Levi 2024-02-12 20:19:42

📈 Piaci elemzés 📈 - Minden korrekció egy ajándék


Körülbelül 60 napra van tőlünk a Bitcoin blokk feleződés, a 4 éves ciklusonként váltakozó kripto bikapiacok legfontosabb “üzemanyaga”.
Ehhez párosulnak a sikeres Bitcoin Spot ETF-ek, amelyek hatalmas mennyiségű likviditást szívnak magukba.
Ha ez még nem lenne elég ehhez még egy úgynevezett “Bitcoin Supply shock” is párosul, ami a tőzsdéken elérhető és megvásárolható Bitcoin mennyiség folyamatos visszaesése indikál.
📌
Ezzel szemben a tőzsde és a kriptapiac rally mellé egy teljesen egyedi helyzetű Makro környezet is párosul.
Ebben a páratlan helyzetben a legfontosabb Amerikai Tőzsdeindex mint az S&P 500 csupán kb 7 cégnek köszönhetően emelkedett mindenkori csúcsára és folytatja a rallyját.
👀
Kiemelendő, hogy míg a reflektorfény a tőzsde csúcsokon van a kulisszák mögött egy veszedelmes tény is lapul, méghozzá az, hogy amennyiben ezeket a fontos tech cégeket levonjuk az S&P 500 teljesítményéből az S&P 500 tőzsdeindex minden idők legalacsonyabb szintjén helyezkedne el.
(lásd itt: https://bit.ly/48dP5ZI )
🚀
Ez egy nagyon erős emelkedést ám egy törékeny piaci struktúrát kölcsönöz a piaci rallynak a hagyományos tőzsdéken.
Egy érdekes piaci súlyozás és egy ellentmondásokkal teli helyzet alakult ki a piacokon, ami a kriptopiacon várható bikapiacnak egy eddig még soha nem látott makro piaci környezetet kölcsönöz.
♻️

Mivel a Bitcoin bétája nagyon magas a hagyományos tőzsdeindexek és itt kifejezetten az S&P 500-as indexhez iszonyítva, ezért Bitcoint mint egy mágnest húzhatja magával a tőzsdeindexek emelkedése, de akár a hírtelen beesése is.

🔭
Másik oldalról az ETF-ekbe történő folyamatos pénz beáramlás is árfelhajtó hatással rendelkezik a Bitcoinra, ahol is az ETF-ekbe áramló pénz egy növekedő tendenciát mutat.
(lásd itt: https://bit.ly/3OI0xpD )
Ehhez egy növekedő Spot vásárlási nyomás is párosul, ami akár már az érkező Bitcoin blokk feleződés eseményének köszönhetően mutatkozik a piacokon.
Sokakban felmerül persze a kérdés, hogy az ETF-ek mégis milyen mértékben húzhatják felfelé a piacot hosszútávon?
🌐

Világszerte 60 milliárd dollárnyi nyugdíjalap és 250 milliárd dollárnyi magánnyugdíj-vagyon található.
Ezek a befektetési alapok körülbelül 3%-ot fektetnek be aranyba és 20%-ot alternatív eszközökbe.
Ez összesen 23%-ot tesz ki.
A kriptovaluták jelenlegi  értékaránya a készpénzhez viszonyítva 1:0,12.
(lásd itt: https://bit.ly/42AKRu2 )

📢

Ha csak ennek a 23%-nak a 0,5%-a folyna be a kriptóba, akkor a piac körülbelül 15-szörösére nőhetne (15x).

📌

Az intézmények és a nagy vagyonkezelők pontosan tudják ezt és  csak arra várnak, hogy kihasználják ezt a hullámot, beszedve a jutalékokat és a kezelési díjakat.


Ezeket látva kimondhatjuk, hogy nem másban mint egy intézményi bikapiac kapujában állunk, ami bár egy törékeny Makro környezetben történik mégis több felhajtóerőt érvényesít, amelyet az eszközök mozgásából egyértelműen le tudunk olvasni.

♻️
Az eseményeink menüpontban megemlített szempontokból ezen a héten  két fontos napunk van.
Holnap (azaz kedden) érkezik CPI-inflációs adat, ahol  a piac 0,3%-ot vár. Itt nagy volatilitásra számítok.
A jelenlegi rally-t tekintve CPI tekintetében érkezhet egy pozitívabb adat, ami egy eladási nyomást helyezhet DXY-re, és további vételi nyomást okoz a tőzsdéken és a kriptopiacon.
Pénteken a PPI adatok érkeznek, ami miatt enyhébb volatilitás várható.
👾
Bitcoinon továbbra is  azok a tendenciák érvényesülnek mint eddig.
A Binance sikeres “átvétele” és az ETF-ek elfogadása óta az intézmények számára még több átláthatóság és egy biztonságos befektetési környezet alakult ki.
📌
Féktelenül áramlik a pénz az Bitcoin Spot ETF-ekbe és ez a világ egyik legsikeresebb ETF indulásáról árulkodik.
Bitcoin továbbra sem tesztelte vissza a WMA 200-ast, ami 30 000 USD / BTC szinten helyezkedik el és féktelenül robog felfelé az előzőekben említett okok miatt.
📌
Bitcoin struktúráját tekintve 52-53 000 USD / BTC szintig nagyobb ellenállás nem észlelhető.
Ezért az elvárásom első körben ennek a szintnek az elérése.
Bitcoin továbbra is bikás folytatást fog élvezni nagyobb idősíkon ám az útja során a tőkeáttétes kereskedőket likvidáló mozgásokat fog produkálni.
Ehhez párosulni fog rengeteg kezdő és retail beáramlása, akikben a FOMO érzés fog eluralkodni mint, ahogyan eddig mindig.
🔭
Míg én a makro adatok ismeretében, amit a legutóbbi videómban is kiemeltem (lásd itt: https://bit.ly/3HN0vJf ), amire rekord mennyiségű like is érkezett (köszönöm szépen nektek!) addig én is erősen lovagolom azt a hullámot veletek, amit a piac kínál nekünk.
Pontosan ezért, ahogyan az előző elemzéseimben is leírtam
(!MINDEN VISSZAHÚZÓDÁS EGY AJÁNDÉK!)
Aki figyelemmel kísérte ezeket az üzeneteket és nem csak a felfutásokre reagál, stratégikusan építkezett és gondolkodott most büszke lehet magára.
Mert hosszú évek kitartó munkája, tanulása után most a tömeg előtt áll felkászülve a piacon.

🎉
Mi felkészülve a spot portfóliónkkal megyünk neki a Bikapiacnak és agresszívan profitálva nyitott szemmel használjuk ki a piac lehetőségeit.
Fontos tudnotok, hogy a bikapiacban a “hodlerek” nagyobb része túlteljesíti a kereskedők nagy %-át..
(Persze itt a nagyobb %-ok törvényére építkezem.)
Ezért a fő fókusz továbbra is a SPOT portfólió fontosságán alapszik, amit a közösségünk nagy %-a a medvepiacban folyamatosan épített és bővített illetve ápolt.
A portfóliót, amit komoly elemzések és kutatómunk után raktunk össze eléritek a www.defihungary.com olaldon.
🎉
Ethereum és Altcoinok
Ethereumon végre elkezdődött az intézményi Open intertest növekedni (lásd itt: https://bit.ly/4bBb9QJ ) ám a Bitcoin Dominancia továbbra is magas, de már nem annyira mint korábban.
Ethereum tekintetében továbbra is az az elvárásunk, hogy az ETF-re spekuláló tömeg legalább a 3000 USD / ETH szintre fogja tudni felhajtani az árfolyamot az ETF döntésig, ami 2024 Május 24-ig következhet be. 
Mi az altcoin portfóliónkkal nem csak ezt hanem egy organikus növekedést is várunk, ám az ETH ETF csak olaj lehet a tűzre.

Míg a legtöbb ember csak később fog észbekapni és felelőtlenül fejest ugrani a piacba addig mi kalkulált és profi profitálsi stratégiával megyünk neki a következő bikapiacnak.
Tudjuk, hogy mikor tartunk meg egy adott Eszközt és mikor engedjük el azt.
Azt is tudjuk, hogy mikor mennyit és hogyan profitálunk.
Ezeket már a vásárlásaink előtt meghatározzuk és csak úgy hozunk meg egy döntést, hogy ezeket előre kalkuláltan megtervezzük.
🔭
Ezeknek az adatoknak az ismeretében tehát nem lenne más az üzenetem mint, hogy jelenleg minden korrekció egy ajándék és az is, hogy míg a makro adatok tekintetében minden egy katasztrófa felé mutat. Tartsd tehát nyitva a szemed és lovagold meg a jelenlegi hullámot addig amíg lehet.
🔭
Köszönöm a figyelmet!
Üdv, Levi