eCash (XEC) Vásárlási Információ

Egy darab eCash (XEC) ára az aktuális árfolyam szerint $0.0. Az elmúlt órában az árfolyam +0.29 százalékot emelkedett, míg a tegnapi árhoz képest -8.82%-ot az árfolyam csökkenés. A tőzsdéken 20723250.761 dolláros a 24 órás kereskedési volumene, ami 44.99% változást jelent a tegnapi adatokhoz képest.

eCash Projekt Ismertető
eCash (XEC) – A digitális valuta

eCash (XEC) egy digitális valuta, amelynek célja, hogy elektronikus készpénzként szolgáljon az interneten történő értékcsere megkönnyítésére, a biztonságos, gyors és alacsony költségű tranzakciókra összpontosítva. Ez a Bitcoin Cash ABC (BCHA) átnevezett változata, amely maga is a Bitcoin Cash (BCH) egyik ága volt, ami pedig az eredeti Bitcoin (BTC) egyik ága. Az eCash átnevezése 2021 júliusában történt, és ez több volt, mint csak névváltozás; egy új irányt és víziót képviselt a projekt számára.

Kulcsfontosságú jellemzők

Az eCash egyik fő jellemzője az eredeti Nakamoto konszenzus és a proof-of-work (PoW) mechanizmus iránti elkötelezettsége. Azonban az eCash több innovációt és fejlesztést is bevezetett, hogy növelje funkcionalitását és felhasználói élményét. A projektet Amaury Séchet vezeti, aki a Bitcoin Cash fő fejlesztőjeként ismert, és gyakran emlegetik az eCash projekt "jóindulatú diktátoraként".

Műszaki innovációk

Az eCash több műszaki innovációt is megvalósított, hogy megkülönböztesse magát elődeitől és más kriptovalutáktól. Az egyik legjelentősebb változás a tizedes eltolás. Míg a Bitcoinban 100 millió satoshi van egy érmében, az eCash újradefiniálta a legkisebb egységét, amit "bit"-nek hívnak, és ez 100 milliomod XEC, hatékonyan nyolc helyiértékkel jobbra tolva a tizedes pontot. Ezt azért tették, hogy az tranzakciók intuitívabbak legyenek és összhangban legyenek a hagyományos pénzügyi rendszerekkel, ahol az alapegység gyakran kicsi.

Egy másik innováció az Avalanche protokoll, amely egy konszenzus algoritmus, amely javítja a meglévő PoW mechanizmust. Az Avalanche gyors tranzakció véglegesítést biztosít, ami azt jelenti, hogy az eCash hálózaton végrehajtott tranzakciókat másodperceken belül biztonságosnak és visszafordíthatatlannak tekinthetjük, szemben a Bitcoin hálózatának hosszabb várakozási idejével. Ez különösen hasznos a kereskedők számára, akik gyors tranzakció megerősítéseket igényelnek.

Tokenizáció és Okos Szerződések

Az eCash fejlesztői olyan funkciók bevezetésén is dolgoznak, amelyek támogatják a tokenizációt és az okos szerződések létrehozását. Ez lehetővé tenné az eCash blokklánc számára, hogy különféle eszközöket és decentralizált alkalmazásokat (dAppokat) fogadjon, hasonlóan ahhoz, amit az Ethereum kínál, de egy készpénz-központú megközelítéssel. A cél egy gazdag ökoszisztéma létrehozása, ahol az eCash nemcsak mint valuta, hanem mint széles körű pénzügyi szolgáltatások és termékek platformja is használható.

Gazdasági Modell és Kormányzás

Az eCash egyedülálló gazdasági modellt fogadott el, amely magában foglal egy fix, 21 trillió XEC kínálati plafont, ami a Bitcoin 21 milliós korlátjára utal, de a tizedes eltolásnak megfelelően módosítva. Ez biztosítja, hogy az eCash deflációs valutaként maradjon egy kiszámítható kínálattal, ami vonzó azok számára, akik az inflációtól tartanak a fiat valutákban.

A projekt egy olyan kormányzási rendszert is alkalmaz, amely lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy részt vegyenek a döntéshozatalban. Ezt a tételzés használatával érik el, ahol a felhasználók zárolhatják XEC-jüket, hogy szavazati jogot szerezzenek a kormányzási folyamatban. Ezt a rendszert úgy tervezték, hogy demokratikusabb legyen és megakadályozza, hogy bármely egyes entitás túl sok kontrollt gyakoroljon a hálózat felett.

Biztonság és Adatvédelem

A biztonság és az adatvédelem kiemelten fontos az eCash ökoszisztémában. A fejlesztőcsapat folyamatosan dolgozik a felhasználók pénzeszközeinek és személyazonosságának védelmére irányuló fejlesztéseken. Az egyik fejlesztés alatt álló funkció a CashFusion, egy adatvédelmi protokoll, amely magasabb szintű anonimitást biztosít azáltal, hogy összeolvadnak a tranzakciók, így nehezebbé téve az egyes érmék nyomon követését.

Elfogadás és Közösség

Az eCash projekt nagy hangsúlyt fektet az elfogadásra és a közösségi részvételre. A csapat aktívan dolgozik partnerségeken és integrációkon, hogy növelje az XEC felhasználási eseteit. Emellett a közösséggel is kapcsolatot tartanak különböző csatornákon keresztül, beleértve a közösségi médiát és fórumokat, hogy visszajelzéseket gyűjtsenek és támogató környezetet alakítsanak ki a felhasználók és fejlesztők számára.

Következtetés

Az eCash (XEC) egy ambiciózus projektet képvisel, amely az elektronikus készpénz újradefiniálására törekszik az internet korában. Innovatív funkcióival, mint az Avalanche protokoll, a tokenizációra és az okos szerződésekre vonatkozó tervekkel, valamint a biztonságra és adatvédelemre való erős összpontosítással, az eCash pozícionálja magát mint egy hagyományos pénzügyi rendszerek és más kriptovaluták valós alternatívája. A demokratikus kormányzási modellhez való ragaszkodása és az erős közösség kiépítésére irányuló erőfeszítései tovább növelik annak potenciálját a széles körű elfogadásra. Ahogy a kriptovaluta táj folyamatosan fejlődik, az eCash egy figyelemre méltó projekt a digitális gazdaságban való hozzájárulásai miatt.

További információ: Hivatalos weboldal


Online Ecash Eladóhelyek

Binance logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Ajándék akár 100 USDT értékben
  • A legnagyobb kriptovaluta váltó
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BINANCE-RŐL

A Binance a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, ahol 100-nál is tobb kriptovalutát vásárolhatunk gyorsan és egyszeruen. Bővebben

Kucoin logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Regisztrációs ajándék akár 700 USDT értékben
  • 500+ megvásárolható kriptovaluta
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A KUCOIN-RÓL

A Kucoin az altcoin vásárlók nagy kedvence, mert a Bitcoin és a tobbi nagy kriptopénz mellett, tobb, mint 800 féle egzotikus valuta is megvásárolható rajta. Bővebben

OKX váltó logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

AZ OKX-RŐL

Az évi 50 millió embert kiszolgáló OKX a világ legnagyobb, megbízható váltói kozé tartozik, ahol magyarok is nyithatnak számlát. Bővebben

ELÉRHETŐ MENNYISÉG: 19712573423092 darab XEC van forgalomban a piacon jelenleg.

Hol tudok eCash kriptovalutát vásárolni?

Jelenleg 4 helyen lehet venni a nagyobb váltók közül. Mindegyik opció gyors és magyarok számára is igénybe vehető forintszámlás bankkártyával.


Hogyan, milyen fizetési módokkal tudok vásárolni?

Az általunk ajánlott helyeken tudsz venni XEC-t bankkártyás fizetéssel és kriptovalutával is. Vagy a bankszámládról is utalhatsz be forintot vagy más devizát. Inkább a kártyás fizetés az ajánlott, mert beutalásnál előszőr át kell váltani a forintot dollárba, majd abból fogunk tudni kriptót venni. Bankkártyával viszont közvetlen tudunk kriptót váltani.

Mennyi ideig tart venni?

Ha még nem vagy beregisztrálva egy kripto piac weboldalára sem, akkor regisztrációval együtt 5-10 percet vesz igénybe a vásárlás. Ha már tag vagy valahol, akkor 2 kattintás és készen vagy.


Hol tudom biztonságosan tárolni a megvásárolt XEC-t?

Minden az oldalon javasolt váltó biztosít saját digitális kripto tárcát (crypto wallet), amely segítségével az adott tőzsdén tudod tárolni a megvett kriptódat. Így csak akkor kell Metamask-ot,Trust Wallet-ot vagy egyéb tárcát használnod, ha direkt ott szeretnéd tartani a coinokat.


Milyen kriptovalutákért cserébe tudok XEC-t venni?

Ez tőzsdénként változik, az alábbi listán láthatod, hogy melyik váltón milyen valutapárokkal kereskedhető:

Binance:

BUSD, TRY, USDT,

Kucoin:

USDT,

Mexc:

USDT,

Okx:

USDT,