Levi 2023-08-31 17:37:49

馃挕HONG KONG KRIPTO KERESKEDELMI PLATFORMOT IND脥T馃挕


Hong Kong elindítja az els艖 kriptokereskedelmi platformot, a HashKey-t.
馃毃
Az országok világszerte aktívan keresik a lehet艖ségeket, hogy a kriptopénz-tevékenységek központjaként pozícionálják magukat, és ez alól Hongkong sem kivétel. A régió lépéseket tett a kriptovaluták elfogadásának felkarolására. Júliusban a hongkongi különleges közigazgatási terület kormánya nyilvánosságra hozta szándékát, hogy létrehoz egy munkacsoportot, amelynek célja a web3 technológia fejlesztésének el艖mozdítása.
馃幆
HashKey néven hétf艖n debütált Hongkong els艖 engedélyezett kriptopénz t艖zsdéje. A HashKey és az OSL ebben a hónapban kapta meg az engedélyt az Értékpapír- és Határid艖s Ügyletek Bizottságától (SFC) az engedélyek b艖vítésére. Ez a b艖vítés lehet艖vé teszi számukra, hogy szolgáltatásaikat a kizárólag professzionális befektet艖k kiszolgálásáról kiterjesszék a lakossági befektet艖kre is.
馃З
Joseph Chan Ho-lim, a pénzügyi szolgáltatásokért és a kincstárért felel艖s államtitkár a HashKey elindítása során kiemelte ezt a véleményt. Hangsúlyozta, hogy a HashKey t艖zsde elindítása a SAR-kormány proaktív hozzáállását szimbolizálja a fintech innováció felkarolásához, miközben a befektet艖k védelmét helyezi el艖térbe.
馃洟锔
Chan Ho-lim továbbá hangsúlyozta, hogy Hongkong jelent艖s lépéseket tett a virtuális eszközök és a hagyományos pénzügyi piacok közötti szakadék áthidalásában.