Levi 2023-06-12 11:42:33

⛳️Piaci előrejelzés (minden, amit tudnod kell)⛳️

Újabb mozgalmas hét előtt állunk, ahol fontos gazdasági események
(Lásd események menüpont) katalizátorként várakoznak a piackészítők további lépéseit megalapozva. 
🎯
A retail befektetetők (kisbefektetők) olyanok mint a vágóhídon várakozó, vakon tapogatózó  teljesen összezavart alanyai ennek az átláthatatlan manipuláció tengernek.
Talán nem is sejtik mi lehet a következő lépés és nagy lendülettel ugranak bele a long pozíciókba megint csak túl korán.
🎞️
Pontosan ezért gondoltam, hogy átvesszük a lehetséges illetve a legvalószínűbb forgatókönyveket most, hogy végre közelében vagyunk a már hetek óta vitatott Bitcoin likviditásokhoz 24500 - 25000 Dollár között, amit eddig csak részben szedett le a piac.
🏹
Miután lelovagoltuk a Bitcoin SHORT-ot és realizáltuk a pozíciónkat jelenleg türelmesen várakozunk egy visszaigazoltabb és biztosabb beszállóra, ami a kereskedési pozíciókat illeti.
Tudjátok, hogy FOMC és CPI napjai előtt nem szívesen erőltetem a kereskedést ezért is csöndesebb most a pozíciók szekció.
Ennek ellenére bizonyos Altcoinoknál mint XRP/LTC / MATIC / CFX egy hatalmas nagy esést kaptunk, amit jó SPOT vásárlási lehetőségnek tartottam, amiben a Short pozíciómat zárva friss tőkét tudtam elhelyezni ezekbe.
⌛️
Érdekes, hogy mintha szánt szándékkal mutatna a Grafikon Bitcoinon ismét egy Double bottom-ot napos nézetben és a Bitcoin Dominancia is az egekben van, ami a kiskereskedőknél azt váltja ki, hogy korán ugorjanak vissza long pozíciókba. Ők viszont a likviditásokat nem veszik figyelembe, ahol viszont mi élen járunk.
🟢
Összefoglalva nekem ez azt a veszélyt mutatja, hogy még egy hatalmas nagy öblítést szeretnének végbevinni a piacon a piackészítők, amit egy nagy Bitcoin szakadással tudnának elérni ezzel teljesen kipipálva a 24000 - 25000 Dolláros likviditást és végre letudva ezt a zónát, ahova oly keservesen lassan szeretne eljutni Bitcoin.
A magas Dominancia miatt viszont sok ALTCOIN köztük ETH is eljuthat végre a 1660 - 1640 Dolláros szintekre, amelyekben “risk-reward” tekintetében egy páratlanul jó Long beszálló tárul elénk mind ETH mind mást Altcoinoknál is, amelyekről szó volt itt az oldalon.
🔝🃏
Trade lehetőségeket Bitcoinon 24500 - 25000 Dollár közül nézek egy nagyon toleráns 23900 Dolláros stop Loss-al. ETH-nél pedig egy 1660 -1640 közötti beszállóra várok egy 1590 Dolláros stop loss-al.
Ezekre a szintekre érve lehetne a legoptimálisabban felvenni LONG pozíciókat más főbb altcoinokra mint XRP/CFX / LINA / MATIC / LTC stb.
✂️
VESZÉLY-ként azt a fontos likviditást adnám meg, amely Bitcoin esetében 22000 Dollárnál helyezkedik el. Az lenne számunkra a WORST-CASE szenárió, amire kevesebb esélyt látok mint a fentiekben említettekre, viszont ezekre is fel kell készülni és ezért is érdemes azokkal a stop lossokkal számolni, hiszen ha a fentiekben említett szinteket veszítené a piac az egyenesen a 22000 Dolláros tartományban lévő likviditáshoz vezetne minket.
Készülnék arra, hogy ezeket a likviditásokat leszedve agresszív megindulással fog a piac reagálni fölfelé, aminek a lemaradásáról kizárólag meglévő SPOT pozíciókkal tudsz védekezni, amennyiben nem aktiválódna a trade-ed.
🗞️📰
Ez lenne a tervem / hozzáállásom / stratégiám a következő napokhoz/ hetekhez.
Köszönöm a Figyelmet!