Bitcoin (BTC) Vásárlási Információ

Egy darab Bitcoin (BTC) ára az aktuális árfolyam szerint $69009.532. Az elmúlt órában az árfolyam +0.29 százalékot emelkedett, míg a tegnapi árhoz képest -1.01%-ot az árfolyam csökkenés. A tőzsdéken 39891403586.529 dolláros a 24 órás kereskedési volumene, ami 4.84% változást jelent a tegnapi adatokhoz képest.

Bitcoin Projekt Ismertető

A pénzügyi technológiák folyamatosan fejlődő világában a Bitcoin úttörő digitális eszközként jelent meg, amely egyaránt megragadta a befektetők és a mainstream kultúra figyelmét. A BTC, mint kriptopénz hatalmas innovációs és pénzügyi potenciállal rendelkezik.

A Bitcoin története

A Bitcoin története egy Satoshi Nakamoto nevű álnevű programozóval kezdődik. 2008-ban megjelent a "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System" című fehér könyv, amely egy decentralizált, kriptográfiai megoldást vázolt fel a digitális valuták régi problémáira. Ez a whitepaper volt az, ami megalapozta a Bitcoin alapjait, A hálózat 2009-ben lépett működésbe, amikor Nakamoto kibányászta az első Bitcoin-blokkot. A Bitcoin mögött álló ötlet egyszerű, mégis forradalmi volt. Célja egy olyan digitális valuta létrehozása volt, amellyel közvetlenül lehet tranzakciókat lebonyolítani az egyének, cégek között, anélkül, hogy közvetítőkre, például bankokra kellene támaszkodni. A Bitcoin alapját képező technológia, a blokklánc egy nyilvános főkönyv, amely minden tranzakciót rögzít, átláthatóvá, megváltoztathatatlanná és biztonságossá téve azokat.

A decentralizált ígéret

A Bitcoin lényege a decentralizáció. A kormányok által kibocsátott és központi bankok által kezelt hagyományos valutákkal ellentétben a Bitcoin egy egyenrangú hálózaton működik. Nem tartozik egyetlen ellenőrző szervezet alá sem, ami azt jelenti, hogy ellenáll a cenzúrának és a központi hatóságok manipulációjának.

A BTC, mint digitális arany és menedék

A digitális valutaként betöltött szerepe mellett a Bitcoin kiérdemelte a "digitális arany" becenevet is. Ennek oka, hogy az aranyhoz hasonlóan a Bitcoin is véges. 21 millió Bitcoin fog létezni maximum, amelyre a garancia a blokkláncba van programozva. (Ez a limit volt az egyik mozgatórugója a Bitcoin árfolyamának emelkedésének.) A Bitcoin támogatói azzal érvelnek, hogy a Bitcoin értékmegőrző és az infláció elleni fedezet. Egy olyan korszakban, amikor a központi bankok soha nem látott ütemben nyomtatnak pénzt, egyes befektetők a Bitcoint biztonságosabb menedéknek tekintik vagyonuk számára.

Árfolyam-ingadozás a mindennapokban

A Bitcoin egyik leglenyűgözőbb tulajdonsága az áringadozása. A Bitcoin értéke a bevezetése óta szélsőséges ingadozásokon ment keresztül. Nem ritka, hogy az ár drámaian megugrik, majd röviddel később zuhan. Ez a hullámvasútszerű ármozgás számtalan spekulánst, kereskedőt és befektetőt vonzott a piacra. Míg a Bitcoin áringadozása egyesek számára visszatartó erő, mások számára lehetőséget jelent. Lehetőséget ad arra, hogy jelentős nyereséget érjenek el, de a jelentős veszteségek kockázatával is jár. Ez a kiszámíthatatlanság ugyanakkor a teljes kriptopénzpiacról is elmondható.

Kihívások és aggodalmak

A Bitcoin sem mentes a kihívásoktól és egyéb aggodalmaktól. A kormányzati szabályozói ellenőrzés egyre fokozódik, az országok világszerte mérlegelik, hogyan kezeljék ezt a decentralizált pénzügyi innovációt. A biztonsági kérdések és az elkövetett csalások kockázata szintén aggodalomra adhat okot, abban az esetben, ha nem megbízható kriptovaluta váltót használunk.

BRC-20 tokenek, Bitcoin Ordinals

A BRC-20 egy kísérleti tokenszabvány, amely a Bitcoin blokkláncán az Ordinals protokollon keresztül teszi lehetővé a helyettesíthető tokenek mintelését és átutalását. Az Ethereum ERC-20 tokenjeihez hasonlóan a BRC-20 tokenek is egy adott szabvány protokollnak felelnek meg és meghatározott funkciókkal rendelkeznek. Annak ellenére, hogy 2023 első felében hatalmas népszerűségre tett szert, a BRC-20 tokenek még mindig kísérleti jellegűek, és a felhasználóknaknak érdemes óvatosan kezelni.

Miután 2023 januárjában elindult a Bitcoin Ordinals protokoll, amely lehetővé tette, hogy az NFT-ket (nem fungibilis tokeneket) satoshikra (sats) írják fel, mindenki azt találgatta, hogy lehet-e úgy fungibilis tokeneket létrehozni a Bitcoinon, mint Ethereumon. Ezután a BRC-20 tokenszabványokat 2023 márciusában hozta létre egy Domo álnevű programozó, hogy lehetővé tegye az ERC-20-hoz hasonló tokenek létrehozását Bitcoinon. Az első bevetett BRC-20 token az "ordi" nevet kapta és a SATS kriptovaluta is megjelent. A Bitcoin-tárcák gyorsan elkezdték a BRC-20 tokenek támogatását protokoll szinten, majd számos más BRC-20 token is elindult, amelyek nagyrésze leginkább mém coin. 2023 májusától már néhány BRC-20 token csillagászati árfolyam-emelkedést generált és jól látható marketcap-eket ért el. A BRC-20 tokenek iránti kereslet miatt a Bitcoin tranzakciós díjak ugrásszerűen megnőttek, és jelentős lassulásokhoz vezettek a Bitcoin blokkláncon, amely miatt a projekt további finomhangolásra szorul.

BRC-20 tokenszabvány vs. ERC-20

A nevek hasonlóságától eltekintve a két token szabvány között jelentős a különbség. A BRC-20 tokenek a Bitcoin blokkláncon léteznek, míg az ERC-20 az Ethereum-hálózat szabványa. A BRC-20 tokenek nem használnak okosszerződéses architektúrát, ezáltal sokkal kevesebb funkcióval rendelkeznek és kevésbé testreszabhatóak, mint egy ERC-20 contract, aminek a Solidity programnyelv határai jelentik a korlátot. Az ERC-20-as tokenek képesek más protokollokkal és appokkal együttműködni, támogatják a token kölcsönzést és a hitelezést is. Bár hiába egyre populárisabb a BRC-20 szabvány, a megoldás jövője még mindig nagyfokú bizonytalanságot rejt magában.

A Bitcoin jövője

A Bitcoin jövője és hogy mennyit fog érni, nagy találgatások tárgya. Vannak, akik szerint egy darab akár millió dollárokat is érhet majd. Mások szerint viszont inkább a százezer dolláros sávba várja. Ami mindenképpen biztató, hogy hosszú utat tett meg a kezdetek óta, és olyan szintű elfogadottságot és intézményi érdeklődést ért el, amely egy évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen volt a fintech piacon. Jelentős pénzügyi intézmények, vállalatok (bankok, hedge found-ok), sőt egyes kormányok is vizsgálják a Bitcoint és a blokklánc technológiát. A Bitcoin lehetséges felhasználási területei folyamatosan bővülnek. A Bitcoin a peer-to-peer tranzakciókat szolgáló digitális valutából befektetési célú digitális eszközzé, az infláció elleni fedezeti eszközzé és a digitális korszak új pénzügyi infrastruktúrájává fejlődött. Egyes rajongók még a pénzügyi integráció eszközének is tekintik olyan régiókban, ahol hiányzik a hagyományos banki infrastruktúra mint a fejletlen afrikai, dél-amerikai és ázsiai régiókban.

További információ: Hivatalos weboldal


Online Bitcoin Eladóhelyek

Binance logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Ajándék akár 100 USDT értékben
  • A legnagyobb kriptovaluta váltó
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BINANCE-RŐL

A Binance a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, ahol 100-nál is tobb kriptovalutát vásárolhatunk gyorsan és egyszeruen. Bővebben

Bybit logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Akár 5000 dollárnyi ajándék és bónusz
  • Maximim 100 USDT veszteség jóváírás
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BYBIT-RŐL

A Bybit a Forma 1-es Red Bull Racing szponzoraként a világ egyik legnagyobb váltója, ahol minden nagyobb valutapár megtalálható és Magyarországról is gyorsan vételezheto. Bővebben

Kucoin logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Regisztrációs ajándék akár 700 USDT értékben
  • 500+ megvásárolható kriptovaluta
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A KUCOIN-RÓL

A Kucoin az altcoin vásárlók nagy kedvence, mert a Bitcoin és a tobbi nagy kriptopénz mellett, tobb, mint 800 féle egzotikus valuta is megvásárolható rajta. Bővebben

OKX váltó logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

AZ OKX-RŐL

Az évi 50 millió embert kiszolgáló OKX a világ legnagyobb, megbízható váltói kozé tartozik, ahol magyarok is nyithatnak számlát. Bővebben

ELÉRHETŐ MENNYISÉG: 19665937 darab BTC van forgalomban a piacon jelenleg.

Hol tudok Bitcoin kriptovalutát vásárolni?

Jelenleg 8 helyen lehet venni a nagyobb váltók közül. Mindegyik opció gyors és magyarok számára is igénybe vehető forintszámlás bankkártyával.


Hogyan, milyen fizetési módokkal tudok vásárolni?

Az általunk ajánlott helyeken tudsz venni BTC-t bankkártyás fizetéssel és kriptovalutával is. Vagy a bankszámládról is utalhatsz be forintot vagy más devizát. Inkább a kártyás fizetés az ajánlott, mert beutalásnál előszőr át kell váltani a forintot dollárba, majd abból fogunk tudni kriptót venni. Bankkártyával viszont közvetlen tudunk kriptót váltani.

Mennyi ideig tart venni?

Ha még nem vagy beregisztrálva egy kripto piac weboldalára sem, akkor regisztrációval együtt 5-10 percet vesz igénybe a vásárlás. Ha már tag vagy valahol, akkor 2 kattintás és készen vagy.


Hol tudom biztonságosan tárolni a megvásárolt BTC-t?

Minden az oldalon javasolt váltó biztosít saját digitális kripto tárcát (crypto wallet), amely segítségével az adott tőzsdén tudod tárolni a megvett kriptódat. Így csak akkor kell Metamask-ot,Trust Wallet-ot vagy egyéb tárcát használnod, ha direkt ott szeretnéd tartani a coinokat.


Milyen kriptovalutákért cserébe tudok BTC-t venni?

Ez tőzsdénként változik, az alábbi listán láthatod, hogy melyik váltón milyen valutapárokkal kereskedhető:

Binance:

ARS, AUD, BIDR, BKRW, BRL, BUSD, DAI, EUR, FDUSD, GBP, IDRT, NGN, PAX, PLN, RON, RUB, TRY, TUSD, UAH, USDC, USDP, USDS, USDT, UST, VAI, ZAR,

Bitstamp:

EUR, GBP, PAX, USD, USDC, USDT,

Bybit:

BRZ, DAI, EUR, USDC, USDT,

Coinbase:

EUR, GBP, USD, USDC, USDT,

Cryptocom:

D365, D36500, EUR, PYUSD, USD, USDT,

Kucoin:

BRL, DAI, EUR, GBP, TUSD, USDC, USDT,

Mexc:

BUSD, TUSD, USDC, USDT,

Okx:

DAI, EURT, USDC, USDT,