitást, amelyet ők birtokolnak és irányítanak. Ezt az identitást használhatják kriptovaluták fogadására, decentralizált alkalmazásokkal (dAppokkal) való interakcióra és digitális dokumentumok aláírására. Az ENS domainek szöveges rekordokat is tárolhatnak, beleértve az e-mail címeket, URL-eket és a közösségi média kezelőket, tovább gazdagítva a digitális identitást.

ENS Integráció és Elfogadottság

Az ENS széles körben támogatott az Ethereum ökoszisztémában. Sok pénztárca és dApp felismeri az ENS neveket, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy 'alice.eth'-re küldjenek alapokat egy hosszú hexadecimális cím helyett. Ez jelentősen javítja a felhasználói élményt, mivel az tranzakciókat emberbarátabbá teszi.

Az ENS elfogadottsága nem korlátozódik az Ethereum címekre. Bitcoin, Litecoin és bármely más kriptovaluta címek tárolására is használható, így sokoldalú eszközzé téve a több láncú jövő számára. Ezenkívül az ENS domainek mutathatnak a decentralizált weboldalakra, amelyek az InterPlanetary File System (IPFS) rendszeren vannak tárolva, lehetővé téve egy igazán decentralizált webélményt.

Irányítás és Frissítések

Az ENS-t egy decentralizált autonóm szervezet (DAO) irányítja, amely lehetővé teszi az ENS token birtokosok számára, hogy részt vegyenek a döntéshozatali folyamatokban. Ide tartozik a protokoll frissítéseire vonatkozó javaslatok benyújtása és szavazás, a kincstár kezelése és a politikák meghatározása. Az ENS DAO biztosítja, hogy a protokoll fejlesztése összhangban legyen a felhasználók érdekeivel.

ENS és a Web Jövője

Az ENS az irányába történő mozgás élvonalában van egy decentralizáltabb web felé, ahol a felhasználóknak nagyobb kontrolljuk van digitális eszközeik és identitásaik felett. Ahogy a blokklánc tér folyamatosan fejlődik, az ENS szerepe a különböző blokkláncok és szolgáltatások összekapcsolásában egyre fontosabbá válik. Ez a Web3 víziójának alapvető eleme, ahol a decentralizált protokollok helyettesítik a hagyományos közvetítőket.

Összefoglalva, az Ethereum Name Service létfontosságú infrastruktúra a blokklánc ökoszisztémában. Egyszerűsíti a felhasználói élményt az összetett címek ember által olvasható nevekkel való helyettesítésével, növeli a biztonságot azáltal, hogy csökkenti a címbeviteli hibák kockázatát, és decentralizált identitásokkal ruházza fel a felhasználókat. Ahogy a blokklánc tér növekszik, az ENS kulcsszerepet játszik majd a decentralizált hálózatok interoperabilitásában és használhatóságában, így elengedhetetlen eszközzé válik mind a felhasználók, mind a fejlesztők számára a virágzó decentralizált interneten.

További információ: Hivatalos weboldal


Online Ethereum Name Service Eladóhelyek

Binance logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Ajándék akár 100 USDT értékben
  • A legnagyobb kriptovaluta váltó
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BINANCE-RŐL

A Binance a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, ahol 100-nál is tobb kriptovalutát vásárolhatunk gyorsan és egyszeruen. Bővebben

Kucoin logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Regisztrációs ajándék akár 700 USDT értékben
  • 500+ megvásárolható kriptovaluta
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A KUCOIN-RÓL

A Kucoin az altcoin vásárlók nagy kedvence, mert a Bitcoin és a tobbi nagy kriptopénz mellett, tobb, mint 800 féle egzotikus valuta is megvásárolható rajta. Bővebben

OKX váltó logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

AZ OKX-RŐL

Az évi 50 millió embert kiszolgáló OKX a világ legnagyobb, megbízható váltói kozé tartozik, ahol magyarok is nyithatnak számlát. Bővebben

ELÉRHETŐ MENNYISÉG: 100000000 darab ENS van forgalomban a piacon jelenleg.

Hol tudok Ethereum Name Service kriptovalutát vásárolni?

Jelenleg 8 helyen lehet venni a nagyobb váltók közül. Mindegyik opció gyors és magyarok számára is igénybe vehető forintszámlás bankkártyával.


Hogyan, milyen fizetési módokkal tudok vásárolni?

Az általunk ajánlott helyeken tudsz venni ENS-t bankkártyás fizetéssel és kriptovalutával is. Vagy a bankszámládról is utalhatsz be forintot vagy más devizát. Inkább a kártyás fizetés az ajánlott, mert beutalásnál előszőr át kell váltani a forintot dollárba, majd abból fogunk tudni kriptót venni. Bankkártyával viszont közvetlen tudunk kriptót váltani.

Mennyi ideig tart venni?

Ha még nem vagy beregisztrálva egy kripto piac weboldalára sem, akkor regisztrációval együtt 5-10 percet vesz igénybe a vásárlás. Ha már tag vagy valahol, akkor 2 kattintás és készen vagy.


Hol tudom biztonságosan tárolni a megvásárolt ENS-t?

Minden az oldalon javasolt váltó biztosít saját digitális kripto tárcát (crypto wallet), amely segítségével az adott tőzsdén tudod tárolni a megvett kriptódat. Így csak akkor kell Metamask-ot,Trust Wallet-ot vagy egyéb tárcát használnod, ha direkt ott szeretnéd tartani a coinokat.


Milyen kriptovalutákért cserébe tudok ENS-t venni?

Ez tőzsdénként változik, az alábbi listán láthatod, hogy melyik váltón milyen valutapárokkal kereskedhető:

Binance:

BNB, BTC, BUSD, TRY, USDT,

Bitstamp:

EUR, USD,

Coinbase:

EUR, USD, USDT,

Cryptocom:

D36500, USD, USDT,

Kraken:

ZEUR, ZUSD,

Kucoin:

USDT,

Mexc:

USDC, USDT,

Okx:

USDC, USDT,