Levi 2023-06-23 10:15:54

馃摬BlackRock a tokeniz谩ci贸r贸l馃摬


"Monumentális hatással fog bírni a tokenizáció"- mondta a BlackRock a tokenizáció erejér艖l, még ha lassan is érkezik el.
馃寪
Joseph Chalom, a BlackRock stratégiai ökoszisztéma partnereinek vezet艖je szerint az intézményes tokenizáció bevezetése rövid távon lassabb lehet a vártnál, "de hosszú távon monumentális hatással lesz az ökoszisztémánkra."

"Szükségünk van jó szerepl艖kre, és jó infrastruktúrára, amely önmagát er艖síti, akkor jön majd a pénz és az elfogadás," mondta csütörtökön egy New York-i eseményen.
馃摜
Ez a hozzászólása egy nagy fontos esemény után érkezett, miután az eszközkezel艖 cég benyújtotta a bitcoin ETF kérelmet az amerikai Értékpapír- és T艖zsdei Bizottságnál a múlt héten.
鈿笍
Chalom elmondta, hogy a BlackRock számos beszélgetést folytatott mind hagyományos, mind kriptovaluta-alapú ügyfelekkel, a tokenizációra és a Circle-lel kötött partnerségükre összpontosítva.
馃
Hozzátette, hogy az iparágnak egyes eszközök köré kell csoportosulnia, és els艖bbséget kell adnia a valós gyakorlati alkalmazhatóságnak.
馃泿锔
A decentralizált pénzügyekkel kapcsolatban azonban Chalom kevésbé volt optimista a széleskör疟 intézményi elfogadást illet艖en.

"Börtönbe kerülünk, ha nem tudjuk, kivel kereskedünk, csak olyan ökoszisztémákban vehetünk részt, amelyek jól szabályozottak és ismertek," mondta.

Chalom elismerte a DeFi hosszú távú potenciálját, különös hangsúlyt fektetve a smart contractokra (okosszerz艖désekre) és a likviditási poolokra.
馃敾
Ugyanakkor aggodalmait fejezte ki a digitális azonosság megoldatlan kérdése miatt, amit jelent艖s akadálynak nevezett az intézményi részvétel szempontjából.
馃尅锔
"Mindig ott van a pénzmosás problémája, a KYC kérdése," mondta. "Tisztán kell látnunk, kik vannak ezekben a protokollokban."
鉀憋笍
Amíg erre nincs egy szabályozott keretrendszer addig a DeFi protokollok intézményesedése lassabban mehet végbe.