Levi 2023-08-03 10:41:14

🇵🇸Binance és Dubai 🇵🇸


A Binance dubaji ága lett a világ első kriptotőzsdéje, amely megkapta a régióban a Minimum Viable Product (MVP) működési engedélyt. Hivatalos beszámolójuk szerint a tőzsde mostantól szabályozott virtuális eszközszolgáltatásokat kínálhat Dubaiban.
🟡
A legutóbbi MVP-engedély jóváhagyása két korábbi sikeres kérelmet követ. A Binance 2022 márciusában ideiglenes MVP-engedélyt, 2022 szeptemberében pedig előkészítő MVP-engedélyt szerzett. A dubaji VARA (Virtual Asset Regulatory Authority) mostantól a Binance számára két engedélyezett tevékenység végzését teszi lehetővé. Az első a virtuális eszközcsere-szolgáltatások, a második pedig a virtuális eszközbróker-kereskedői szolgáltatások. A szolgáltatások azonban csak intézményi és minősített lakossági befektetők számára érhetőek el Dubajban.
💡
Emellett az ideiglenes engedélyről a működési MVP-engedélyre való áttérés azt jelenti, hogy a jogosult dubaji felhasználók mostantól hozzáférhetnek az engedélyezett szolgáltatásokhoz. Ezen túlmenően ezek a szolgáltatások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a VARA által kijelölt szabványok betartása mellett a virtuális eszközöket biztonságosan fiatra váltsák át.
🔹
Richard Teng, a Binance regionális piacokért felelős vezetője szerint az engedély jóváhagyása "több mint egy évnyi átvilágítás, együttműködés és a felelős szándék következetes demonstrálásának eredménye".