Levi 2024-04-05 15:19:09

馃帀 Boldog Sz眉let茅snapot 馃帀 - Satoshi Nakamoto (BItcoin Alkot贸ja)


Satoshi Nakamoto, a Bitcoin feltalálója körül sok ismeretlen tényez艖 kering.
Nem tudni, hogy férfi volt-e vagy n艖, és azt sem, hogy egy vagy több személyr艖l van-e szó. 
Magáról szinte semmilyen információt sem sem árult el Satoshi, ám a P2P-Foundation internetes fórumán lév艖 profiljában az 1975. április 5-öt adta meg mint születési dátum.
馃帍
Mivel nem lehetünk biztosak abban, hogy ez a dátum valóban a születésnapja-e vagy sem, ha mégis így lenne, akkor ma Satoshi 49 éves lenne.
Érdekesség, hogy a Bitcoin közösség számára nem csak az Április 5 egy fontos dátum hanem a 2009 Január 3-a is, mivel ezen a napon jött létre a Bitcoin blokklánc els艖 blokkja, az úgy nevezett Genesis-blokk.
馃敽
Ezen felül a mai április 5. is egy különleges jelent艖séggel bír a Bitcoin közösség számára. 
Ezen a napon ünneplik Satoshi Nakamoto szimbolikus születésnapját, a Bitcoin névtelen alapítóját, aki találmányával egy komoly technológiai forradalmat indított el.
馃棡锔
Mi állhat még az Április 5. 1975 mögött mint misztikus dátum?
Sok szakért艖 azt feltételezi, hogy Satoshi tudatosan választotta ezt a dátumot, mivel az összefügg egy fontos eseménnyel a pénz történetében.
馃搳
1975 Április 5-én az amerikai kormány egy olyan törvényt hozott, amely az egyéni aranytilalmat vezette be az Egyesült Államokban. 
Ez az Elnöki Rendelet azért jött létre, hogy növelje a dollár iránti keresletet, és csökkentse az arany iránti keresletet. 
Bár ez a törvény heves viták tárgya közgazdászok körében, úgy t疟nik, hogy Satoshi szándékosan választhatt ezt a dátumot.
馃搷
Érdekesség még, hogy állítólag Satoshi Nakamoto 1975-ben született, ugyanabban az évben, amikor az aranytilalmat feloldották. 
Ezért valószín疟, hogy a „digitális arany” feltalálója ezzel a születési dátummal üzenetet akart közvetíteni.
馃搱
Az, hogy április 5. valóban véletlenül Satoshi Nakamoto születésnapja-e, az természetesen nem tisztázott.
De az tény, hogy a Bitcoin közösség ezt a napot Satoshi Nakamoto munkájának elismeréseként és születésnapjának szimbólumaként piros bet疟vel jelöli.