Ethereum (ETH) Vásárlási Információ

Egy darab Ethereum (ETH) ára az aktuális árfolyam szerint $3684.791. Az elmúlt órában az árfolyam +0.1 százalékot emelkedett, míg a tegnapi árhoz képest -2.13%-ot az árfolyam csökkenés. A tőzsdéken 15465219105.56 dolláros a 24 órás kereskedési volumene, ami 11.72% változást jelent a tegnapi adatokhoz képest.

Ethereum Projekt Ismertető

A Bitcoin volt a blokklánc technológia és a kriptopénz első úttörője, de az Ethereum projekt az, amely egy teljesen új szintre emelte a blockchain technológiát. Az Ethereum nem csupán egy digitális valuta; az Ethereum egy decentralizált platform, amely lehetővé teszi az okos szerződések és decentralizált alkalmazások (DApps/DAppok) létrehozását.

Az Ethereum születése

Az Ethereumot egy fiatal kanadai programozó, Vitalik Buterin találta ki és hozta létre. Az Ethereum whitepaper 2013-ban jelent meg, a hálózat pedig 2015-ben indult el hivatalosan. Alapvetően úgy tervezték, hogy kezelje a Bitcoin korlátait, amely egy elsősorban digitális fizetőeszköz és nem platform. Buterin egy olyan blokkláncplatformot képzelt el, amely decentralizált alkalmazásokat és okosszerződéseket futtathat.

Okosszerződések: Az Ethereum smart contract-ok

Az okosszerződések olyan Solidity programnyelven programozott önvégrehajtó szerződések, amelyekben a vevő és az eladó közötti megállapodás feltételei közvetlenül a kódba vannak írva és nem megváltoztathatóak. Előre meghatározott feltételek teljesülése esetén a szerződés automatikusan végrehajtódik. Ez kiküszöböli a közvetítők szükségességét, és számtalan lehetőségeknek nyit teret. Képzeljünk el egy hagyományos biztosítási kárigényre vonatkozó szerződést. Az Ethereum segítségével egy intelligens szerződés automatikusan feldolgozhatná a kárigényeket'emberi beavatkozás nélkül. A smart contract-ok olyan gazdasági területeken is alkalmazhatók, mint az ingatlanügyletek, kiskereskedelem vagy jogi megállapodások.

Az Ethereum decentralizált alkalmazásai (DAppok és WEB3)

A decentralizált alkalmazások vagy DApp-ok az Ethereum blokkláncán futnak. Ezek az alkalmazások központi irányítás nélkül működnek, így ellenállnak a cenzúrának és kevésbé hajlamosak a meghibásodára, leállásra. Nyílt forráskódúak, ami azt jelenti, hogy bárki ellenőrizheti a kódot (ezáltal fokozva a biztonságot), és funkcionalitásuk túlmutat a pénzügyi tranzakciókon. Az egyik kiemelkedő példa az Uniswap, egy WEB3-as decentralizált tőzsde (DEX), amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat adjanak, vegyenek közvetítők nélkül. Másik érdekes játékos a Chainlink, egy decentralizált orákulumhálózat, amely az okosszerződéseket valós kriptovaluta árakkal és egyéb blockchain adatokkal kapcsolja össze.

Ether (ETH): Az Ethereum natív tokenje

Az Ether az Ethereum natív kriptopénze, és a hálózat digitális "üzemanyagaként" is szolgál. A felhasználók tranzakciós díjakat fizetnek Etherben (gas fee), hogy kifizetésekkel ösztönözzék a bányászokat és biztosítsák a hálózatot. Az ETH az okos szerződések és a DAappok működtetésében is kulcsfontosságú szerepet játszik. Olyan, mint az Ethereum ökoszisztéma éltető eleme, ennek hiányában nem tudnak az ethereum account-ok új tranzakciókat létrehozni. 2023-ra napi százas nagyságrendben hoznak létre új ERC-20 tokeneket, NFT kollekciókat és más DeFi appokat az Ethereum mainnet-en.

Ethereum 2.0: Proof-of-Stake átállás

Az Ethereumnak skálázhatósági és energiahatékonysági problémákkal kellett szembenéznie a felhasználói aktivitás emelkedésével. Elsősorban a Proof-of-Work (PoW) konszenzusmechanizmusa miatt, amely ugyanazt a mechanizmust alkalmazza, mint a Bitcoin. Ennek a problémának a megoldása érdekében állt át az Ethereum az Ethereum 2.0-ra, amelyet már tétbizonyítási (proof-of-stake, PoS) mechanizmus jellemez.

A PoS-ben a validátorokat (hasonlóan a bányászokhoz a PoW-ban) az alapján választják ki új blokkok létrehozására és a hálózat biztosítására, hogy mennyi Ether kriptopénzzel rendelkeznek, és mennyit hajlandóak "letenni" biztosítékként a hálozaton. Az átállás 2022-ben sikeresen lezajlott és jelentősen csökkentette az Ethereum hálózat energiafogyasztását és növelte a skálázhatóságát.

Felhasználási lehetőségek:

Pénzügyek és DeFi (decentralizált pénzügyek): Az Ethereum a DeFi forradalom élharcosa, lehetővé téve egy sor pénzügyi szolgáltatást, ami eddig nem létezett, például a hagyományos közvetítők nélküli hitelezést, kölcsönzést és kereskedést. Az olyan projektek, mint a MakerDAO és az Aave széleskörű figyelmet kaptak a DeFi térben a flashloan, staking és más innovatív szolgáltatásaikkal.

NFT-k (Non-Fungible Tokens): Az Ethereum a legnagyobb presztízsu blokklánc az NFT-k világában, amelyek olyan egyedi digitális eszközök, amelyek digitális vagy fizikai tárgyak tulajdonjogát képviselik. Az NFT-k átalakították a művészeti és szórakoztatóipart, lehetővé téve a művészek és alkotók számára, hogy tokenizálva értékesítsék munkáikat. Pl. Bored Ape Yacht Club, Crypto Punks

Szavazás és kormányzás, DAO-k: Az Ethereum blokklánc-technológiáját biztonságos és átlátható szavazási rendszerekhez is fel lehet használni, javítva a választások és döntéshozatali folyamatok integritását. Az emberek DAO-kat (decentralized autonomous organization) hozhatnak létre, ami olyan szervezetetket jelent, amelyek mindennapi operációját smart contract-ok szabályozzák.

Gaming: A játékipar is már magáévá az Ethereumot, lehetővé téve a játékosok számára, hogy NFT-k formájában játékbeli eszközöket birtokoljanak, azokkal kereskedjenek, és azokat más játékokba átvigyék.

Az Ethereum jövője

Az Ethereum fejlődése nem állt meg az Ethereum 2.0-val. A fejlesztők folyamatosan dolgoznak a platform skálázhatóságának, biztonságának és használhatóságának javításán. Az Ethereum elfogadottsága különböző iparágakban, többek között a pénzügyekben, szerencsejátékokban és a szórakoztatóiparban ígéretes jövőre utal. Nyílt forráskódú jellege és a nagy aktív fejlesztői közössége olyan dinamikus és innovatív térré teszi, ami nem áll meg. A DeFi-ben betöltött szerepe, az NFT-boom és a különböző ágazatokban való alkalmazása révén az Ethereum több mint egy kriptopénz; ez egy olyan technológia, amely képes forradalmasítani a digitális eszközökkel, szerződésekkel és adatokkal való interakcióinkat. Ahogy az Ethereum tovább fejlődik, elengedhetetlen, hogy tájékozottak legyünk a fejleményekről, kockázatokról és lehetőségekről. Átalakító hatása még messze nem ért véget, és kulcsfontosságú szerepet ígér a digitális gazdaság jövőjének alakításában. Az Ethereum útja egy fehér laptól az innovatív DAappokat és okosszerződéseket működtető platformig a blokklánc technológiában és az emberi leleményességben rejlő hihetetlen potenciálról tanúskodik.

További információ: Hivatalos weboldal


Online Ethereum Eladóhelyek

Binance logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Ajándék akár 100 USDT értékben
  • A legnagyobb kriptovaluta váltó
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BINANCE-RŐL

A Binance a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, ahol 100-nál is tobb kriptovalutát vásárolhatunk gyorsan és egyszeruen. Bővebben

Bybit logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Akár 5000 dollárnyi ajándék és bónusz
  • Maximim 100 USDT veszteség jóváírás
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BYBIT-RŐL

A Bybit a Forma 1-es Red Bull Racing szponzoraként a világ egyik legnagyobb váltója, ahol minden nagyobb valutapár megtalálható és Magyarországról is gyorsan vételezheto. Bővebben

Kucoin logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Regisztrációs ajándék akár 700 USDT értékben
  • 500+ megvásárolható kriptovaluta
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A KUCOIN-RÓL

A Kucoin az altcoin vásárlók nagy kedvence, mert a Bitcoin és a tobbi nagy kriptopénz mellett, tobb, mint 800 féle egzotikus valuta is megvásárolható rajta. Bővebben

OKX váltó logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

AZ OKX-RŐL

Az évi 50 millió embert kiszolgáló OKX a világ legnagyobb, megbízható váltói kozé tartozik, ahol magyarok is nyithatnak számlát. Bővebben

ELÉRHETŐ MENNYISÉG: 120147950.30533144 darab ETH van forgalomban a piacon jelenleg.

Hol tudok Ethereum kriptovalutát vásárolni?

Jelenleg 8 helyen lehet venni a nagyobb váltók közül. Mindegyik opció gyors és magyarok számára is igénybe vehető forintszámlás bankkártyával.


Hogyan, milyen fizetési módokkal tudok vásárolni?

Az általunk ajánlott helyeken tudsz venni ETH-t bankkártyás fizetéssel és kriptovalutával is. Vagy a bankszámládról is utalhatsz be forintot vagy más devizát. Inkább a kártyás fizetés az ajánlott, mert beutalásnál előszőr át kell váltani a forintot dollárba, majd abból fogunk tudni kriptót venni. Bankkártyával viszont közvetlen tudunk kriptót váltani.

Mennyi ideig tart venni?

Ha még nem vagy beregisztrálva egy kripto piac weboldalára sem, akkor regisztrációval együtt 5-10 percet vesz igénybe a vásárlás. Ha már tag vagy valahol, akkor 2 kattintás és készen vagy.


Hol tudom biztonságosan tárolni a megvásárolt ETH-t?

Minden az oldalon javasolt váltó biztosít saját digitális kripto tárcát (crypto wallet), amely segítségével az adott tőzsdén tudod tárolni a megvett kriptódat. Így csak akkor kell Metamask-ot,Trust Wallet-ot vagy egyéb tárcát használnod, ha direkt ott szeretnéd tartani a coinokat.


Milyen kriptovalutákért cserébe tudok ETH-t venni?

Ez tőzsdénként változik, az alábbi listán láthatod, hogy melyik váltón milyen valutapárokkal kereskedhető:

Binance:

AUD, BIDR, BKRW, BRL, BTC, BUSD, DAI, EUR, FDUSD, GBP, NGN, PAX, PLN, RUB, TRY, TUSD, UAH, USDC, USDP, USDT, UST, ZAR,

Bitstamp:

BTC, EUR, GBP, PAX, USD, USDC, USDT,

Bybit:

BTC, USDC, USDT,

Coinbase:

BTC, DAI, EUR, GBP, USD, USDC, USDT,

Cryptocom:

BTC, CRO, D365, D36500, EUR, PYUSD, USD, USDT,

Kucoin:

BRL, BTC, DAI, EUR, GBP, TUSD, USDC, USDT,

Mexc:

BTC, BUSD, TUSD, USDC, USDT,

Okx:

BTC, DAI, EURT, USDC, USDT,