Levi 2023-06-15 19:12:38

USDT [TETHER] FÉLELMEK

Jelenleg arról szólnak a találgatások, hogy a Tether problémákkal küzd.

Az Uniswap és Curve protokollok likviditási pooljaiban a Tether eladásának növekedését figyelték meg.

Ha sok az eladás, akkor a stabilcoin árfolyamán egy gyors leválás a dollár értékről (depeg) történhet meg.

Az az elszakad a stabilcoin a Dollár árfolyamától.

Ha ez bekövetkezne, az aggasztó lenne a kriptopénz-gazdaság számára, mivel a Tether piaci részesedést szerzett, míg más stabilcoinok, például az USDC, szabályozási intézkedésekkel szembesültek.

Nyilvánvaló, hogy a jövőben CBDC D-Dollar formájában fogunk tudni kereskedni, amelyre kifejezetten több szabályzás és átláthatóbb rendszer lesz felhúzva ellentétben a jelenlegi Stabelcoin zűrzavarral.

Tether véleményem szerint nincs veszélyben.

Amit most látunk azok az alapjai annak, hogy át tudjanak állni nagy tőzsdék a CBDC D-dollar verzióra.

SEC ezért is pereskedhet feltehetően a kripto szektor két legnagyobb tőzsdéjével mint Binance és Coinbase, aminek a végén egy megfelelő megoldás alakulhat ki kifejezetten Stabelcoinokra.

Amennyiben fél az ember illetve nem érzi biztonságban a Stabelcoinokban a pénzeit mindenképpen azt javaslom, hogy csak annyi összeget tároljon kriptoban, amit kifejezetten coinok-ba szándékoz tenni.

A maradék összeget amennyiben tőzsdén tárolja, mert kereskedik viszont nemszeretné kiutalni a Bankszámlájára azok számára talán EUR, vagy USD lehet egy megfelelő opció. (Amennyiben retteg a Tether-től) Másik alternatíva mint Stabelcoin az a True Usd névre hallgató stabelcoin.

Én egyelőre nem tartom a Tether FUD-ot veszélyesnek, de ez csak az én személyes véleményem.

Mindenki vigyázzon magára!

Üdv, Levi