BNB (BNB) Vásárlási Információ

Egy darab BNB (BNB) ára az aktuális árfolyam szerint $684.512. Az elmúlt órában az árfolyam +0.12 százalékot emelkedett, míg a tegnapi árhoz képest -1.3%-ot az árfolyam csökkenés. A tőzsdéken 2550223605.923 dolláros a 24 órás kereskedési volumene, ami -1.2% változást jelent a tegnapi adatokhoz képest.

BNB Projekt Ismertető

A kriptovaluták folyamatosan fejlődő világában, ahol az innováció a mozgatórugó, az olyan nagy játékosok, mint a Binance jelentős szerepet játszanak a határok kitolásában és az új szintek elérésében. A Binance Coin (BNB) és a Binance Smart Chain (BSC) a Binance ökoszisztémájának két legfontosabb összetevője a tőzsde mellett. A BNB chain és a BNB kriptovaluta kéz a kézben kezdte el felforgatni a hagyományos kriptopénzek tájképét.

A Binance Coin (BNB) születése

A Binance, ami a világ egyik legnagyobb kriptopénz-tőzsdéje 2017-ben vezette be a Binance Coin (BNB) terméket, amelyet az ökoszisztémájuk szerves részét képező alappillérként pozíconálnak a mai napig. Míg sok kriptovaluta önálló digitális eszközként jött létre, a BNB-t úgy tervezték, hogy egy több funkciós entitás legyen a Binance platformon belül. A BNB eredetileg ERC-20-as tokenként indult az Ethereum blokkláncon, de később átrakták a Binance saját blokkláncára, a Binance Smart Chainre. Ez a migráció jelentette a Binance Coin evolúciójának kezdetét, hogy egy egyszerű tokenből egy sokoldalú eszközzé válhasson, ami valós alternatívát jelent az Ethereum mellett, jóval kissebb tranzakciós díjak és gas fee-k mellett.

A sokoldalú BNB

A BNB legmeghatározóbb jellemzője a sokoldalúsága. Számos funkcióra használható, többek között, de nem kizárólagosan:

Kedvezményes kereskedési tarifák: A Binance tőzsdén alkalmazott tranzakciós díjak olcsóbbak, mintha USDT-ben lennének megfizetve. Azok a felhasználók, akik a BNB-vel történő fee fizetést választják, csökkentett díjakat fizetnek, ami ösztönzi a tradereket az coin tartására és használatára.

Binance Launchpad: A BNB-tulajdonosok exkluzív hozzáférést kapnak a Binance Launchpadon történő tokenértékesítésekhez, így részt vehetnek az új és ígéretes projektek tokenjeinek korai megvásárlásában.

BNB Smart Chain (BSC): A BNB kulcsszerepet játszik a BNB Smart Chain (régi nevén: Binance Smart Chain) működésében. BNB hiányában egy felhasználó sem tud gas fee alapú tranzakciót indítani. (Az ún. 'not state changing' funckiók, mint pl. Pancakeswap árak lekérdezése ingyenes)

Bankkártyák: A Binance bevezette a Binance Visa kártyákat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy BNB fedezettel fizessenek bankkártyával.

Staking és Yield Farming: A BNB-tulajdonosok a Binance platformon stakelhetik a tokenjeiket, továbbá más DeFi aktivitásokban is részt vehetnek, amiért jutalmakat kaphatnak.

NFT piacterek: A Binance aktívan részt vesz az NFT (Non-Fungible Tokens) technológia promóciójában, amihez a BNB-t használja mint natív valutát.

A BNB Smart Chain (BSC), mint az Ethereum versenytársa

Ahogy emlitettuk Binance nem állt meg csak a BNB létrehozásánál. 2020 szeptemberében bemutatták a Binance Smart Chain (BSC) nevű blokkláncot, amely az Ethereum közvetlen versenytársaként lett pozíconálva és a gyakorlatban egy felextrázott EVM alapú Ethereum blockchain fork-nak (másolatnak felel meg). Az Ethereum méltán híres az okosszerződéseket kezelni tudó tulajdonságáról és a rata futtatható decentralizált alkalmazásokról (DApps), a Binance egy olyan alternatívát akart megalkotni, amely az Ethereum kijavítja és jobban implementálja az Ethereum negatív tulajdonságait.

Az Ethereum és a BSC blokklánc összehasonlítása:

Kompatibilitás: A BSC teljes mértékben kompatibilis az Ethereum Virtual Machine (EVM) rendszerrel, kis túlzással ugyanazt implementálja, így a fejlesztők viszonylag könnyen áttelepíthetik Ethereum-alapú projektjeiket a BSC-re. Ennek a kompatibilitásnak az eredményeképpen, jelentős számú Ethereum-projekt ment át BSC-re nagyon gyorsan, ezzel egy alternatív EVM alapú virágzó ökoszisztémát hozva létre.

Gyorsaság és alacsony díjak: A BSC-t nagy teljesítményre és gyorsabb tranzakció-visszaigazolási időkre tervezték, lényegesen alacsonyabb díjak mellett (BSc-n egy BEP-20 transfer (sima token átutalás) néhány forintnyi BNB coiba kerül). Az Ethereumhoz képest másodpercenként lényegesen több tranzakciót képes feldolgozni alacsonyabb block time mellett. Egy blokk feldolgozása BSC-n 3 másodperc alatt megy végbe átlagban.

Blokk validálás: A BSC DPoS konszenzusmechanizmust alkalmaz, ahol a validátoroknak BNB-t kell tartaniuk nagy mennyiségben. (2022 óta az Etereum 2.0 is már PoS alapon validál)

Interoperabilitás: A BSC célja, hogy elősegítse az interoperabilitást más blokkláncokkal, ezáltal egy jobban összekapcsolt és sokoldalúbb ökoszisztémát hozva létre a teljes kriptovilág fejlesztői számára.

A BNB Smart Chain hatása a DeFi-re és a DAapp-okra

A BSC bevezetése óriási hatással volt a DeFi (decentralizált pénzügyek) és a DApp iparra. Azok a DeFi projektek, amelyek Ethereumon szenvedtek a magas gas feek-től és hosszú tranzakciós időktől, elkezdtek áttértni BSC-re, ami a DeFi platformok robbanásszerű növekedését eredményezte a hálózaton. Ezek a platformok alacsonyabb költségekkel és gyorsabb tranzakciós sebességgel tudnak szolgáltatásokat kínálni a felhasználóknak. Egy sokkal szélesebb réteg számára lettek hozzáférhetőek a staking, yielding és farming szolgáltatások. Emellett a BSC a DAappok széles skálájának táptalajává vált, beleértve a decentralizált tőzsdéket, hozamaggregátorokat, játékplatformokat és még sok mást. A PancakeSwap, egy decentralizált tőzsde a BSC-n, még az Ethereum-alapú platformok, például az Uniswap jelentős versenytársává is vált. A Biswap szintén egy nagyobb CEX lett a piacon és a Tornado Cash is megjelent rajta.

Ahogy a Binance Coin és a Binance Smart Chain tovább fejlődik, a jövőjük egyre ígéretesebbnek tűnik. A Binance aktívan fejleszti és integrálja az újabb és újabb funkciókat, mintha nem lenne holnap. NFT piacterek, bridge szolgáltatások, DEX routerek és sorolhatnám még az érdekesnél érdekesebb projekteket. A BNB árfolyamnak jó hír, hogy a BSC szerepe a szélesebb kriptopénz ökoszisztémában várhatóan bővülni fog. Ahogy a DeFi, az NFT-k és a blokklánc technológia egyre inkább elterjed, a Binance sokoldalú ökoszisztémája kulcsfontosságú szerepet játszhat a pénzügyek, a technológia és a decentralizált alkalmazások jövőjének alakításában, ezáltal segítve a BNB holdereket profitalni.

A Binance Coin (BNB) és a Binance Smart Chain (BSC) sokoldalúságával, alacsony díjaival, nagy teljesítményével és a DeFi és decentralizált appok virágzó ökoszisztémájával felforgatta a hagyományos kriptopénz-tájképet. Ezek képviselik a Binance elkötelezettségét a blokklánc technológia határainak feszegetése és a felhasználók számára innovatív eszközökkel való ellátása iránt a digitális gazdaságban való navigáláshoz. Bár a kihívások és ellentmondások továbbra is fennállnak, a BNB és a BSC tovább növekszik és fejlődik, és a kriptopénz-tér minden szegletéből vonzza a fejlesztőket, felhasználókat és projekteket.

További információ: Hivatalos weboldal


Online Bnb Eladóhelyek

Binance logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Ajándék akár 100 USDT értékben
  • A legnagyobb kriptovaluta váltó
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BINANCE-RŐL

A Binance a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, ahol 100-nál is tobb kriptovalutát vásárolhatunk gyorsan és egyszeruen. Bővebben

Bybit logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Akár 5000 dollárnyi ajándék és bónusz
  • Maximim 100 USDT veszteség jóváírás
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BYBIT-RŐL

A Bybit a Forma 1-es Red Bull Racing szponzoraként a világ egyik legnagyobb váltója, ahol minden nagyobb valutapár megtalálható és Magyarországról is gyorsan vételezheto. Bővebben

Kucoin logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Regisztrációs ajándék akár 700 USDT értékben
  • 500+ megvásárolható kriptovaluta
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A KUCOIN-RÓL

A Kucoin az altcoin vásárlók nagy kedvence, mert a Bitcoin és a tobbi nagy kriptopénz mellett, tobb, mint 800 féle egzotikus valuta is megvásárolható rajta. Bővebben

OKX váltó logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

AZ OKX-RŐL

Az évi 50 millió embert kiszolgáló OKX a világ legnagyobb, megbízható váltói kozé tartozik, ahol magyarok is nyithatnak számlát. Bővebben

ELÉRHETŐ MENNYISÉG: 147564526.75824782 darab BNB van forgalomban a piacon jelenleg.

Hol tudok BNB kriptovalutát vásárolni?

Jelenleg 5 helyen lehet venni a nagyobb váltók közül. Mindegyik opció gyors és magyarok számára is igénybe vehető forintszámlás bankkártyával.


Hogyan, milyen fizetési módokkal tudok vásárolni?

Az általunk ajánlott helyeken tudsz venni BNB-t bankkártyás fizetéssel és kriptovalutával is. Vagy a bankszámládról is utalhatsz be forintot vagy más devizát. Inkább a kártyás fizetés az ajánlott, mert beutalásnál előszőr át kell váltani a forintot dollárba, majd abból fogunk tudni kriptót venni. Bankkártyával viszont közvetlen tudunk kriptót váltani.

Mennyi ideig tart venni?

Ha még nem vagy beregisztrálva egy kripto piac weboldalára sem, akkor regisztrációval együtt 5-10 percet vesz igénybe a vásárlás. Ha már tag vagy valahol, akkor 2 kattintás és készen vagy.


Hol tudom biztonságosan tárolni a megvásárolt BNB-t?

Minden az oldalon javasolt váltó biztosít saját digitális kripto tárcát (crypto wallet), amely segítségével az adott tőzsdén tudod tárolni a megvett kriptódat. Így csak akkor kell Metamask-ot,Trust Wallet-ot vagy egyéb tárcát használnod, ha direkt ott szeretnéd tartani a coinokat.


Milyen kriptovalutákért cserébe tudok BNB-t venni?

Ez tőzsdénként változik, az alábbi listán láthatod, hogy melyik váltón milyen valutapárokkal kereskedhető:

Binance:

AUD, BIDR, BKRW, BRL, BTC, BUSD, DAI, ETH, EUR, FDUSD, GBP, IDRT, NGN, PAX, RUB, TRY, TUSD, UAH, USDC, USDP, USDS, USDT, UST, ZAR,

Bybit:

USDT,

Kucoin:

BTC, KCS, USDC, USDT,

Mexc:

BUSD, TUSD, USDC, USDT,

Okx:

USDC, USDT,