Arbitrum (ARB) Vásárlási Információ

Egy darab Arbitrum (ARB) ára az aktuális árfolyam szerint $0.965. Az elmúlt órában az árfolyam +0.04 százalékot emelkedett, míg a tegnapi árhoz képest -10.37%-ot az árfolyam csökkenés. A tőzsdéken 555323207.743 dolláros a 24 órás kereskedési volumene, ami 137.34% változást jelent a tegnapi adatokhoz képest.

Arbitrum Projekt Ismertető
Arbitrum: Az Ethereum Skálázási Megoldása

Arbitrum egy 2. rétegű skálázási megoldás az Ethereum számára, amelynek célja az Ethereum hálózat képességeinek javítása a sebesség és skálázhatóság növelésével, miközben biztosítja a hálózat biztonságának fenntartását. Az Offchain Labs által fejlesztett Arbitrum az Ethereum blokkláncon működik, és úgy van kialakítva, hogy csökkentse a tranzakciós költségeket és növelje a tranzakciók sebességét anélkül, hogy veszélyeztetné a decentralizációt.

Az Arbitrum mögötti alaptechnológia egy egyedi rollup forma, az úgynevezett Arbitrum Rollup. A rollupok olyan megoldások, amelyek a tranzakciókat a fő Ethereum lánc (1. réteg) kívül hajtják végre, de a tranzakciós adatokat rápostolják. Az Arbitrum Rollup továbbviszi ezt a koncepciót azzal, hogy lehetővé teszi az okosszerződések futtatását a 2. rétegén, ami azt jelenti, hogy a bonyolult dAppokat hatékonyabban lehet telepíteni és futtatni, mint az Ethereum főhálózatán.

Az Arbitrum a skálázhatóságot úgy éri el, hogy több tranzakciót egyetlen rollup blokkba csoportosít. Ezeket a tranzakciókat off-chain hajtják végre, és csak a tranzakciók ellenőrzéséhez szükséges adatokat postolják az Ethereum blokkláncra. Ez jelentősen csökkenti az Ethereum főhálózatán tárolandó adatok mennyiségét, ami alacsonyabb tranzakciós díjakhoz és gyorsabb feldolgozási időkhöz vezet.

Az Arbitrum egyik kulcsfontosságú jellemzője az optimista rollup mechanizmus. Egy optimista rollupban alapértelmezés szerint minden tranzakciót érvényesnek tekintenek. A validátoroknak, akik felelősek a rollup blokkok Ethereumra történő postázásáért, csak akkor kell kihívniuk egy tranzakciót, ha úgy gondolják, hogy az érvénytelen. Ez a kihívási időszak egy biztonsági intézkedés, amely biztosítja a rollup blokk integritását. Ha egy tranzakciót kihívnak, egy on-chain csalásbizonyítási folyamat kezdődik annak érvényességének megállapítására.

Az Arbitrum továbbá kiemelkedik az Ethereum eszközeivel és okosszerződéseivel való kompatibilitása miatt. A fejlesztők minimális változtatásokkal telepíthetik Ethereum alkalmazásaikat az Arbitrumra, ami jelentős előny a projektek számára, amelyek skálázni szeretnének anélkül, hogy újraírnák a kódbázisukat. Ez a kompatibilitás kiterjed az Ethereum natív tokenjére, az ETH-ra, és más ERC-20 tokenekre is, amelyeket az Arbitrum ökoszisztémájában lehet használni.

Az Arbitrum hálózatát egy decentralizált validátorokból álló hálózat biztosítja, akik gazdasági jutalmak és büntetések rendszerén keresztül vannak ösztönözve, hogy őszintén cselekedjenek. Ezek a validátorok felelősek a rollup blokkokon belüli tranzakciók végrehajtásáért és az adatok Ethereum főhálózatra történő postázásáért. A hálózat biztonsága így szorosan kapcsolódik magának az Ethereumnak a biztonságához, mivel a tranzakciók véglegessége végül az Ethereum blokklánc által van meghatározva.

A kormányzás szempontjából az Arbitrumnak nincs saját tokene. Ehelyett az Ethereum meglévő infrastruktúrájára és tokenjére, az ETH-ra támaszkodik a tranzakciós díjak és ösztönzők tekintetében. Ez a megközelítés lehetővé teszi az Arbitrum számára, hogy a skálázásra és hatékonyságra összpontosítson a különálló token gazdaság kezelésének bonyolultságai nélkül.

Az Arbitrum skálázhatósági potenciálja jelentős, különösen, mivel az Ethereum továbbra is küzd a magas gáz díjak és a hálózati torlódásokkal. Egy olyan platformot biztosítva, ahol a tranzakciókat gyorsan és olcsón lehet feldolgozni, az Arbitrum jól pozicionált a decentralizált pénzügyek (DeFi), a nem fungibilis tokenek (NFT-k) és más, magas áteresztőképességet igénylő blokklánc-alapú alkalmazások növekedésének támogatására.

Az Arbitrum elfogadása folyamatosan növekszik, különböző DeFi projektek és protokollok választják hálózatát a skálázhatósági előnyök kihasználása érdekében. Ez az Arbitrum ökoszisztémáján belül zárolt teljes érték növekedéséhez vezetett, ami erős keresletet jelez a 2. rétegű megoldások iránt.

Összefoglalva, az Arbitrum jelentős előrelépést jelent a blokklánc technológia evolúciójában, különösen az Ethereum ökoszisztéma számára. Az innovatív rollup technológia, az Ethereummal való kompatibilitás, valamint a skálázhatóságra és hatékonyságra való összpontosítás vonzóvá teszi a fejlesztők és felhasználók számára egyaránt. Ahogy a blokklánc tér folyamatosan fejlődik és a skálázható megoldások iránti igény növekszik, az Arbitrum valószínűleg kulcsfontosságú szerepet fog játszani a decentralizált alkalmazások széles körű elfogadásában.

További információ: Hivatalos weboldal


Online Arbitrum Eladóhelyek

Binance logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Ajándék akár 100 USDT értékben
  • A legnagyobb kriptovaluta váltó
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BINANCE-RŐL

A Binance a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, ahol 100-nál is tobb kriptovalutát vásárolhatunk gyorsan és egyszeruen. Bővebben

Bybit logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Akár 5000 dollárnyi ajándék és bónusz
  • Maximim 100 USDT veszteség jóváírás
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A BYBIT-RŐL

A Bybit a Forma 1-es Red Bull Racing szponzoraként a világ egyik legnagyobb váltója, ahol minden nagyobb valutapár megtalálható és Magyarországról is gyorsan vételezheto. Bővebben

Kucoin logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Regisztrációs ajándék akár 700 USDT értékben
  • 500+ megvásárolható kriptovaluta
  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

A KUCOIN-RÓL

A Kucoin az altcoin vásárlók nagy kedvence, mert a Bitcoin és a tobbi nagy kriptopénz mellett, tobb, mint 800 féle egzotikus valuta is megvásárolható rajta. Bővebben

OKX váltó logó

REGISZTRÁCIÓS TUDNIVALÓ

  • Bankkártyás fizetés, gyors regisztráció

AZ OKX-RŐL

Az évi 50 millió embert kiszolgáló OKX a világ legnagyobb, megbízható váltói kozé tartozik, ahol magyarok is nyithatnak számlát. Bővebben

ELÉRHETŐ MENNYISÉG: 10000000000 darab ARB van forgalomban a piacon jelenleg.

Hol tudok Arbitrum kriptovalutát vásárolni?

Jelenleg 8 helyen lehet venni a nagyobb váltók közül. Mindegyik opció gyors és magyarok számára is igénybe vehető forintszámlás bankkártyával.


Hogyan, milyen fizetési módokkal tudok vásárolni?

Az általunk ajánlott helyeken tudsz venni ARB-t bankkártyás fizetéssel és kriptovalutával is. Vagy a bankszámládról is utalhatsz be forintot vagy más devizát. Inkább a kártyás fizetés az ajánlott, mert beutalásnál előszőr át kell váltani a forintot dollárba, majd abból fogunk tudni kriptót venni. Bankkártyával viszont közvetlen tudunk kriptót váltani.

Mennyi ideig tart venni?

Ha még nem vagy beregisztrálva egy kripto piac weboldalára sem, akkor regisztrációval együtt 5-10 percet vesz igénybe a vásárlás. Ha már tag vagy valahol, akkor 2 kattintás és készen vagy.


Hol tudom biztonságosan tárolni a megvásárolt ARB-t?

Minden az oldalon javasolt váltó biztosít saját digitális kripto tárcát (crypto wallet), amely segítségével az adott tőzsdén tudod tárolni a megvett kriptódat. Így csak akkor kell Metamask-ot,Trust Wallet-ot vagy egyéb tárcát használnod, ha direkt ott szeretnéd tartani a coinokat.


Milyen kriptovalutákért cserébe tudok ARB-t venni?

Ez tőzsdénként változik, az alábbi listán láthatod, hogy melyik váltón milyen valutapárokkal kereskedhető:

Binance:

BTC, ETH, EUR, FDUSD, RUB, TRY, TUSD, USDT,

Bybit:

USDT,

Coinbase:

USD,

Cryptocom:

USD, USDT,

Kraken:

ZEUR, ZUSD,

Kucoin:

USDT,

Mexc:

USDT,

Okx:

USDT,