Levi 2024-01-05 14:43:38

🪩 PIACI UPDATE 🪩 - Hogyan tovább?


Alig telt el pár nap a legutóbbi piaci helyzetjelentésem óta, ám a várható események miatt úgy gondolom,  hogy gyakoribb Updattel szeretnék nektek szolgálni a kriptopiac teljes területét lefedve.
🎉
2021 novemberében a legtöbben arra számítottak, hogy a Futures ETF elfogadása emelkedést hozhat Bitcoinra, ám kiderült, hogy a futures ETF elfogadása egy “sell the news event” volt. 
Magyarul a piac bele adott az ETF elfogadásának időpontjába és egy nagyobb korrekció vette kezdetét.
(lásd itt: https://bit.ly/48sHkQI  )
Most a legtöbben azt várják, hogy a Spot ETF elfogadása ismét egy “sell the news” esemény lehet, de valószínűleg ennek pont az ellentéte várhat ránk az alábbi megfigyelésekre hagyatkozva, amiket észrevehettünk a Stabelcoinok piaci kapitalizációjának növekedésén.
🔮
Az USDT (Tether) piaci kapitalizációjának folyamatos emelkedése azt mutatja, hogy új pénz kerül folyamatosan a piacra, ami nagyobb idősíkon hihetetlenül bikás.
📊
Ezek a frissen kimintelt USDT-k a Tether Treasury-ből (lásd itt: https://bit.ly/3TW3hTs ) előbb-utóbb bevetésre kerülnek.
Az igazi FOMO még nem kezdődött el, hiszen a tömeges retail érdeklődése még nincs itt. 
Nekik majd az új mindenkori csúcsokon fog kelleni mindegyik kriptovaluta és megint ugyan azokat a sémákat fogjuk látni mint minden alkalommal.
🏮
Beragadt pozíciók, stratégia nélküli realizálás, kapkodás, kétségbeesés mikor BTC az új ATH-ról visszatesztel 5%-ot és egyéb számunkra már kitanult hibák folyamatos jelensége.
🎐
Mindenki el fogja magáról hinni, hogy egy kriptoszakértő, zseni vagy mestere a piacnak, mert keresett a kriptókkal.
Nos ez valóban így fog érződni hiszen a Bikapiacban valóban könnyű lesz a SPOT portfolióval hihetetlen nyereségeket realizálni.
📡
Az igazi nyertesek viszont azok lesznek, akik azokban az időkben, amikor a csapból a kripto fog folyni a SPOT portfoliójukat lesznek !! REALIZÁLNI !! képesek. Méghozzá stratégikusan!!
(Talán Ez az elemzés legfontosabb fontos mondata.)
Ezeknek a stratégiáit most kell megalkotnotok minden kriptora egyesével, amikben kitettséget élveztek!
!!!EZÉRT FONTOS!!!, hogy mindannyian rajzoljátok be, agyaljatok, hogy hogyan és mikor és mennyit fogtok realizálni.
Ehhez talán hasznos lehet a hogyan realizálj profitot oktatóvideióm tanulmányozása (lásd oktatóvideók).
https://www.defihungary.com/platform/videos/
🎉
Ezt nagyon nagyon komolyan kell vennetek, mert a realizálás és a stratégia fog titeket mint nyertesek a vesztesektől megkülönböztetni a piacban.
Ezeket a mondatokat nem szarkazmussal írom, hanem azért, mert mi a DeFi Hungary-n végigcsináltuk, folyamatos videókkal, posztokkal lelkiismeretesen a medvepiacot, a pangó nyári napokat, az ünnepnapokat és készültünk a bikára mint az Olimpikonok az Olimpiára és tudjuk, hogy hol lehetnek a hibalehetőségek az újak számára.
🎏
Mosolyogni foktok, mert a mostani kommentszekciók, amik most panganak az ürességtől addigra ilyen kérdésekkel lesznek tele.
Majd nézzétek meg ezeket mikor Bitcoin újabb csúcson lesz és emlékezzetek ezekre a mondataimra.
🛰️
Egy szóval  még mindig korai stádiumban van a piac a látható tények alapján.
És ti, akik itt vagytok most vagy itt voltatok a medvepiacban végig hatalmas lépéselőnyben vagytok.
Természetesen én végig itt leszek és remélem, hogy mindenki sikeréhez hozzá tudok majd adni az út során!
💥
⚫️AZ ETF TERV - legvalószínűbb forgatókönyvek ⚫️
Véleményem szerint a mostani Január 10-én érkező ARK invest Spot ETF-ről szóló hír okozhat nagyobb volatilitást, ami Január 10-ig emelkedő BTC árakat okozhat 48-50 000 USD / BTC irányba rövidtávon.
🗳️
Fontos, hogy Január 10-el egy konkrét hírt fogunk kapni, ami egy igen-vagy nem válasz az első SPOT ETF -ről szóló kérelmet tekintve.
Amennyiben a SPOT ETF elutasításra kerülne Január 10-én az sajnos egy hosszabb korrekcióra küldheti BTC-t, ami már többször  is emlegetett WMA200-as ig korrigálhatná a BTC árát, ami 30 000 USD szinteken helyezkedik el.
☂️
Ez az alapvető tervünk szerint 48 - 50 000 USD / BTC róla indulhatna el és több hétig tarthatna.
📩
Itt érdemes lesz figyelnünk a Coinbase részvényének mozgását, ami talán előre tudja jelezni azt, hogy Bitcoinra milyen mozgás várhat.
Coinbase részvény mozgását z alábbi módokon várom el a következő hetekben:
https://bit.ly/3vrXTNV
vagy
https://bit.ly/48KuQDJ
🔸
Amennyiben egy pozitív hírt látunk Január 10-én, amit kevésbé látok valószínűnek, de megtörténhet, mert mindenre fel kell készülnünk, abban az esetben Bitcoinon hatalmas rallyra számítanék, ahogy az első bekezdésemben is leírtam, ahol is kiemeltem, hogy véleményem szerint egy pozitív ETF hír még nincs beárazva.
Ez azt jelenti, hogy adjunk el mindent amint Bitcoin eléri a 48 000 USD / BTC szintet és vegyük vissza lent ezeket? 
!! SEMMIKÉPP !!
💥
Én inkább kiülöm és kihasználom még a következő 2-3 hónapot, ahol tervezetten akkumulálni tudok még akkor is ha nagyobb turbulencia jöhet.
Minél nagyobb turbulencia vár ránk annál inkább örülni fogok. 
Miért?
Mert a Márciusban érkező végleges Bitcoin SPOT ETF deadline illetve a Bitcoin Halving kombinálva a kedvező kamatkörnyezet kialakulásával egy tökéletes receptet adhat egy őrületes Bitcoin és Kripto Bikapiac kezdetére, ahol véleményem szerint 2024-ben Bitcoin és a legtöbb Altcoin ismét új ATH-ra  mehet.
🔵
Egy jó befektető mindig megpróbál minden eshetőségre felkészülni és nem EGO-ból kapaszkodni egy véleménybe, amit egyszer alkotott.
Pontosan ezért, amennyiben tévednénk és nem Márciusban lesznek elfogadva az ETF-ek, mint azt azt alapvető terveinkben is leírtuk, hanem most Januárban, mi akkor is higgadtan fogunk kalkuláltan elemezni és további stratégiákat alkotni, újratervezni.
💥
Egy dolgot ha megtanultam az elmúlt években, ami alatt egyre jobban megkomolyodtam, hogy a kapkodás semmi jóra nem vezet és minden eshetőségre fel kell készülni.
A jelenlegi stratégiám szerint viszont én Januárban még nem számítok Bitcoin SPOT ETF elfogadásra.
Én sokkal inkább tartom ezeket az ETF döntéseket 2024 Márciusában véglegesnek.
Addig továbbra is elhúzódhat ez az ide-oda játék, aminek mint láthattuk a múltkori hirtelen érkező fals hírekre fogott bálna játéknak következménye, ahol javarészt retail befektetőket és teadereket likvidáltak, stoppoltak ki. 
🔌
Jelenleg a funding teljes mértékben neutralizálva lett és a piac kezd ismét feltöltődni újabb Open interest-el, ami újabb pozíciók nyitását mutatja.
Véleményem szerint, ahogyan az előző posztomban is leírtam ETH illetve az Altcoinok folytatni fogják a rallyjukat AVAX esetében akár 50 -60 Dollárig, MATIC 1,20 - 1,60 Dollárig míg ETH 2500 - 2800 Dollárig, hogy csak a nagyobb altcoinokat említsem. 
🎐
Pontosan ezért aki teheti figyeljen arra, hogy kereskedésinél alacsony tőkeáttéttel dolgozzon váratlan szurkálásokra készülve.
A napokban váratlanul leszúró mozgás során 20-30 %-os korrekcióból kievickélő Altcoinok tökéletesek voltak és azok is még mindig spot prtfolió építésre. 
🛰️
Ezen a hétvégén megpróbálok további airdrop útmutatókat készíteni nektek.
Remélem ismét hasznos betekintésekkel érkeztem nektek! 
A következő posztomig viszont legyen szép napja mindenkinek és böngésszétek a tudástárat, és az oktatóvideókat, amit a defihungary oldalán értek el.
https://www.defihungary.com/
🎉
Üdv, Levi