Levi 2023-09-05 17:35:31

🛰️A Visa Stabelcoin elszámolása Solana-ra is kiterjed🛰️


VISA a fizetési óriás mostantól a Solana blokkláncot használja a Worldpay és a Nuvei kereskedőkkel közös kísérleti projektjének részeként, ami USDC stabelcoin köztpontú.
🛰️
A Visa mostantól lehetővé teszi partnerei számára, hogy a Solana blokkláncon keresztül küldjenek és fogadjanak USDC elszámolású fizetéseket.
Ez annak az eredménye, hogy új kereskedelmi bankokkal kezdett el együttműködni a cég - derült ki a vállalat mai közleményéből. 
🛫
A stablecoin elszámolás kiterjesztésének részeként a fizetési óriás mostantól a Visa Circle számláján keresztül küldhet USDC-ben denominált kifizetéseket a Worldpay és a Nuvei számára. 
A Worldpay és a Nuvei ezt követően ezeket a kifizetéseket USDC-ben továbbíthatja a végfelhasználó kereskedőihöz.
🪐
A Visa naponta több milliárd dollár tranzakciót mint elszámolást, kiegyenlítését és mozgatását bonyolít le a szektorban- mondta Cuy Sheffield, a Visa kriptert felelős vezetője az X-en. (korábban Twitter) 
🔌
A vállalatnak kell gondoskodnia arról, hogy az előnyben részesített valuta a megfelelő összegben érkezzen meg a kibocsátótól, és eljusson a kereskedő bankszámlájára.

Ez a folyamat a Visa szerint körülbelül 25 különböző pénznemben zajlik nagyjából 15 000 pénzintézet között.

A Visa 2021-ben kezdte el tesztelni, hogy hogyan használhatná USD Coin (USDC) pénzforgalmi műveletein belül.
📡
Ezért Visa a Crypto.com tőzsdével végzett egy kísérleti projektet, amely most USDC-t használ a Visa-kártyával történő elszámolási kötelezettségek teljesítésére Ausztráliában.
⛲️
"Ez egy modern és kényelmes opció, hogy könnyebben kezeljék a kártyaelszámolásaikat, segítve a több bankszámlával és a nemzetközi átutalások kezelésével járó idő és bonyolultság leküzdését" - mondta Sheffield az X oldalán.
📊
Azzal, hogy a vállalat most teszteli a Visa Circle számlájának használatát a Solana Worldpay és Nuvei felé történő elszámolásos fizetések lebonyolítására, azzal a cég felgyorsíthatja az elszámolási időt és sebességet kereskedői ügyfelei számára.
🪞
"A Worldpay és a Nuvei lehetővé teszi a kártyaelfogadást a kereskedők sokféle csoportja számára világ szerte, beleértve a blokklánc- és web 3.0 -val kapcsolatos kereskedők növekvő számát, akik a hagyományos fiat banki tranzakciókkal szemben USDC használatát részesítik előnyben vállalatikon belül" - tette hozzá Sheffield.
🔮
Az új kísérleti projekt néhány hónappal azután érkezett, hogy a Visa felkereste a kripto fejlesztőket, hogy sürgessék a nyilvános blokklánc hálózatok és a stablecoin fizetések elfogadását.

A vállalat szóvivője februárban azt mondta, hogy a kriptoiparban bekövetkezett kudarcok nem változtatják meg a stratégiáját, miszerint VISA a jövőben is hídként kíván működni a hagyományos pénzügyi világban lévő ügyfelek és a kriptopénz ökoszisztéma szereplői között.