Levi 2024-01-01 15:08:18

💥 HOGYAN TOVÁBB? 💥 - Piaci helyzetjelentés


🎉
Mindenkinek nagyon Boldog Új évet szeretnék kívánni ebben az ünnepek óta sokatt nem változott piaci helyzetjelentésben is! 
Átléptünk az Új évbe, de az irány és a célok változatlanok.
A nagyobb kép az intézmények céljáról és tervéről a legutóbbi helyzetjelentő posztjaim óta nem változtak.
🪩 
Ahogyan vártuk az év vége és az ünnepek miatt a piac lassú és semmitmondó mozgást adott le, ami a lagymatag és oldalazó ármozgások es a váratlan le-föl szurkálásoknak a sajátja.
Ezt az előző posztomban is leírt adóoptimalizáláció során veszteségben realizált pozíciók eladás-és visszavásárlásának a következménye az év vége előtt.
Ezt Tax harvestingnek is nevezik.
Erről itt írtunk bővebben lásd itt. (https://www.defihungary.com/content/j4hmm4y/ )
🛰️
Most hogy elindítottuk az új évet arra számítanék hogy az eladott pozíciók visszavásárlásából származó volumen akereskedelmi hét első munkanapjának kezdetével, ami Január 2 visszaáramolhat különböző pozíciókba legyen az ALTcoin-vagy Bitcoin pozíciók.
Az előző évekből kiindulva, ahol is az új év szinte mindig, legalábbis a legtöbb esetben egy felfutással kezdődött.
Most is hasonlór mozgásra számítanék. Pontosan ezért gondolom azt hogy a teljes kriptopiacon az első hét egy pozitívabb ármozgással fog végbemenni, aminek talán a Bitcoin Spot ETF első deadlineja adhat váratlan volatilitást, ami Január 10-én lesz publikus. 
💥
Amennyiben az előző posztjaimban is megfigyelt és kiemelt sikeres Bitcoin bálna címet vizsgáljuk akkor azt állapíthatjuk meg, hogy ez a cím december 29-én újabb kb. 600 000 $-os vásárlást bonyolított le Bitcoinon. (lásd itt https://bitinfocharts.com/bitcoin/address/37BnFfKVVAAw5fyLejdxLaca9WmmSA9zbS ) .
Ez az általa kezelt kb 64 Millio Dolláros értékekhez viszonyítva egy alacsony horderejű visszavásárlás, ahol is a 42- 44 000 USD / BTC szinteken realizált 64 Millio USD realizálása óta eddig összesen 1,5M Dollárt vásárolt vissza ez a cím. 
Ez azt indikálja nekünk továbbra is, hogy ez a bálna a nagyobb mozgást már meglovagolta és realizálta, ám innen 42 000 USD-ről csak egy kisebb százalékban meri csak megkereskedni Bitcoint. 
A nagyobb kitettségét feltehetőleg mélyebb korrekcióra tartogathatja.
Ez a gondolatmenet tökéletesen egyezni fog a mi elvárásainkkal és analíziseinkkel is.
🎈BITCOIN 🎈
Amennyiben Bitcoint vizsgáljuk fontos lesz továbbra is az MA 20-as indikátor mint fontos támaszt nyújt, illetve amennyiben ha azt elveszítenénk akkor az MA50-es indikátor.
Az MA20-as jelenleg 42500-43 000 $ környékén helyezkedik el míg az MA50-es 39 500 és 40 000 $ között. Ez a két zóna tehát nagyon erős és fontos támaszt nyújt Bitcoinnak.m 
☂️
Véleményem szerint Bitcoin az ünnepek alatt felgyülemlő open intrest indikátorunkból is leolvasható új Short pozíciók miatt előbb egy váratlan és agresszív emelkedésnek kezdhet a 48 illetve 50 000 $-os szintekig.
Ezzel a shortokat becsapdázva, kistoppolva és likvidálva. 
Ez azt jelenti, hogy mindenki eszetlenül longolja meg magas tőkeáttéttel a piacot? 
Sajnos ez nem ilyen egyszerű.
Ez a megfigyleés nem zárja viszont ki továbbra azt sem, hogy Bitcoin mielőtt nekifutna a 48 és 50 000 $-os szinteknek egy vissza tesztet adjon le esetlegesen a 39 500 és a 40 000 $-os szintig ami az MA 50-es.
Ezt kevésbé tartom valószínűnek, de benne van a pakliban.
A nagyobb korrekció előtt mindenképpen arra számítanék, hogy Bitcoin legalább a 48 000 $-os szintet eléri és Január második felében Februárig talán először csak onnan kezdhetné el azt a korrekcióját, ami akár a fontos WMA 200-as mozgóátlag ot  a 30 000 $-os szintnél tesztelné vissza. 
Ennek a nagyobb korrekciónak a kezdetét jelenleg valószínűtlennek tartom az analíziseim szerint. 
📊
Ehhez a nagyobb, várhatóan több hetes korrekcióhoz valamilyen esemény lesz majd köthető, ami sokak szerint a Spot ETF első híréből fakadó mozgásnak a visszatesztelése lehet.
Természetesen ez csak spekuláció, viszont technikailag fontos lenne nekünk azt a fontos WMA 200-as szintet legalább visszatesztelünk, ami mint mondtam 29 000 530 000 $ között helyezkedik el és Bitcoin hivatalos Bikapiacba történő belépésének indikátora, amit azóta sem teszteltünk vissza.. 
🎈
Amennyiben elérkezik a korrekció az nem egy egyenes és főleg nem egy gyors mozgásban fog végbemenni.
Mielőtt Bitcoin azt a hatalmas mozgást látnánk, ahol is várhatóan 48-50 000 $ ról korrigál, addig folyamatosan számítanék kisebb nagyobb Altcoin szezonokra, amit az eddigi megszokott módon tudtunk leolvasni az ETH-Bitcoin, a Bitcoin dominancia, és a Totál Market Cap Excluding Bitcoin grafikonról, amiket itt a DeFi Hungary oldalán értek el.
🎉
A fókuszon továbbra is azokon a fontos Wallstreeti alapkezelők portfólióin, lenne amiket eddig is vizsgáltunk hiszen azt láthatjuk hogy jelenleg a magasabb piaci kapitalizációju ALTCOINOKba áramlik a tőke, amely várhatóan egy pozitív folytatást eredmémyezhet Januárban.
Ethereum esetében Bitcoin mozgásának lekövetésére számítanék, ami a 2500 illetve 2600 $-os szintre történő mozgást jelentheti rövid-és közép távon.
Ehhez fontos lenne Ethereum számára a 2300 Dolláros szint megtartása. 
📊ESEMÉNYEK📊
A DeFi Hungary Weboldalon és applikációban megtalálható események menüpontban leolvasható módon láthatjuk, hogy ezen a héten az Amerikai FOMC gyűlés jegyzőkönyvének publikálása okozhat volatilitást, ami január 3-án várható.
Ezen felül január 5-én láthatunk három olyan fontos gazdasági adatot, ami szintén okozhat volatilitást, illetve a január 10-én érkező első Bitcoin Spot ETFről szóló hír, ami az Ark Invest BTC SPOT ETF-nek az elbírálása lesz.
Tehát kimondhatjuk, hogy egy izgalmas hét áll előttünk itt az új év első hetében.
A továbbiakat a holnapi live beszélgetésben fogjuk megvitatni, amit 19.00-kor a tagjaimnak tartokmeg. 
Amennyiben ehhez csatlakozni szeretnél mindenképpen csekkold le ezt a linket. 
(https://www.defihungary.com/ )
Addig is mindenkinek boldog új évet utólag is!
Legyen szép napotok vigyázz magatokra!
Üdv, 
Levi