Levi 2023-12-26 18:14:36

🎄 Piaci helyzetjelentés 🎄 - Hogyan tovább?


🔌
Először is mindenkinek nagyon Boldog Karácsonyt és kellemes Ünnepeket kívánok!
Mint mindannyian tudjuk  a kriptopiac nem ismer se karácsonyt, sem ünnepet sem hétvégét, viszont a pénz áramlása igen, ami most az ünnepek miatt lelassulhatott. 
Bitcoin terén nyugalmas viszont az altcoinok terén coinonként zöld karácsonyunk van érdekes mozgásokkal a komolyabb "large capek" (magas piaci kapitalizációju coinok) terén is, amiket az előző elemzésemben is levezettem nektek a Wallstreeti tőkekezelők altcoin portfolióin belül navigálva.  
📊
A DeFi Hungary oldalán és az előző elemzésemben is kiemelt Polkadot mint large cap végre elindult az elvárásainknak megfelelően, ahol is AVAX-ot (Avalanche ot) követketve kitört a 7,59 dolláros ellánállásból és elindult a profit zónáinkba 10 Dollár irányába, ami véleményem szerint csak a kezdete ennek a mozgásnak. 
🎈 BITCOIN 🎈 
Bitcoin terén az előző elemzésemben leírtak szerintiekhez képest sok minden nem változott.
Bitcoin továbbra is az MA 20-as indikátorunkant respektálva oldalazik. 
Azt a fontos tényt most csak emlékeztetőnek hagyom itt, hogy Bicoin a fontos WMA-200-as visszatesztelését 29 500 illetve 30 000 USD / BTC közöttt még mindig nem végezte el. 
Az említett korrekcióra jelenleg továbbra is nagyon kevés esélyt látok addig amig az ETF hír nem kerül napvilágra 2024 Január 15-ig. 
A további analízisem szerint ( nem jóslás ) Bitcoin előbb minimum a  48 - 50 000 USD / BTC szinteket tölthetné be egy nagyobb korrekció előtt. 
Ehhez érdekességként ismét be szeretném mutatni nektek azt a fontos Bitcoin címet, ami az eddigi nagyobb mozgásokat végig folyamatosan eltalálva és több mint 60 Millio USD értékkel kereskedve elég pontosan kapta el Bitcoin nagyobb swingjeit. 
Erről a címről az előző heti elemzésemben írtam bővebben. (nézzétek vissza)
A cím (lásd itt : https://bitinfocharts.com/bitcoin/address/37BnFfKVVAAw5fyLejdxLaca9WmmSA9zbS  ) nagyobb kitettségeit továbbra is 42 - 44 000 USD / BTC szinteken realizálta, ahol is kb 64 Millio Dollárnyi BTC-t realizált. 
A cím azóta kisebb először 506 000 USD - majd a napokban további 609 000 USD-vel szállt vissza Bitcoinba, ami azt indikálja, hogy nagyobb kitettségével még nem, egy kisebbel viszont visszaszállt Bitcoinba. 
Ebből arra tudunk következtetni, hogy ez a cím a kezelt értékek kisebb %-val vissza mert szállni Bitcoinba, ahol is a mi analízisünk szerinti nagyobb korrekció előtt még egy további 10-20% os emelkedés nem kizárható.
Bitcoin mozgása továbbbra is azt indikálja számomra, hogy az óriási retail érdeklődés még nincs a szektorban az intézményeké éa régi motorsoké viszont igen.  
A nagy tőke továbbra is komoly stratégiával viszi továbbra is a piacot előre, ahol is  15 - 30 000 USD / BTC szintek között felvásárolt, akkumulált Bitcoin kitetségeiknek szeretnének vevőket olyan számban generálni, akik ezeket a Bitcoinoikat tőlük sokkal magasabban hajlandóak majd örömmel megvásárolni. 
Mint tudjuk a retail általában a pozitív ármozgásra fog felfigyelni..

Erre már a korábbi elemzéseimben is leírt ETF-re épülő narratívák és a várhatóan kedvező kamatkörnyezet kaialkulása 2024 Q2-ben (második negyedév) adhatnak kellő felhajtóerőt, amennyiben ezek valóban terv szerint alakulnak. 
Mint tudjuk a piacok mindent előre áraznak, viszont egy váratlan Black Swan esemény bármikor okozhat fordulatokat az analíziseinkben.
Egy jó befektető mindig adaptivan viselkedik és alkalmazkodik az adott környezethez. 
🎈
Bitcoin és az intézmények komolyabb terveit már többször felvázoltam nektek, amiket az előző elemzéseimben is megtaláltok. 
Érdemes azokat is visszamenőleg visszaolvasni.
Mindannyian tudjuk, hogy mi lehet a nagyobb terv mögött és azt is tudjuk, hogy mi ezt hogyan lovagoljuk meg. 
Fontos, hogy mindneki szilard, saját magának megfelelő stratégiával fogalmazza meg a céljait és építsen portfóliót, profitáljon és helyezkedjen.
Most térjünk ki arra, hogy mi lehet az, amire itt az ünnepek alatt érdemes lesz figyelni.
☂️
Ebben az elemzésben ismét el szeretnék hinteni nektek pár érdekes megfigyelést, ami szintén a nagy alapkezelők portfólióin belül felsorolt nagyobb kapitalizoációju Coinok terén figyelhető meg. 
Hiszen olyanok a váratlan kilövések ezek között a coinok között mintha egymás után érkeznének a hullámok Solanaval kezdődően Avaxon át Poldadotig. 
Kereskedás szempontjából Avax-al kezdtük a kört (lásd itt: https://bit.ly/3RWlizV  ), ami az intézményi portfólió kilövéseinek hullámát átadva haladt tovább a megnevezett célárk irányába sikeresen (lásd itt: https://bit.ly/3NFld0J  ).
Ezek után Polkadot következett, amit a fentiekben leírtakból szintén górcső alá vettünk az elmúlt 2 hétben, ahol is DOT  végre kitört és elindult a profit zónáinkig. 
Kiindulva az eddigi mozgásokból azt figyelhetjük meg, hogy SOL, DOT, AVAX után talán most végre Matic is kitörhet 1 Dollár alól.
🛰️
Altcoiok terén, most az ünnepek alatt érdekes ETH erősödést figyelhettünk meg ETH / BTC charton, ahol is különböző Altcoin rallyk indultak meg. 
(Lásd itt: https://www.tradingview.com/chart/xCDVILNd/?symbol=BINANCE%3AETHBTC  )
A különleges kvázi elvontabb szektorokon belül mint Ordinals illetve magán az Injective protokollon belül található ökoszisztémákban rejlő hypeoknak köszönhetően voltak különböző ciklikus felfutások és véget nem érő lehetőségek. 
Mi viszont továbbra is annak a fontos stratégiának élünk, hogy ezekben idő előtt, ha lehet szinte minimális rizikóval tudjunk korán résztvenni és amennyiben azt látjuk, hogy valami túlságosan is elszaladt már előlünk azt megtanuljunk elengedni. 
Hiszen tudjuk jól, hogy a világ összes pénze sem lenne elég, hogy minden lehetőségben részt vegyünk vagy mindent kipróbáljunk. 

Pontosan ezért tudtuk kiválogatni higgadtan és átgondoltan az elmúlt hónapokban azokat a nagyszerű és a szektor számára meghatározó trendeket, amikben jelenleg hatalmas nyereséget ért el közösségünk.
Ilyenek voltak a Bitmap-ek, a Bitcoin hálózatán lévő Block-terek, amik a Bitcoin metaverzumát jelképezik. 
Ezeket a legnagyobb csöndben 5 -20 DOlláros / bitmap értékben tudtunk megvásárolni, amiknek értéke jelenleg 300 - 320 Dollár / darabot tesz ki. 
(lásd itt 2023.07.08 dátummal https://bit.ly/3TzBiJl
Ugyan ilyen vásárlásunk volt a Bitcoin Digits is hasonló felfutással illetve ORDI 7 dolláron, ami jelenleg 72 vagy a legnagyobb sikerünk SATS, ami 50 szerezte magát Szeptember végén kriakott vásárlásunk óta. 
Aki követte az eseményeket és ezeket az elvontabb vásárlásainkat, mert tudtuk, hogy a Bitcoin hálózaton lévő Ordinalsok fontosak lesznek most hihetetlen, bizonyos tagjaim között életüket megváltozató nyereségekben ülnek.  
☂️
Aki viszont lemaradt ezekről, azoknak viszont továbbra is az lenne az üzenetem, hogy ebben a folyamatosan változó világban mint a web 3.0 mindig lesznek lehetőségek és újdonságok, amikben ugyan ezekre a nyereségekre mindig lesz esélyetek. 
Semmiképp sem javaslom ezeknek az Ordinalsoknak a jelenlegi megvásárlását, csak mert FOMO (fear of missing out) érzést vált ki belőletek. 
Legtöbb kezdő sajnos pontosan ezekkel a késői csúcsba történő vásárlásokkal égeti meg magát a legtöbbször és ábrándul ki a kripto befektetésekből. 
Ordinalsokon kifezejetten fontosnak tartanék egy visszahúzódást, ahol talán érdemes lehet beleskálázni azok számára, akik feltétlenül szeretnének egy kistettséget belőlük is. 
📊
Addig is koncentráljunk azokra a szektorokra, amik még nem kaptak reflektorfényt. 
Úgy ahogy eddig is tettük mindig oda nézünk a legjobban, ahol a legnagyobb a csönd. 
Pontosan ezért emelném ki azt a lehetőséget, ami Cardanon található egy Inscription formájában.  
Aki esetleg lemaradt volna még részt tud venni a Cardano olyan projektjében, ami a Bitcoin Ordinals Bitmapjére hasonlít. 
Erről bővebben ebben a posztomban olvashattok: 
https://www.defihungary.com/content/35spik5/  
Itt még abszolút időben vagyunk és sokak talán ezt sem fogják jönni látni csak majd később figyelnek fel rá, mikor talán már túl késő.
🪩
Altcoinok terén hihetetlen nagy volt a csend az egyik legfontosabb és számomra egyik legmeghatározóbb Layer 2 megoldása körül, ami Polygon Matic. 
Az intézményi portfólió megfigyeléseinkből kiindulva, mint mondtam Matic várakozhat arra, hogy végre elhagyja az 1 Dolláros lélektani határt és SOL-t, AVAX-ot illetve Polkadotot követve eljusson, az ebben a posztomban is levezetett céláraim felé: 
https://www.defihungary.com/content/fav7pxs/  
🛰️
Általános Altcoin körképet tekintve azt mondhatjuk, hogy a Total Market CapEexcluding BTC Charton kitörtünk egy olyan fontos trendvonal fölé, ami egy több hónapos Altcoin downtrendből (ereszkedő trendből) történő kitröést mutat, ami egy kisebb altcoin szezonhoz vezethet. 
Ezt a kitrörést a napos charton láthatjátok ezen az ábrán: 
(Lásd itt: https://bit.ly/4awGTGn  )
Pontosan ezért tehát az lenne továbbra is az elvárásom, hogy Bitcoin nagyobb korrekciója az analízisem szerint később érkezhet, ami az ETF hírhez köthetően történhet meg. 
Mint tudjuk ez Január 10-ig várható első körben, ahol is Ark-Invest BTC SPOT ETF-ről szóló hír fog napvilágot látni. 
(lásd itt: https://www.reuters.com/technology/ark-investments-sets-080-fee-proposed-spot-bitcoin-etf-2023-11-24/ )
📊
Addig továbbra is egy lassabb Bitcoin mozgást várnék el és egy életre kelő altcoin szektort, ahogyan azt mind a fentiekben leírt Total Marketcap excluding BTC illetve a ETH / BTC charton megfigyelhető erősödés indikál számunkra. 
Az ünnepek alatt semmiképp sem használnék magas tőkeáttétet a nagyon erősen long irányba hajló funding rate miatt, amit a piac feltehetőleg neutralizálni fog egy likviditás vadászattal. 
☂️
Remélem ismét hasznos betekintésekkel és információkkal tudtam szolgálni! 
Köszönöm a Figyelmet! 
Boldog Karácsonyt! 
Üdv,
Levi