Levi 2023-06-25 21:49:17

✅🤝SEC jóváhagyja az első tőkeáttételes Bitcoin Futures ETF-et🤝✅


🇺🇸
Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) pénteken jóváhagyta az első tőkeáttételes Bitcoin határidős tőzsdei alap (ETF) indítását. A Volatility Shares 2x Bitcoin Strategy ETF (BITX) tervezett indulása jövő kedden, június 27-én lesz a Chicago Board Options (CBOE) BZX tőzsdén.
🔻
A SEC szerint a BITX "olyan befektetési eredményeket kíván elérni, amelyek megfelelnek a Chicago Mercantile Exchange (CME) Bitcoin határidős napi indexének kétszeresének".
(Ezekről és kifejezetten a CME Gap-ről, ami nagy hatással van BTC mozgására a holnapi hét indító tagsági elemzésemben is szó lesz.)
🔮
Az ETF egy olyan befektetési alap, amely értékpapírokat, például részvényeket és árucikkeket foglal össze "befektetési kosarakban".
A befektetők részvényeket vásárolhatnak az ETF-ből, hogy részesüljenek ezekben az értékpapírokban anélkül, hogy közvetlenül birtokolnák azokat.
🔭
A Bitcoin ETF-k esetében két fő típust különböztetünk meg:
Bitcoin határidős és Bitcoin spot alapokat.

A BITX alap tőkeáttételes ETF lesz.
A tőkeáttételes alapok adósságot vagy pénzügyi derivatívákat, ebben az esetben a Bitcoin-határidősöket használnak a hozamok egy benchmark index megsokszorozására.
Ez a tőkeáttétel rövid távú nyereségeket eredményezhet a befektetők számára, de nagy veszteségeket is okozhat.
(Kockázat nélkül nincs nyereség.)
🌐
Mivel a BlackRock a hét elején Bitcoin ETF kérelmet nyújtott be.
Ez lehet a SEC kriptóval kapcsolatos viharos viszonyának fordulópontja?
Lehet, hogy ezt talán kicsit korai még kijelenteni, de a hír kétségtelenül pozitív a befektetők számára.