Levi 2023-05-05 11:38:15

🟢FONTOS ÖSSZEFOGLALÓ🟢

Tegnap este megtörtént az FOMC meeting és egy 25 bázispontos kamatdöntés.

Jerome egyértelműen hangsúlyozta, hogy nem tervez "rate cut" -ot, ami kamatok gyengítését jelentené addig ameddig a 2%-os inflációt el nem érjük.
Ezzel egyetemben fogalmazási stílusa "doveish" volt, ami bikás normális esetben, de a fentiekben említett "rate cut" ellenzése nem. Mit jelent a doveish illetve hawkish nyelv?
(angol nyelven "galamb nyelv"), ami a "hawkish"( angol nyelven "sólyom nyelv") ellentétje.
Doveish language lényegre térően és röviden azt jelenti befektetői konyhanyelven, hogy a piacnak kedvező hírek érkeztek illetve az eddigi cselekedeteik pozitív hatással vannak a jövőre nézve és lassan enyhíteni fognak a kemény pénzügyi szankciókon.

A hawkish nyelv pedig azt, hogy sok szankció érkezhet a jövőben a FED oldaláról, mert nem volt hatékony az eddigi stratégiájuk. Ez medvés a piacra nézve.
Mik történtek ezek után?

A meetinget követően újabb dominó hullott ell a banki szektorban, ahol is Pac West Bancorp részvényei estek be drasztikusan, ami mellé egy csőd eljárás is társult.
Tudjuk jól, hogy nagy bankok (mint JP Morgan stb.) folyamatos short pozíciókat tartanak az arany árfolyamán ezzel is mesterségesen irányítva azt.
Ezt követte az általunk már régen kiemelt érdekesség:
Arany új all time high régióba tört ki, ami azzal köthető össze, hogy ha bankoknak nem kedvező magas kamatkörnyezet marad fenn továbbra is, újabb és újabb bankok hullhatnak ki, ami tudjuk jól kedvez az arany árfolyamának.

🌕Arany és BTC🌕
Egyre jobban kezdi követni BTC az arany árfolyamát. Bitcoin is pozitív kitörést látott, ami követhette az arany emelkedését.

🟥FONTOS🟥
DXY (dollár erősség index) lásd chartjaim, egy lehetséges potenciális B hullámnak kezdhet fölfelé, amit további esés követhet egy C-ben le később, ahogyan elvártuk.
Ezt talán annak is betudható, hogy a rate cut-ok mellőzésére utalva további magas kamatkörnyezet miatt a dollár erősödhet temporálisan, de ezzel áldozatokat is követelhet a banki szektorban (további bank csődök), ami további pénz nyomtatást fog jelenteni. Ne feledjük azt sem, hogy az Amerikai Egyesült Államok 1.5 Billió dollárig tolta ki az adóssági limitet.(debt ceiling)
(lásd hír itt:
https://www.rollcall.com/2023/04/26/h...)

Tehát egy patt helyzetben vannak, ahol minden döntésnek komoly áldozatai lehetnek.
Ezt a küzdelmet fogjuk látni azt gondolom a nyár folyamán az USA-ban a FED részéről, ami hullámvölgyekkel teli időszakot jelenthet nekünk a piacon, de egyre inkább kezdünk leválni az amerikai vonalról.
Számunkra Kína miatt érdekes időszak lesz a nyár kriptóban azt gondolom.
Közeleg a Június Hongkongban és ezzel párhuzamosan a CBDC-k nyara.
Nekem a stratégiám továbbra is az, hogy ennek megfelelően alakítom a döntéseim, ami röviden ezeket a projekteket tartják fókuszukban:
- XRP
- LTC
- DOT
- CFX
- LINA
- RFOX
- DYDX
stb.
Ezen felül minden Airdropra szeretnék kvalifikálni veletek, amik életeket / portfólió méreteket megváltoztatható löketek lehetnek a jövőre nézve.
Mindenkinek gratulálok, hogy itt van és csinálja, tanulja!
Higgyétek el, hogy meg fogja érni!
Legyen szép napotok!
Üdv,
Levi