Levi 2024-01-25 12:22:31

🗑️🗞️ Piaci UPDATE 🗞️🗑️ - Hogyan Tovább.ETH?


2024 Q1… sokak által a “bikapiac” évének titulált időszak kezdete.
Mégis mi vár ránk, milyen érdekességeket tudunk kiemelni rövid-és közép távon?
Mi mindent kell és érdemes észben tartanunk úgy mint azt, ahogyan eddig minden heti elemzésünkben összefoglaltunk.
Nézzük meg!
🗓️
Visszatekintve a múltra a téli időszak történelmileg nem egy rossz időszak a kriptot tekintve.
Ennek ellenére az erős December és Február között eddig  legtöbbször a Január gyengébben teljesített a fellendülő időszakokban is.
(lásd itt: https://bit.ly/498xCma )
🗂️
A kriptapiac mindenesetre egy nagyon hosszú és megpróbáltató medvepiac után vágott bele abba az eddig még soha nem látott “rendezett”,”intézményesedő”időszakába, amelyben eddig még soha nem látott események történtek.
Az elemzések gyakori olvasóinak mondanom sem kell, hogy mire gondolok.
Igen… soha sem találatok volna ki, de ez az ETF-ek sikeres indulása, ami egy olyan hullámot indítotott el, ami a 2024-es évben meghatározó lesz, hiszen ez a jelenség nem csak a Bitcoinra fog kihatni hanem Ethereumra és akár azokra a bizonyos Altcoinokra is, amelyeket az előző elemzéseinkben is levezetett “hedgefund” portfoliókban találhattok.
📘
Természetesen ez az év is tele lesz megtévesztő piackészítői játékokkal.
Mondanom sem kell, hogy mesterien játszák ki a piacot alakító szereplők a tapasztalatlanabb és (vagy) újabb piaci résztvevőket.
Tökéletesen játszanak az érzelmeikkel és a pszichológiájukkal.
A végtelen félelemből az eufóriába  az unalomba és pánikba is képesek terelni a piaci résztvevőket .
Ez mindig is így volt és mindig is így lesz.
Mostmár én is kezdem egyre jobban átlátni, hogy a nagy tömeg mire és mikor és hogyan reagál.
Vegyük  csak alapul a nézettségi statisztikáimat, amit összehasonlítva egy bika-vagy medvepiaccal jelentős számban változnak.
(Mert igen! Mi itt a DeFi Hungary-n nem most készítünk pánikszerűen tartalmat és beszélünk a piacról, hanem konzisztensen végigcsináltuk kemény munkával a Medvepiacot és mind végig képeztük magunkat, tanultunk.
Hiszen mint mondtam a piaccal való foglalkozás egy teljes munkaidőt igénybevevő feladat, nem egy hobbi.)
🖌️
A piackészítők is pontosan ezekre a számokra építik a stratégiájukat csak nagyobb méretekben.
Tudják azt, hogy mikor taszítsák el a tömeget és mikor vonzzák be az embereket ismét.
Azt is tudják, hogy ezt milyen módon tegyék.
Ehhez már különböző AI rendszereket is alkalmaznak (csak úgy mint pl az Aladdin rendszert is a Balackrock).
Erről már készítettem nektek egy részletesebb videót a “mi az a smart money” név alatt.
Ezt mindenképp nézzétek meg. (Link: https://bit.ly/42e8315 )
📌
Megértve a piaci pszichológiára alapozott stratégiájukat most vegyük át a legfontosabb tudnivalókat  a piacon.
Több szektor is dominál a kriptopiacban és mindig lesznek újabb és újabb lehetőségek.
Pontosan ezért a legutolsó dolog, amit mi csinálunk az a kapkodás, coinok után rohangálás.
A Bitcoin Spot ETF-ek után most a következő fontos események várakoznak ránk, ami egy érdekes csavart adhatnak a kriptovilágban.
🛜
Először is mindenki a Bitcoin Halving-ra helyezi a hangsúlyt és a fókuszt míg ennél sokkal kevesebben az Ethereum és az Ethereum-ra érkező Spot ETF eseményre.
Pontosan ezért, mivel eddig is az intézményi Open interest dominálta  a piacot, ami miatt főleg BTC mozgott meghatározóan, most a lendület átmehet Ethereumba. 
Ez sokakat váratlanul érhet, hiszen mindenki Bitcointól fogja elvárni, hogy erőre kapjon az érkező Halving miatt, ami 2024 tavaszára tehető.
Sokak szem elől téveszthetik ezért az Ethereum Spot ETF döntésének hatását is.
Posztom az Ethereum SPOT ETF-hez szólóan:
(https://x.com/DeFi_Hungary/status/1749566521381122516?s=20 )
Ezért az elvárásom az eddigi, a Bitcoinon is felhatjóerőlóként működő indikátorokat tekintve, hogy az intézményi érdeklődést és az intéznényi open interestet követve a számokra és a pénz áramlására fogok figyelni.
♻️
A pénz áramlása ezért nekem azt mutatja, hogy az érdeklődés nem máshova mint Ethereumba kezd vezetni. Ez az elmúlt 3 hónapban 350 Millió dollárról 750 Millió Dolláros Open intereshez vezetett, aminek szerintem még nincs vége. (lásd itt: https://bit.ly/491DFtr ) 
Hiszen az Ethereum SPOT ETF várhatóan Május 2024-ben, azaz kb 120 napra van tőlünk.
Addig az időpontig tehát nagy figyelmet fordítanék erre az adatra is.
Ehhez párosul egy intézményi Open interest visszaesés Bitcoinin 6 Milliárd Dollárról vissza közel 4 Milliárd Dollárig.
(Lásd itt: https://bit.ly/3HxfxCF )
🌐
Egyértelmű tehát, hogy a következő felhajtóerőt most Ethereum adhatja meg a kriptapiacban, ami indirekt módon az Altcoinszektorra is ki fog hatni.
Ami furcsa lehet az nem mást mint egy gyengélkedő Bitcoin és egy erősödődés az ETHEREUM és a hozzá specifikus módokon köthető Altcoinok területén.
❗️
Az, hogy kifejezetten mi itt a DeFi Hungary-n mely altcoinoktól várjuk ezeket az erősödéseket azt egy külön a ETH-SPOT-ETF-TRADE kollekció posztunkban fogjuk levezetni, amit a DeFi Hungary tagsági oldalon érhettek el. (https://www.defihungary.com/ )
Ezt ma vagy holnap töltöm fel az oldalra.
Ez nem azt jelenti, hogy az Altcoinok nem gyengélkedhetnek míg BTC korrigál, viszont sokkal gyorsabban és agresszívabban fognak visszatérni amennyiben ETH elkezdi a Spot ETF beárazását.

♻️ BITCOIN ♻️
“Buy the Rumors és Sell the News” volt a Bitcoin Spot ETF…. (…Mondanák sokan…)
Vagy legalábbis ezt szeretnék velünk elhitetni a piacot irányító szereplők, ám a kulisszák mögött valami teljesen más rejlik..
Bitcoin ahogyan vártuk megkezdte a nagyobb idősíkon tekintett korrekcióját ám a háttérben érdekes mozgások voltak láthatók a stabil coinok területén.

Nem hiába látjuk azt, hogy rekord mennyiségű Tether lett létrehozva a Teher treasury-ből, amely az oldalvizeken várakozik arra, hogy be áramolhasson Bitcoinba vagy más Kriptovalutákba.
🔰
Tehát egyértelműen látjuk hogy a piackészítők egy nagy mozgásra készülnek, most viszont kivéreztetve, eltántorítva a tapasztalatlan szereplőket várnak arra, hogy az említett stabilcoinokat visszalökhessék a piacba.
Ahogy eddig is beszéltük a Bitcoin várhatóan végre visszatesztelheti legalább a 200-as WMA támaszát, amely 30-33 000 USD /BTC szinten helyezkedik el.

Ezt természetesen nem egy egyirányú és egyenes mozgásban fog végbemenni.
Egy visszapattanást 45 000 $-ig elképzelhetőnek tartok, de nem valószínűnek.

A túlzott kiskereskedői "leverage"- tőkeáttét kimosása és neutralizálása egy további szakadásban teljesen neutralizálva lehet.
Ilyen utoljára Augusztusban történt, amennyiben ez ismét végbemenne.
🚱
Ehhez a szakadáshoz 33 - 30 000 USD / BTC-ig az oldal vizeken bekészített negatív események tárháza is  aktiválva lehet.
Ezekről a tényezőkről a legutóbbi posztomban találatok egy összefoglalót. (lásd itt: https://www.defihungary.com/content/xqnrvch/ )

Ezeknek a tényezőknek az aktiválása bármikor teret adhatnak a piackészítőknek arra, hogy lejjebb taszítsák a Bitcoin árfolyamát a fentebb is említett szintekre vagy legrosszabb esetben akár azok alá is. 
〽️
A BTC Spot ETF-ek továbbra is egy pozitív beáramlást mutatnak.
A piac alapvetően unalmasabb lehet Januárban, ám az érkező a fentiekben leírt események miatt az gondolom hogy a piackészítők egy  nagyobb mozgásra készülnek, amit hamarosan látni fogunk és ebben az évben véleményem szerint egy további bikapiacot  folytathatunk a hagyományos tőzsdékkel egyetemben.
A továbbiakban is informálni foglak titeket!
Remélem ismét hasznos információkkal érkeztem.
Üdv,
Levi